HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum tulumaksuvabastuse ümberar...
 
Autor Sõnum
tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 09.05.2019 12:29 kuidas teie seda ümberarvestust teete kogu aeg? mul selline asi et praegu arvutasin aprilli palgad ja töötaja oli ka isapuhkusel. arvutasin summad ja maksin välja. nüüd tõi töötaja puhkuse avalduse maisse ja kui ma liidan kokku kõik, mis mais välja maksti brutodena, siis sain summaks 2013,53. seega ei tohi mai väljamaksetelt rohkem tulumaksuvabastust arvestada kui 48,04. aga töötajale aprilli palka ja isapuhkust arvestades arvutasin ju tulumaksuvabastuseks 150 nii nagu töötaja soovis.
nüüd kui on vaja puhkuseraha arvutada ... kuidas ma siis õige tulumaksusumma leian, mis mai väljamaksetelt deklareerides ka tsd peal õigesti jääb?

liidan kokku aprilli brutopalga ja bruto isapuhkusetasu, miinus palgalt kinnipeetud KP ja tkm , liidan juurde mais väljamakstav mai puhkusetasu bruto, miinus puhkusetasult kinnipeetud KP ja tkm ja siis lahutan 48,04 ja korrutan 20-ga et saada õige tulumaksusumma ??? kas ainult mulle tundub jube keeruline või see ongi nii keeruline??
Re:tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 09.05.2019 15:03 kas keegi ei oska vastata?? kas ma siis nii puusse panen??
Re:tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 09.05.2019 15:19 vähendad puhkuseraha väljamakset.
kas programm ei aita?
Re:tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 09.05.2019 15:27 liidad kõik brutosummad, leiad vajalikud maksusummad, lahutad need ja saad neto. Netost omakorda lahutad juba väljamakstud tasud ja see mis üle jääb läheb väljamaksmiseks kui puhkuseraha.

ei ole aega hetkel seda läbi mängida, seetõttu 100% kindel ei ole.
pärast viimast muudatust kasutan ise ainult palgaprogrammi, excelis on seda suht võimatu vedada.
Re:tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 09.05.2019 16:11 maksate puhkuseraha välja juunis koos maikuu palgaga ja ongi jonksus - töötajale ei tule liigselt tulumaksu
Re:tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 09.05.2019 16:43 anneli kirjutas:
kuidas teie seda ümberarvestust teete kogu aeg?

Programm MeritPalk arvestab. Iga järgneva väljamaksega arvestab maksuvaba ja maksud ümber.
Maksukalkulaator
https://www.kalkulaator.ee/et/palgakalkulaator
Tõenäoliselt tuleb arvestada kõik brutod jmt kokku, saada kuu lõpptulemus ja seejärel kõik eelnevalt arvestatu sealt maha lahutada, et viimast väljamakset saada.
Näiteks eelmise aasta lõpus maksin kolmele noorele isale 3 päeva lapsepuhkust, riigieelarvest üks ja sama brutosumma, kuid kõik said oma kontole erineva summa, ühel tuli lapsepuhkuse pealt tulumaksuks ligi 31%, mitte 20%, Merit arvestas ja täiesti õigesti. See uus tulumaksuseadus on üks paras jura, kui excelis palkasid hekseldada.
Re:tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 09.05.2019 16:46 töötaja soovib saada puhkuseraha enne puhkusele minekut kätte.
Re:tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 09.05.2019 19:46 Kui töötaja tahab kindlasti puhkusetasu enne puhkust, siis tuleks teda hoiatada, et sel juhul peab kinni pidama suurema tulumaksu ja puhkusetasu on väike.
kui tasu välja maksta järgmisel kuul koos töötasuga, siis kasulikum. Kui ta on teadlik, siis on ju OKI
Re:tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 10.05.2019 10:17 töötaja teab kõike, kuid soovib siiski enne puhkust kätte saada. mina tahtsin lihtsalt teada, et kas tõesti kõik arvutavadki nii keeruliselt seda tulumaksu asja. kuna mul programmi pole, pole mõtetki paari töötaja pärast osta, siis sain nüüd aru, et olen õigel teel.
Re:tulumaksuvabastuse ümberarvutus - 10.05.2019 11:49 merit palk on kuni kahele töötajale tasuta.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 410 külalist