HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum töötaja tunnipalgaline
 
Autor Sõnum
töötaja tunnipalgaline - 26.09.2018 12:45 kui tunnipalgaline töötaja võtab lapsepäevad ja seoses sellega ei tule tal töötamise normtunnid täis, kas ta peab need tunnid siis nn. tagasi töötama või ? töötaja sai vähem palka, kuna väideti et normtunnid ei tulnud ju täis ja nüüd kästakse tal nende päevade arvelt tunde lisaks teha. teatavasti töölepingusse siukseid asju ei kirja ei panda. aga kuidas seadus ütleb? ise ma ei leidnud
Re:töötaja tunnipalgaline - 26.09.2018 19:01 puhkuse kestvus ei sõltu sellest kuidas inimesele tasu arvestatakse või millise koormusega ta töötab.
Kui töötaja kasutas lisapuhkuse päevi, siis on ka normtundide summa väiksem. Kui normtunnid (töölepingus kokku lepitud tööaeg) ei tule täis, peab tööandja maksma puudujääva osa eest keskmist palka sõltumata asjaoludest.
Re:töötaja tunnipalgaline - 27.09.2018 08:44 erlend kirjutas:
kui tunnipalgaline töötaja võtab lapsepäevad ja seoses sellega ei tule tal töötamise normtunnid täis, kas ta peab need tunnid siis nn. tagasi töötama või ? töötaja sai vähem palka, kuna väideti et normtunnid ei tulnud ju täis ja nüüd kästakse tal nende päevade arvelt tunde lisaks teha. teatavasti töölepingusse siukseid asju ei kirja ei panda. aga kuidas seadus ütleb? ise ma ei leidnud

Puhkuse sisse jäävaid töötunde ei tule tagasi teha, mis mõte puhkusel muidu oleks. Kui töötaja palk oli suurem kui miinimum, siis pidigi ta vähem tasu kätte saama, sest lapsepuhkuse eest makstakse miinimumpalga järgi.
Re:töötaja tunnipalgaline - 27.09.2018 08:48 rotiplika kirjutas:
Kui normtunnid (töölepingus kokku lepitud tööaeg) ei tule täis, peab tööandja maksma puudujääva osa eest keskmist palka sõltumata asjaoludest.

Mis mõttes peab tööandja sõltumata asjaoludest täistöötamata tööaja eest keskmist palka maksma? Töötaja teeb tööluusi, tööandja peab selle eest maksma keskmist? Töötaja kasutab tasustamata puhkust või puhkust, mille eest on riik kehtestanud oma (väiksemad) tasumäärad ja tööandja peab keskmise tasuni juurde maksma?
Re:töötaja tunnipalgaline - 27.09.2018 10:07 to K:
Ei, seda mida ma öelda tahtsin, on et tööandja peab maksma töölepingus kokku lepitud tasu sõltumata sellest palju inimene tegelikult tööl käis. Kui kokku on lepitud, et inimene töötab 100 tundi kuus ja selle eest on tasu x, siis tuleb talle need tunnid ka kinni maksta isegi juhul kui tegelikult sai töötaja töö tehtud 80 tunniga. Kui töötaja puhkab, siis see aeg arvestatakse kokku lepitud ajast maha, ehk siis 100st saab nt 60. Kui töötaja paneb luusi, siis see ka ei lähe tööaja arvestusse jne jne.
Mitte vähe ei ole neid ettevõtteid, kus tunnipalgalistel ei vaadata kokku lepitud tööaega, vaid makstakse vastavalt sellele, kui palju inimene tegelikult on tunde teinud.
Re:töötaja tunnipalgaline - 27.09.2018 10:09 Veel: jutt käib selle kohta kui tegemist on töölepinguga. VÕS lepinguga lepi kokku mida iganes.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 785 külalist