HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Põhivara ühe osa müük
 
Autor Sõnum
Põhivara ühe osa müük - 25.03.2024 14:42 Kuidas tuleks kajastada põhivara (seade) ühe osa müüki. Põhivara soetusmaksumus oli 90 000 eur, aga nüüdseks täielikult amortiseerunud, aga endiselt bilansis arvel. Seadmest müüakse üks väike osa ära hinnaga 3000 eur+km.
Kuidas ma peaks seda raamatupidamises kajastama?
Re:Põhivara ühe osa müük - 26.03.2024 11:18 ikka täpselt nii nagu põhivara müügilepingus kirjas on, sa ei saa ju midagi oma meele järgi "kajastada"
Re:Põhivara ühe osa müük - 26.03.2024 16:16 Ega iga müügi kohta ei koostata müügilepingut, piisab ka arvest. Oma küsimusega pidasin ma silmas raamatupidamise kandeid. Kas see on kõik kasum põhivara müügist ja kas soetusmaksumust ja arvestatud amortisatsiooni tuleb ka vähendada ja kui siis kust ma peaksin teadma mis summas
Re:Põhivara ühe osa müük - 28.03.2024 13:42 kui see seade on ammu amortiseerunud ja ka tegelikult kasutusest väljas, siis oleks pidanud juba ammu sellega bilansis midagi ette võtma. Kui seal oli mingeid osi, mida müüa sai, siis oleks tulnud need põhivara mahakandmise ajal varudena arvele võtta vms. Nüüd on kogu müügisumma lihtsalt kasum jah, mis ta muud ilkka olla saab. Vara väärtust ju arvel enam pole, mida maha saaks kanda ja mis seda müügitulu vähendaks. Ja loomulikult tuleb see olematu vara samuti bilansist välja kanda.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 721 külalist