HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum kuidas peab arvutama minima...
 
Autor Sõnum
kuidas peab arvutama minimaalset sotsiaalmaksu - 10.05.2019 15:03 töötajad on kuupalgalised ja tunnipalgalised.
aga nad küsivad kogu aeg vabu päevi ja tööandja lubab.
samas nende päevade eest ei maksta

kuidas ma pean arvutama minimaalset sotsiaalmaksu, kui selliste päevade võtmise tulemusena tulevad neil töötasud 300 eurot kuus ja 420 eurot kuus.

mina pean arvutama ikka "lisaks" väljateenitule nii palju et nad saaksid miinimumi kokku ja siis on neil haigekassa olemas.

aga kui selline töötaja on veel ka mõned päevad puhkusel ja haiguslehel.
kuidas ma siis arvutan seda minimaalset sotsiaalmaksu.
saan aru nii, et võtan aluseks kuupalgalisel näiteks aprillis, kui töötas palju töötas, brutopalk tuleb 380.- aga 01. kuni 4. aprillini oli haige ja 22. kuni 25 aprilli puhkusel. kas aprilli sotsiaalmaks tuleb siis summas 125,40 töötasu pealt ja lisaks märgin tsd peale 121 ?? või kuidas pean arvutama?
Re:kuidas peab arvutama minimaalset sotsiaalmaksu - 10.05.2019 15:12 või arvutan selle töötaja puhul nii, et haiguse alla läks 4 päeva, 4 päeva läks puhkuse alla, seega võtan sealt abitabelist minimaalse sotsiaalmaksu 30 - 8 eest ehk 22 päeva eest ja saan summaks 121 euri aga kuna tema töötasu 380 pealt tuleb sotsiaalmaks 125,40 siis deklareerin maksuametis ka 125,40

aga kui oleks töötasu olnud väiksem, ehk näiteks 350 eurot, siis 115,55 oleks palga pealt ja lisaks tuleb suurendada 5,45 et oleks õige??

ma olen töötanud nii et pole selliseid töötajaid olnud, alati on kõigil suurem kui miinimpalk või sellega võrdne, aga nüüd võeti tööle ports nn. poole kohaga töötajaid, eks kõik tahavad et oleks ka haigekassa, ma siis nüüd siin üritan neid sotsiaalmaksusid õigeks sättida
Re:kuidas peab arvutama minimaalset sotsiaalmaksu - 10.05.2019 15:34 äkki keegi oleks nii lahke ja jagaks mulle mingi kindla reegli või mille järgi käsitsi neid sotsiaalmakse peab arvutama.
nagu ütlesin mingi kümmekonna töötaja pärast ei hakka keegi mulle seda programmi ostma ega sättima.

et kuidas see põhimõtteliselt käib.
ma tean hetkel seda, et kui palk on miinimum siis kindlalt 178,20 tuleb sotsiaalmaks, aga kui väiksem töötasu siis peab niipalju tsd peal juurde lisama, et vähemalt 165 tuleks sotsiaalmaksu summaks.

aga kuidas arvutada kui palk on väiksem ja lisaks veel haigused ja puhkused ja muud asjad ja kui haigekassa omamine on oluline. töötajad ei ole osalise töövõimega isikud, ei ole pensionärid . on äkki kellelgi materjale, mida saaksite mulle saata õppimise jaoks? tahaks selle teema selgeks teha, enne kui maksuamet kontrollib ja siis olen rumalas olukorras.
Re:kuidas peab arvutama minimaalset sotsiaalmaksu - 10.05.2019 16:02 mailis kirjutas:
. on äkki kellelgi materjale, mida saaksite mulle saata õppimise jaoks? tahaks selle teema selgeks teha, enne kui maksuamet kontrollib ja siis olen rumalas olukorras.

Maksude osas on õppimise aluseks on seadused, neist ei saa üle ega ümber.
Sotsiaalmaksuseadus
https://www.riigiteataja.ee/akt/107122018019
alusta kohe esimesest paragrahvist, ridade vahel on kõik vajalik kirjas.

Ravikindlustuse seadus
https://www.riigiteataja.ee/akt/113032019135
Re:kuidas peab arvutama minimaalset sotsiaalmaksu - 11.05.2019 11:42 mailis kirjutas:
äkki keegi oleks nii lahke ja jagaks mulle mingi kindla reegli või mille järgi käsitsi neid sotsiaalmakse peab arvutama.
nagu ütlesin mingi kümmekonna töötaja pärast ei hakka keegi mulle seda programmi ostma ega sättima.

.


10 töötaja pärast ei hakka programmi soetama?? Kui suur hulk peaks siis töötajaid olema, et tööandja arvates piisav oleks? 100? 200?
10 töötajale palgaarvestus on päris arvestatav hulk, eriti igasugu lisaarvestuste, vabade päevade jms. ja nõuda, et raamatupidaja sellist nikerdamist peab käsitsi tegema, on küll inetu koonerdamine. Mina küsiks küll siis iga töötaja pealt lisatasu, küll siis see kooner tööandja varsti leiaks, et programmi soetamine on oluliselt odavam ja võimalikk eksimisvõimalusi ka vähem.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 599 külalist