HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Tervise edendamise kulude d...
 
Autor Sõnum
Tervise edendamise kulude deklareerimine INF14 - 31.01.2020 11:19 Küsimus tervise edendamise kulude tekke- või kassapõhise deklareerimise kohta INF14 (osa III).
Ettevõte on valinud tervise edendamise kulude hüvitamiseks tekkepõhise meetodi (nt. töötajad spordivad jaan-märts, toovad tšekid I kvartali jooksul kuni aprilli alguses ja tasutakse/hüvitatakse I kvartali jooksul kuni aprilli alguses; sama IV kvartalis: töötajad spordivad okt-dets 2019, toovad tšekid IV kvartali jooksul kuni jaanuar 2020 alguses, tasutakse/hüvitatakse IV kvartali jooksul kuni jaanuari alguses.)

Küsimus, kuidas deklareerida antud juhul tervise edendamise kulud INF14-l - kas tekke- või kassapõhiselt?
INF14 juhend ütleb: 13. Koodil 22200 näidatakse töötajatele seoses tervise edendamisega kaetud või hüvitatud maksuvabad kulutused, mida ei käsitata erisoodustusena TuMS § 48 lõike 55 alusel.
Kas antud lause lubab tekkepõhist deklareerimist?

Kuna ettevõte on valinud tervise edendamise kulude jaoks tekkepõhise meetodi, siis saab tervise edendamise kulude kohta võtta tekkepõhise aruande ja saaks nende andmetega kogu aasta kulud INF14-l ka tekkepõhiselt deklareerida.
Aga kui peaks deklareerima kassapõhiselt, siis kuidas neid andmeid kokku saada? Osad tervisekulud tasutakse ettevõtte poolt otse spordiklubidele, mõnel maksetähtaeg jooksvas kuus, mõnel järgmises kuus (järgmises aastas); töötajatele hüvitamine samamoodi - osadele hüvitatud jooksvalt, osadele jaanuari alguses.
Re:Tervise edendamise kulude deklareerimine INF14 - 31.01.2020 12:51 INF on sarnaselt TSD-ga kassapõhine deklaratsioon.
Re:Tervise edendamise kulude deklareerimine INF14 - 03.02.2020 08:18 http://www.maksumaksjad.ee/modules/smartsection/item.php?itemid=2318
Vt EMTA vastus näide 15
... siis tööandjal tuleb valida, kas ta peab arvestust kassapõhiselt või tekkepõhiselt. Vastavalt valitud meetodile tuleb andmed deklareerida vormil INF 14.
Re:Tervise edendamise kulude deklareerimine INF14 - 18.02.2020 11:44 Esimene vastus ütleb, et tuleb deklareerida kassapõhiselt, teine vastus, et vastavalt valitud meetodile (ehk kui ettevõte on valinud tekkepõhise meetodi, siis deklareerida tekkepõhiselt).
Kumb siis on?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 659 külalist