HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum küsimus töövõimetu koht...
 
Autor Sõnum
küsimus töövõimetu kohta ja sm maksmine - 31.05.2019 22:23 mul on küsimus töövõimetuspensionäri töölevõtmise kohta ja sotsiaalmaksu maksmise kohta.
meil on tööl osalise tööajaga isik, kes töötab kokku kolmes kohas.
igaühes jupikene.
esimeses kohas on ta kirjutanud tulumaksuvabastuse 100 eurot ja teises ja meile ka.
riik hüvitab talle igas kuus miinimumsotsiaalmaksu esimese tööandja eest.
aga meie teised kaks ... no teise koha kohta ma ei tea
aga kui meie juures on tema bruto 90 eurot, kas tööandja peab tema eest maksma sotsiaalmaksu siis 29,70 isegi siis, kui riik juba esimesele tööandjale hüvitab 165 ja teisest töökohast koguneb talle siis veel lisaks mingi 50 eurot

või kuidas selle asjaga nüüd päris siis on?

mina kui kolmas tööandja samal ajal, minu juures on tulumaksuvabastus 100 eurot ja kõik. aga palju ma pean maksma sotsiaalmaksu siis? ma pole nõus maksma sentigi rohkem, kui just vaja on .
Re:küsimus töövõimetu kohta ja sm maksmine - 01.06.2019 08:13 Teine, kolmas, neljas, ... maksavad nagu tavalise töötaja puhul.
Riik hüvitab ainult miinimummäära ulatuses, kuid kui inimene töötab mitmes kohas, siis ei tea keegi palju ta tegelikult kokku teenib ennem kui kõik tsd-d kokku lüüakse. Paraku tsd-de kokkulöömise amet on täna veel bürokraatiast puudu.
Re:küsimus töövõimetu kohta ja sm maksmine - 02.06.2019 11:25 aga kui on teada, et miinimum hüvitatakse juba riigi poolt, no miks peavad kõik teised tööandjad siis veel peale maksma? tuleb välja nagu üks tootaja on eelistatum kui teine, ühe eest "koguneb" sotsiaalmaksu rohkem kui teise eest, kuna riik ei maksa kõigi eest
Re:küsimus töövõimetu kohta ja sm maksmine - 02.06.2019 22:20 Seadusi "toodab" meil riigikogu ja valitsus. Nendega peadki vaidlema. Ega foorum siin midagi muuta saa. Ja sotsmaks ei ole meil isikustatud nagu näiteks kogumispension, et kellelgi oleks võimalik nö. rohkem teenust saada, kui tema pealt on rohkem makstud.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 664 külalist