HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum kas selle töötaja eest so...
 
Autor Sõnum
kas selle töötaja eest sotsiaalmaksu makstakse? - 26.11.2018 09:55 ravikindlustuse seaduses loetakse õpilaseks
põhihariduse või keskhariduse baasil kutseharidust omandav õpilane

kas näiteks kutseharidust omandav isik, kes on 55+ vanuses, tal on keskharidus - soovib asuda sessioonõppele mingil erialal, millel ei ole kokkupuudet senise hariduse või käesoleva töökohaga ...

kas teda käsitletakse ka õpilasena ja tema eest võib tööandja tasuda sotsiaalmaksu ainult osalt, mis ületab 470 eurot? eeldusel et riik maksab tema kui õpilase eest 470 pealt ise ??
Re:kas selle töötaja eest sotsiaalmaksu makstakse? - 26.11.2018 09:59 ja unustasin küsida veel, et kui sellel töötajal on kaks tööandjat, ühe juures arvestatakse maksuvaba tulu, teise juures mitte, kas siis minimaalset sotsiaalmaksu võib maksta see, kelle juures on arvestatud ka maksuvaba tulu?

tegu pärnumaa kutsehariduskeskusega. kui seal on vahet
Re:kas selle töötaja eest sotsiaalmaksu makstakse? - 26.11.2018 10:15 Andmed Eestis õppivate õpilaste ja üliõpilaste kohta esitab haigekassale haridus- ja teadusministeerium, mis vastutab ka edastatud andmete õigsuse ja tähtaegse esitamise eest. Pärast seda, kui nõuetekohased andmed on jõudnud haigekassasse, teeb haigekassa kindlustuse jõustumise kohta kande viie kalendripäeva jooksul.
Re:kas selle töötaja eest sotsiaalmaksu makstakse? - 26.11.2018 10:37 ja kuhu see kanne siis tekib, et tööandja seda näeks? töötajal on haigekassa ju olemas nagunii, asi on ainult sotsiaalmaksus
Re:kas selle töötaja eest sotsiaalmaksu makstakse? - 26.11.2018 14:50 Sots maksu tuleb ikka maksta kogu väljamakselt! Erisus on nö haigekassas, kui muidu peaks tasuma min pealt (TL töötaja, 2018 470 eurot) siis nüüd võib maksta selle osa pealt mis teenitud (nt 350 eurot).
Re:kas selle töötaja eest sotsiaalmaksu makstakse? - 26.11.2018 17:13 Riigi poolt ei maksta antud juhul mingit sotsiaalmaksu.
Kui töötaja on õpilane, siis rakendatakse erisust - tööandjal pole kohustust arvestada min sotsmaksu aga selle aluseks peaks olema töötajapoolne tõend õppeasutusest.
Haigekassa kindlustuskaitse tekib peale seda, kui õppeasutus on andmed esitanud haigekassasse.
Re:kas selle töötaja eest sotsiaalmaksu makstakse? - 26.11.2018 17:50 räägin ikka seda juttu, et mis kindlustuskaitse tekkimisest me räägime, see on tekkinud juba mitu aastat tagasi. lihtsalt töötaja kes enne oli tava töötaja, avastas et tegelikult on ta õpilane.
loen, et siis ei pea tööandja tema eest maksma minimaalset sotsiaalmaksu vaid ainult väljamakse pealt. töötaja palk on 500 eurot. miks kogu väljamakselt, kui talle kehtib sotsiaalmaksu maksmise erisus.
kas see kehtib siis või ei kehti? miks kogu väljamakse pealt? kogu väljamakse pealt arvutab see tööandja, kelle juures ei ole töötaja teinud tulumaksuvabastuse avaldust.
aga see, kelle juures see avaldus on?
kas temal on õigus arvestada sotsiaalmaksu ainult 500-470 ehk 30 pealt?
Re:kas selle töötaja eest sotsiaalmaksu makstakse? - 26.11.2018 21:48 Sa ajad kaks asja segamini. Õpilane ei ole erijuht, vaid erand. Tema kohta kehtib sotsiaalmaksuseaduse § 2 lõige 4:

SMS § 2 (4) Sotsiaalmaksu makstakse töötajale või ametnikule kuu eest makstud tasult järgmistel juhtudel:
4) töötaja või ametniku puhul, keda on nimetatud ravikindlustuse seaduse § 5 lõike 4 punktis 5;

Erijuhtude alla käivad osalise või puuduva töövõimega töötajad ja seda ka ainult juhul, kui töötukassale on õigeaegselt avaldus esitatud.

§ 6 Sotsiaalmaksu maksmise erijuhud
(1) 5) äriühingu, mittetulundusühingu, sihtasutuse või füüsilisest isikust ettevõtja töötaja, kes on osalise või puuduva töövõimega isik ning kelle eest sotsiaalmaksu maksmiseks on tööandja esitanud vastava taotluse, käesoleva paragrahvi lõikes 3 sätestatud tingimustel;

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 179 külalist