HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Töötasu arestimine
 
Autor Sõnum
Töötasu arestimine - 06.05.2019 19:12 Tere!

Kas sissetuleku arestimiseks (pole elatis) saab kasutada Kohtutäiturite Koja lehel olevat arestimise skeemi? Ausalt öeldes ei oskagi kinnipidamist teha, mis ulatuses peab inimesele raha kätte jääma?
Re:Töötasu arestimine - 06.05.2019 19:31 Täitmisaktis on kõik kirjas.
Re:Töötasu arestimine - 07.05.2019 08:00 Kõigepealt peab akti näitama töötajale.
Peab meeles pidama, et tööandja on täitemenetluses kolmas osapool, mitte võlgnik.
Re:Töötasu arestimine - 07.05.2019 08:55 Täitemenetluse seadustiku §132 ütleb, kui palju tuleb kinni pidada, kõik mis üle jääb inimesele kätte.
Re:Töötasu arestimine - 07.05.2019 09:15 imari kirjutas:
Kõigepealt peab akti näitama töötajale.
Peab meeles pidama, et tööandja on täitemenetluses kolmas osapool, mitte võlgnik.

Hakkab jälle pihta see lapsehoidmise jutt. Arestimisakt on kolmandale isikule täitmiseks kohustuslik ja kohtutäituril on õigus määrata sunniraha, kui seda nõuetekohaselt ei täideta. Tööandja on täitemenetluses samaväärne kolmas isik kui krediidiasutuski. Pole kuulnud, et pangad saadaksid oma kliendile teate, et kuule, täitur arestis su pangakonto, kas see on ikka õige asi, kas me võime su kontolt võlga kinni pidada ja täiturile kanda.
Re:Töötasu arestimine - 07.05.2019 10:20 imari kirjutas:
Kõigepealt peab akti näitama töötajale.
Peab meeles pidama, et tööandja on täitemenetluses kolmas osapool, mitte võlgnik.


See akt saadetakse tööandjale täitmiseks ning tööandja on kohustatud seda täitma. Töötaja on oma võlgadest ammu enne seda teadlik ja on talle alati enne ka piisavalt aega antud oma võlad ära klaarida.
Tõesti, nagu titekari oleks mõnel mehel tööl.
Re:Töötasu arestimine - 07.05.2019 19:32 Töötaja on oma võlast täiesti teadlik ja talle on igasugused aktid kätte toimetatud juba eelnevalt.
Tööandja peab täitma sissetuleku arestimise akti nii nagu täitur on seal ette kirjutanud. Aktis on kõik kirjas. Mõni täitur lubab kätte jätta vaid alampalga. Eriti väikese palga puhul vähemalt 140 peab kätte jääma. Mõni käsib 500-st 20% (100 €) + 500 ületavast summast 2/3 võla katteks maksta, st töötajale enesele makstaks palgana välja 400 + 500-st ülejääv 1/3. Tundub, et niipalju kui on täitureid, niipalju võib olla ka erisusi.

Kohtutäiturite lehel allpool on töötasu arestimise skeemid ja kui nende järgi arvestades lõpptulemus erineb oluliselt täituri poolt ettenähtud arvestussüsteemist, siis võiks töötajaga rääkida, et ta ise oma täituriga suhtleks arestimise akti muutmise osas
http://www.kpkoda.ee/content/avaliku-poole-lingid/t%C3%B6%C3%B6tasu-arestimise-skeem
Re:Töötasu arestimine - 08.05.2019 08:31 Mina olen kasutanud seda kohta ja kõik on nii selge ja sisesta sinna ainult neto palk ja kui on siis ka ülalpeetavad. -Arvuta - ja vastuson käes, palju võid kinni pidada Väga hea koht

