HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Palk ja puhkuseraha - 05.07.2019 14:00 Tere,
olen fie, kes esimest aastat maksab omale palka ja nĆ¼Ć¼d on ka puhkustasu siis. Palun ƶelge, kuidas nende maksudega saab? Kui palk on eraldi Ć¼le kantud mul ja siis eraldi maksan Ć¼lekandega puhkusetasu, siis kas mƵlemalt arvestan maksud eraldi? Proovin oma oskamatust seletada. Et kandsin 1000 eurot palgana Ć¼le. Arvutasin palgakalkulaatoriga Ć¼le ja kandsin netosumma arvele. Siis vƵtan puhkuseraha, mis on ka Ć¼tleme 1000 bruto, arvutan selle ka eraldi palgakalkulaatoriga Ƥra ja netosumma kannan Ć¼le, mis on siis puhkuseraha? VƵi pean ma Ƶhe kuu need kaks Ć¼lekannet kokku liitma ja siis saan Ƶiged vƤljamakse summad alles?
Re:Palk ja puhkuseraha - 05.07.2019 15:36 Maksude arvestus kƤib vƤljamakse kuu jƤrgi. Kui maksid nii nagu kirjeldasid juunis nii palga kui ka puhkuseraha, siis kalkulaatoriga netosummat arvestades pidid teadma, et maksuvaba tulu arvestust saab kasutada Ć¼he perioodi jooksul vaid korra. Seega Palgakalkulaatorist maksuvabaga brutost neto ning seejƤrel kalkulaatoriga Brutost neto puhkuseraha maksuvaba arvestamata.
Maksude tasumisel jƤrgmisel kuul (juuli 10ks) liidad palgakalkulaatorisse mƵlemad brutod , arvestad vajadusel maksuvabaga ning saad kƤtte, et vƤlja maksid niipalju netos (kontrolli, kas said ikka kokku nimetatud summa).Kalkulaator nƤitab maksud kokku, mis kannad TSD07 alusel maksuametile Ć¼he summana.
Re:Palk ja puhkuseraha - 05.07.2019 16:08 FIE ei maksa endale palka, ammugi mitte puhkuseraha. FIE kogu tulu maksustatakse aastadeklaratsiooni alusel. Aasta keskel vƵib ta tulu vabalt kasutada isiklikuks otstarbeks.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 678 külalist