HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum Maksuvaba tulu avaldus kui ...
 
Autor Sõnum
Maksuvaba tulu avaldus kui palk muutub - 03.06.2019 09:39 Tƶƶtajad on esitanud maksuvaba tulu avalduse. Kui nĆ¼Ć¼d kellelgi palk tƵuseb (fikseeritud palk, aga nt alates 01.06 on suurem), kas ta peab siis esitama uue avalduse? Mis siis, kui ta ei esita, kas siis tuleb arvestada valemi jƤrgi?
Re:Maksuvaba tulu avaldus kui palk muutub - 03.06.2019 10:24 Kui tƶƶtaja tahteavaldus sisaldab soovi arvestada tulust maha seaduses ettenƤhtud tulumaksuvaba tulu, siis jƤƤb ju kƵik arvestus sama skeemi alusel.
Tulumaksuvaba tulu mahaarvamist saab teha ka tƶƶtaja soovi kohaselt teatud kindlas vƤƤrtuses.
Re:Maksuvaba tulu avaldus kui palk muutub - 03.06.2019 12:25 kui seni on avaldus olnud 500 eurole, aga palk enam niipalju arvestada ei luba, siis peaks sƵnastama avalduse, et "kinnipeetava tulumaksu arvutamisel arvatakse maha seadusega lubatud maksimaalne maksuvaba tulu".

Seda vƵiks alati 500 asemel kasutada. Aga tƶƶtaja vƵib jah, ka mƵne vƤiksema summa ise mƤƤrata.
Re:Maksuvaba tulu avaldus kui palk muutub - 03.06.2019 13:59 Avaldus vƵib olla Ć¼kskƵik millise summa peale, kuid kui tasu on suurem kui avalduses olev maksuvaba summa, siis raamatupidaja arvestab nii nagu valemid ette nƤevad, vƤiksema maksuvaba tuluosaga.
NƤiteks meil on Ć¼hel tƶƶlisel avaldus maksuvaba 200 peale, kuid kui mƵnel kuul palk suurem, siis pole vƵimalik 200 arvestada, TSD lihtsalt ei lase valesti arvestatud tulumaksu kinnitada.
Ei pea uut avaldust tegema. Uus avaldus on Ć¼ldjuhul vajalik siis, kui mitmest kohast saadavad tulud kokku hakkavad Ć¼letama 1200 eurot. LƵppude lƵpuks taandub kƵik aasta tuludeklaratsioonile. Kes on aasta jooksul maksnud tulumaksu rohkem, see saab selle tagasi (kui tulud deklareerib) ja kes on lasknud maksuvaba arvestada rohkem kui lubatud, siis riik nƵuab tulumaksu juurdemaksmist.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 218 külalist