HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Ühe mehe OÜ maksustamine
 
Autor Sõnum
Ühe mehe OÜ maksustamine - 15.11.2000 18:14 <HTML>On OÜ, milles pole ühtegi töötajat ja mille tulud tulevad mitmesugustest teenustest. Teenuseid füüsiliselt osutab muidugi OÜ omanik/juhataja, kes selle eest OÜ-lt tasu ei küsi. OÜ-l tekib kasum, mille ta kord aastas omanikule dividendina välja maksab, dividendilt maksab ka tulumaksu.
Kas see süsteem on ikka täiesti kindel või leiab keegi võimaluse, kuidas maksuamet saab siit veel mingi täiendava maksu küsida???</HTML>
RE: Ühe mehe OÜ maksustamine - 16.11.2000 09:51 <HTML>Ei ole küll maksuspets, aga siin annaks vist norida küll. Kui OÜ osutab teenust, siis keegi töötaja peab seda ju tegema, järelikult on keegi tööd teinud ja töötasult maksud maksmata. Sõltub muidugi juhataja lepingust, kui on näiteks korralik teenistusleping olemas, siis ehk aitab. Omaette küsimus muidugi, kuidas suhtutakse iseendaga sõlmitud lepingusse.</HTML>
RE: Ühe mehe OÜ maksustamine - 16.11.2000 10:07 <HTML>Tööd on tehtud, aga kokkuleppel OÜ ja selle omaniku vahel tehakse tööd tasuta. Kuna OÜ-ga ei ole seotud ühtegi muud isikut peale omaniku, kes on samal ajal ka juhataja, siis ei ole justkui muud võimalust kui sõlmida leping (kas võiks ka ainult suulises vormis?) nö iseendaga. St ühelt poolt enda kui füüsilise isiku ja teiselt poolt enda kui OÜ esindajaga.</HTML>
RE: Ühe mehe OÜ maksustamine - 16.11.2000 14:06 <HTML>Aga mille ALUSEL saaks siin norida? Tasuta töö tegemine ei ole keelatud, tasuta tehtud töö pealt ei ole ette nähtud maksta makse (erinevalt käibemaksust, mida tuleb arvestada ka nö.kingitusena antud käibe pealt). Ka üksikisikutele ei ole igapäevase töötamise nõuet kehtestatud, seega tundub mulle et õiguslikku alust nõuda töötasude näitamist põhimõttel, "aga midagi peab olema". maksuametil ei ole.
Iseasi on see, et maksuamet mõtleb enamasti pigem kõhutunde kui peaga ja kui ta sellist skeemi näeb, läheb tal hari punaseks ja ta hakkab inetult käituma. Aga selleks tuleb osata oma õigusi kaitsta!</HTML>
RE: Ühe mehe OÜ maksustamine - 23.11.2000 23:11 <HTML>Kindlasti ei ole te kohustatud endale töötasu maksma. Selle põhjenduseks võite tuua väite, et töötate firma arendamise ja kasumi nimel, mille loodate kunagi endale dividendideks maksta või jätate firma arenguks firmasse sisse.
Firma omaniku ja juhatajana Te endaga töölepingut või töölepinguga sarnast lepingut (juhtimisleping, jt. variandid) TLS mõistes sõlmida ei saa. Te ei saa üheaegselt olla töö tegija (töövõtja) ja alluda juhtimisele ning kontrollile (tööandja roll).
Saate üldkoosoleku (=ainuomaniku) otsusega kehtestada juhtimistasu- nt. kuutasu, tunnitasu.
Kui firma kasum on suur, siis võite sellega suurendada osakapitali fondiemissiooni teel, või jätta jaotamata kasumi hulka, mitte ainult maksta dividendideks.
Äriühingute juhatuste liikmetega teenistuslepingute sõlmimise kord on seadusega reguleerimata.

Kahtlase mulje jätab töötasu mittemaksmine ikkagi, eriti veel siis, kui muid sissetulekuid pole. Erilist tähelepanu hakatakse kuludokumentide õigsusele ja kassajäägile.
Eks kõik sõltu inimesest endast.</HTML>

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 909 külalist