HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Kulude hüvitamine OÜ juha...
 
Autor Sõnum
Kulude hüvitamine OÜ juhatuse liikmetele - 25.01.2020 22:17 Tere

Käisime alustava OÜ-ga välismaal oma valdkonnaga seotud üritusel (iduettevõtete võistlus ja temaatilised töötoad). Maksime eraisikutena lennupiletite ja majutuse eest. Kuna Eesti poole pealt on selle välismaal toimunud ürituse korraldamisega seotud üks kohalik MTÜ, siis pärast reisi ja kulutšekkide esitamist hüvitasid nad meie OÜ-le osa reisile kulunud summast.

Hiljem sain aru, et meil oleks lihtsam olnud teha kulutused kohe OÜ alt, aga praegu läks nii, nagu ta läks.

Siiski sooviksime neid kulusid eraisikutest juhatuse liikmetele hüvitada. Kuidas siinkohal peaks käituma? Kas saame teha kuluhüvitist, nagu tavaliselt tehakse? Ja kuidas sel juhul kajastuks raamatupidamises see summa, mis MTÜ meile n-ö kulude katteks kandis?

Alustav ettevõtja tänab juba ette vastuste eest. 🙂
Re:Kulude hüvitamine OÜ juhatuse liikmetele - 26.01.2020 19:45 Juba sellest ei saa aru, mis asi on eraisikust juhatuse liige. Kui Arno Post on eraisik ja läheb välismaale reisile, maksab ta kõik kulud oma rahakotist, kus on tema palk. Kui Arno Post on Oü juhatuse liige siis on ta juriidiline isik, kes lähetatakse välisriiki firma asju ajama.Töötaja saadetakse lähetusse tööandja kirjaliku otsuse alusel ning vastavalt sellele otsusele hüvitatakse lähetuskulud ja makstakse päevaraha. Lähetuskulud on maksuvabad piirmäärade ulatuses, üle selle erisoodustus. Lihtne.
Re:Kulude hüvitamine OÜ juhatuse liikmetele - 27.01.2020 09:45 Eraisikule saab hüvitada ettevõtlusega seotud kulud. Kui keegi kolmas hüvitab tehtud kulud, siis on see kulude vähenemine.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 96 külalist