HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Muutub puhkusetasu hüvitam...
 
Autor Sõnum
Muutub puhkusetasu hüvitamise kord - 05.09.2019 16:32 Muudatus puudutab osalise või täileliku töövõimega töötaja ja alaealise puhkusetasu. Sotsiaalkindlustusameti kodulehel on sellise pealkirjaga uudis https://www.sotsiaalkindlustusamet.ee/et/uudised/muutub-puhkusetasu-huvitamise-kord
Kas keegi saab aru, mismoodi siis praktikas hakkab asi toimima?Töötaja võtab suvel oma 35 päeva puhkust ja siis lahkub 2 kuu pärast. Hüvitis on juba 7 päeva eest saadud. Töötajalt peame kinni 2 sorti puhkusetasu (maksud erinevad) ja kas siis kanname raha sotsile tagasi?
Artlklis mainitakse ainult tööle tulekut ja lahkumist aasta sees, aga ka palgata puhkus mõjutab ju puhkusepäevade arvu.
Re:Muutub puhkusetasu hüvitamise kord - 05.09.2019 16:51 Alates 1. oktoobrist 2019 hüvitatakse aga tööandjatele puhkusetasu tööle asumise ja töösuhte lõpetamise kalendriaastal võrdeliselt töötatud ajaga. Seega, kui töötaja ei ole töötanud terve kalendriaasta jooksul, peab tööandja lähtuma puhkuse jäägi arvutamisel proportsionaalselt töötatud ajast.

Lisaks jõustus alates 1. juulist 2019 muudatus, mille kohaselt hüvitab sotsiaalkindlustusamet tööandjale puhkepäevade tasu ka juhul, kui puhkepäevad on töölepingu lõpetamisel kasutamata jäänud. Seaduse järgi peab tööandja väljateenitud, kuid kasutamata jäänud puhkusetasu töötajale hüvitama. Riik hüvitab omakorda selle tööandjale.


Teoreetiliselt suht õiged asjad mõlemad. Kuna maksud on tavapuhkusel ja hüvitataval erinevad, siis meil on kogu aeg arvestatud 28+7 rangelt eraldi, et riigilt ikka kõik lubatu kätte saaks.
Tõesti, kui puudega töötaja on jaanuaris oma 7 päeva nö. riigipuhkust välja võtnud (ettevõte sotsilt raha saanud) ja lahkub töölt paari kuu pärast, kas siis tuleb osa sellest riigiabi summast riigile tagasi maksta?
Re:Muutub puhkusetasu hüvitamise kord - 06.09.2019 10:53 Põhimõtteliselt on see jah õige, loodame et siis mingi süsteem ka välja mõeldakse, kuidas me hakkame raha tagasi kandma. Mul konkreetselt just palgata puhkuse probleem, vähenenud töövõimega töötaja soovib pidevalt lisaks põhipuhkusele veel palgata puhkust ja oleme ka seda võimaldanud. Need päevad ju ei teeni puhkust. Praegu ei suutnud küll ise leida dokumenti (määrust, seaduse muudatust), kus kõik see muudatus oleks ka kirjas.
Re:Muutub puhkusetasu hüvitamise kord - 06.09.2019 12:01 Mina saan sellest aru nii, et nüüd saab neid päevi võtta mitte kõik korraga ja ette, vaid proportsionaalselt töötatud ajaga. Ehk siis kui tahad 7 päeva korraga võtta, siis tuleb seda teha detsembris. Tahad suvel võtta, siis saad võtta ainult 3 või 4 jne.
Re:Muutub puhkusetasu hüvitamise kord - 06.09.2019 14:19 Puhkust antakse ikka töölepingu seaduse alusel ja seda ei ole muudetud.
Re:Muutub puhkusetasu hüvitamise kord - 06.09.2019 16:41 Kas infoleht PALK on teile tuttav? Tuli pakkumine kas saab vajadusel abi? Tellijatele lubatakse personaalset nõustamist. Jägage kogemust kellel kokkupuudet?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 389 külalist