HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
ost firma omanikult - 05.10.2019 21:01 Ma pole viimase 15 aasta jooksul kokku puutunud ostuga eraisikult. Summa on meie firma kohta Ć¼li-Ć¼lisuur, aga seda ei tule ju siiski kuskil eraldi deklareerida? KMDl kindlasti mitte. Kinnitust vajab praegu pigem firma omanik, kes kauba mĆ¼Ć¼b
Re:ost firma omanikult - 06.10.2019 12:02 oleneb ikka sellest, mida ostetakse. Mitte summadest.
Re:ost firma omanikult - 07.10.2019 19:05 millist kinnitust vajab omanik? mida ta mĆ¼Ć¼b?
miks sa arvad et mĆ¼Ć¼gihind on Ć¼'isuur?
mĆ¼Ć¼gihind lepitakse kokku
Re:ost firma omanikult - 07.10.2019 20:25 Omanik vajab kinnitust, et seda ostusummat ei pea firma kuskil riigile deklareerima kindlal kuupƤeval. Ei ole aktsiisikaup, sƵiduk ega ehitis.
Ma ei arva, et hind on Ć¼lisuur, ma tean tƤpselt - Ć¼le 100 korra kallim kƵigst eelnevatest samalaadsetest ostudest 25 aasta jooksul. Vallasvara.
Omanikuga on leping valmis tehtud kĆ¼ll, aga ta laseks selle kƤiku alles siis, kui selguvad muud tema jaoks olulised asjaolud. Ehk et kui ta otsustab, et ta siiski tahab seda asja oma firma nimele vormistada, siis firma saab selle ostu kirjendada ka tagantjƤrele, nt detsembris septembri kuupƤevaga vƵi ka alles jƤrgmisel aastal enne aruande koostamist ja firma ei eksi Ć¼hegi seaduse vastu.
Mina arvan, et nii ongi, saab tagantjƤrgi kƵike teha, aga omanik palus ikkagi uurida.
Seda ma siin nĆ¼Ć¼d teengi.
Re:ost firma omanikult - 07.10.2019 23:21 TuMS Ā§ 50 (4) Kui residendist juriidilise isiku ja temaga seotud isiku vahel tehtud tehingu hind on erinev nimetatud tehingu turuvƤƤrtusest, maksustatakse tulumaksuga summa, mille maksumaksja oleks tuluna saanud, vƵi summa, mille maksumaksja oleks kuluna kandmata jƤtnud, kui siirdehind oleks vastanud tehingu turuvƤƤrtusele.
Re:ost firma omanikult - 08.10.2019 09:27 FĆ¼Ć¼siline isik ei pea deklareerima vallasvara mĆ¼Ć¼ki Eesti seaduste jƤrgi.
Juriidilisest isikust ostja peab tƤhele panema eseme turuvƤƤrtust (muidugi juhul kui sellise vƤƤrtuse leidmine oleks vƵimalik), muidu peab firma deklareerima tulumaksu.
TuMS Ā§ 50 lg 4 ongi selleks et seotud isikute vahelised tehingud oleksid ligilƤhedased turuhinnale.
Aga nohhh..... tehakse ju igasuguseid tehinguid Ć¼le ja alla turuvƤƤrtuse....
kui olete riskitaluvad isikud, siis laske kƤia!
Re:ost firma omanikult - 18.10.2019 13:08 TƤhele peaks ka panema seda , kas ja kuidas on ostetav vallasvara seotud firma ettevƵtlusega. Kui tehakse ettevƵtlusega mitte seotud kulutus (lihtsalt, mitte investeeringuks), siis vƵivad lisanduda ettevƵtte tulumaksu kohustused

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 612 külalist