Pane google otsingu reale Töötasu arestimise skeem
sealt alt vali see
..Pankrotihaldur ja Tartu kohtutäitur Oksana Kutšmei

seal ongi see kalkulaator.
Re:Töötasu arestimine - 08.05.2019 12:44 Kui olen teenuse osutamise korras saanud firma juhatuselt töötaja vara arestimise akti (koopia), siis koos sellega olen palunud ka töötaja poolset kinnitust aktiga tutvumise kohta.
Nii on korrektne ja õiglane võlgniku suhtes. Mina ei nimetaks ülbelt "lapsehoidmiseks" !! Eriti olukorras, kus töötaja on avaldanud soovi kanda töötasu kolmanda isiku kontole (emale, tütrele,armukesele).
Täitemenetlused on tihtilugu kattuvad, mistõttu võlgnikul peab olema ülevaade iga täiteasja kulgemise kohta.

Võlgnikust töötaja ei ole alati suli ja kaabakas. Suhtu oma töölistesse hästi ja austavalt.
Re:Töötasu arestimine - 08.05.2019 15:35 Kui võlgnik laseb oma palga kanda kolmanda isiku kontole, siis on see selge märk sellest, et ta soovib võlgade tasumisest kõrvale hoida. See ei ole mingil moel korrektne ega aus käitumine. Tööandja või raamatupidaja, kes sellist teguviisi õigustab ja isegi soodustab, laskub võlgnikuga samale tasemele. Raamatupidajal puudub seaduslik õigus nõuda täitedokumendile võlgnikust töötaja kinnitust ja keelduda täiteakti enne kinnituse saamist täitmast. Ammugi ei ole ühel teenuseosutajal õigus oma kliendile ette dikteerida, kuidas tema oma töötajatesse suhtuma peab. Kui tööandja esitab raamatupidamisteenuse osutajale firmasse saabunud täiteakti, siis kuulub see teenuse osutaja poolt vastuvaidlematus korras täitmisele.
Re:Töötasu arestimine - 08.05.2019 16:51 pane tähele!
töötajale arvestatud tasu töö eest on tema isiklik vara ja isikliku vara suhtes saab töötaja esitada vaba tahte avalduse - vara kanda kolmanda isiku kontole või võtta sularahas välja. See kõik on seaduslik ja sellest keelduda pole võimalik.
Ja pole teiste isikute asi kommenteerida või oletada mingit väljamõeldud põhjust.
Olge normaalsed
Re:Töötasu arestimine - 08.05.2019 17:16 imari kirjutas:
pane tähele!
töötajale arvestatud tasu töö eest on tema isiklik vara ja isikliku vara suhtes saab töötaja esitada vaba tahte avalduse - vara kanda kolmanda isiku kontole või võtta sularahas välja. See kõik on seaduslik ja sellest keelduda pole võimalik.
Ja pole teiste isikute asi kommenteerida või oletada mingit väljamõeldud põhjust.
Olge normaalsed


Ei ole see mingi väljamõeldud põhjus. Ka minu juurde on töötajad sellise sooviga pöördunud ja kui neilt küsida, miks nii, siis on vastus olnud alati üks - nende oma pangakonto on arestitud ja sealt ei saa üle miinimumi kätte. Muidugi ei ole raamatupidajal alust töötaja soovi mitte täita. Minu märkus oli rohkem sinu väite kohta, et korrektne ja õiglane on töötajalt täiteakti täitmiseks luba küsida just eriti siis, kui too laseb oma palga kolmanda isiku kontole kanda. No anna olla!

Haletsedes võlgnikku unustatakse pahatihti ära võlausaldaja. Mitte kõik neist ei ole suurkorporatsioonid ja kiirlaenuandjad, kes tahavad vaid vaest võlgnikku kiusata ja temalt viimast välja pigistada. Tahad tegelikult ka oma võlgnikust töötajat aidata, siis maksa talle normaalset palka, et ta oma võlgadest võimalikult kiiresti lahti saaks ja suuna ta vastava nõustaja poole, mitte ära süvenda tema võlaagooniat sissetulekute peitmisele kaasaaitamisega.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 479 külalist ja 1 liige
marijaeelumonn