HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum muudetud ƤriĆ¼hingu pƵhik...
 
Autor Sõnum
muudetud ƤriĆ¼hingu pƵhikirja - 01.07.2019 16:19 Osanikud tegid otsuse muuta pƵhikirjas teatud kirjed, mis pole olulised registrikaardile.
Kas pƵhikirja uus redaktsioon hakkab kehtima otsuse tegemise kuupƤeval? omanikud arvavad et kindlasti, sest nemad ise oma Ć¼hise otsuse tegid.

Kas on mingit tƤhtsust mis kuupƤeval (kui Ć¼ldse...) teeb juhatuse liige Ƥriregistrile kandeavalduse?
Re:muudetud ƤriĆ¼hingu pƵhikirja - 01.07.2019 17:11 Ā§ 175. PƵhikirja muutmise otsustamine

(1) PƵhikirja muutmise otsus on vastu vƵetud, kui selle poolt on antud vƤhemalt 2/3 koosolekul osalenud osanike hƤƤltest vƵi kƤesoleva seadustiku Ā§ 174 2. lƵikes nimetatud juhul vƤhemalt 2/3 osanike hƤƤltest, kui pƵhikirjas ei ole ette nƤhtud suurema hƤƤlteenamuse nƵuet.

(2) PƵhikirja muutmise otsus jƵustub vastava kande tegemisel Ƥriregistrisse. Ƅriregistrile esitatavale avaldusele peab lisama osanike otsuse pƵhikirja muutmise kohta, osanike koosoleku protokolli vƵi hƤƤletusprotokolli ja pƵhikirja uue teksti.
https://www.riigiteataja.ee/akt/128022019010#para175
Re:muudetud ƤriĆ¼hingu pƵhikirja - 02.07.2019 09:47 Mina olen kĆ¼ll eestlane oma sĆ¼nnist alates, aga aru ma ei saa....
.. kui otsus on vastu vƵetud, siis hakkab see igal juhul kehtima ehk jƵustub.

vƵi mismoodi otsuse jƵustumine tekib hiljem kui otsuse vastuvƵtmise aeg?

ega see pole kohtuotsus, mida saaks vaidlustada/edasikaevata teatud perioodi jooksul ja seejƤrel "jƵustub".

Omanikel on siiski Ƶigus st. Ƶiglane arusaam, et nende otsus hakkab kehtima kohe ja selle otsuse jƤrgi hakatakse tegutsema, sƵltumata Ƥriregistri toimingutest.
Re:muudetud ƤriĆ¼hingu pƵhikirja - 02.07.2019 11:09 to imari:
Analoog ettevƵtte asutamisega. Asutajad vƵtavad vastu otsuse asutada osaĆ¼hing. Millal loetakse ettevƵte asutatuks, osanike otsuse kuupƤevast vƵi registrikandest?
Re:muudetud ƤriĆ¼hingu pƵhikirja - 02.07.2019 14:21 ei ole analoog! antud juhtumil ei ole pƵhikirja muutmisel asjaolusid mis kantakse registrikaardile.
Asutamisega on hoopis teine situatsioon -
asutamise otsuse alusel avatakse registrikaart ja kaardile on tƤpselt mƤrgitud asutamise koosoleku otsuse kuupƤev, millest alates on otsus jƵustunud osanike suhtes.
Re:muudetud ƤriĆ¼hingu pƵhikirja - 02.07.2019 17:28 EttevƵtte asutamiseks loetakse jah miskipƤrast Ƅriregistris registreerimise kuupƤeva, kuid kui pƵhikirjas on tehtud muudatus vƵi on Ć¼ldkoosoleku otsusega uusi juhatuse liikmeid valitud vƵi volitusi pikendatud, siis Ƥriregister mƤrgib oma andmetesse Ć¼ldkoosoleku otsuse kuupƤeva, mitte selle hilisema, millal ise dokumendid kƤtte sai.
Re:muudetud ƤriĆ¼hingu pƵhikirja - 02.07.2019 18:26 imari kirjutas:
antud juhtumil ei ole pƵhikirja muutmisel asjaolusid mis kantakse registrikaardile.

Ei saa aru, mida sa sellega mƵtled. PƵhikirja muutmisel kantakse registrikaardile selle kinnitamise kuupƤev ja muutmiskande tegemise kuupƤev. Seega on registrikaardilt nƤha, millal pƵhikiri on kinnitatud ja millel see kehtima hakkas.

Asutamisega on hoopis teine situatsioon -
asutamise otsuse alusel avatakse registrikaart ja kaardile on tƤpselt mƤrgitud asutamise koosoleku otsuse kuupƤev, millest alates on otsus jƵustunud osanike suhtes.

Eksid. Asutamiskoosoleku kuupƤeva registrikaardile ei mƤrgita. See vƵib lihtsalt kande kuupƤevaga Ć¼htida, kui ettevƵte luuakse ettevƵtjaportaalis.

Sirle kirjutas:
EttevƵtte asutamiseks loetakse jah miskipƤrast Ƅriregistris registreerimise kuupƤeva, kuid kui pƵhikirjas on tehtud muudatus vƵi on Ć¼ldkoosoleku otsusega uusi juhatuse liikmeid valitud vƵi volitusi pikendatud, siis Ƥriregister mƤrgib oma andmetesse Ć¼ldkoosoleku otsuse kuupƤeva, mitte selle hilisema, millal ise dokumendid kƤtte sai.

Jah, oma andmetesse mƤrgib register muidugi juhatuse liikme valimise ja volituste kehtivuse aja, kuid avalikult registrikaardil on nƤha vaid muutmiskande kuupƤev mitte otsuse tegemise kuupƤev. Kolmandate isikute jaoks kehtivad registrisse kandmata juhatuse liikme volitused vaid siis, kui ta teadis vƵi pidi teadma, et isik kuulub juhatusse. (ƄS Ā§34 lg 3)

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 126 külalist