HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum kerge küsitlus ilusa päev...
 
Autor Sõnum
kerge küsitlus ilusa päeva puhul - 28.04.2019 14:13 istun siin, ilusal pühapäeval ja teen oma raamatupidamise töid. vaatan nimekirja ja järsku hakkasin mõtlema, et aga mis teised arvavad, on seda mul vähe või palju.
olen ainuke raamatupidaja, kes kodukontoris oma tööd teeb. kokku on 17 ettevõtet. kolm neist on suured ja ülejäänud neli korda väiksemad. kõigile teen palga ja käibedeklarid. palgasaajaid on keskmiselt 50 kokku. kas see kogus on teie arvates väike vöi suur ... rahaliselt on saajale alati vähe ja andjale palju. see pole praegu teema. lihtsalt huvitab, paljudega tegelete teie, minumoodi üksikettevõtjad. tänud ette. lihtsalt et silmaringi laiendada.
Re:kerge küsitlus ilusa päeva puhul - 29.04.2019 08:27 Aeg on raha! Oleneb sellest kui kallilt Sa oma aega arvestad ja kas ilusal pühapäevasel päeval peaks end tööga kurnama.
Vene ajal tegeleti töö normeerimisega. Iga tööetapi kohta olid oma normid ja vastavalt sellele arvestati keskmine töötasu konkreetse töö kohta, ka kontoritöötajatel, näiteks kaua võttis aega maksekorralduste tegemine, kaua mingite kannete tegemine jne. Täiesti reaalselt seisis normeerija töömehe kõrval stopper käes ja kirjutas üles kui kaua ta üht või teist tööetappi tegi. Loomulikult üks teeb sama tööd kiiremini kui teine.
Sa pane samuti kell käima ja vaata kaua ühe või teise firma eri asjadega tegeled. Näiteks palgaarvestus 50-le inimesele võib võtta aega vaid mõned minutid, kuid samas kahe inimese palgaarvestusele võid kulutada terve päeva, kui tegemist igasuguste kinnipidamiste ning muude nüanssidega, mis selgitusi vajavad, reaalselt aega kulutavad.
Kas 17 firmat on vähe või palju, see sõltub firmadest. Sattusin kord kokku ühe raamatupidamisfirma töötajaga, kel oli 75 firmat, kuid enamus neist vaid kord aastas aastaaruande tegemiseks. Samas oli ka ta töö seal firmas 8 tundi päevas tihedat tööd, ei mingi meelakkumine.
Re:kerge küsitlus ilusa päeva puhul - 29.04.2019 10:43 Mida on palju või vähe - tööd? firmasid? raha?

Tööd on palju (või seda saaks paremini/teisiti korraldada) kui puhkamiseks aega ei jää ja lõputu trall lõpuks tervisele hakkab.
Firmad on nii erinevad, et mingist arvust lähtuda on täiesti mõttetu.
Raha on alati vähe.

Minu arvates on oluline, et töö oleks kvaliteetselt tehtud, ise oleksid tehtava ja saaduga rahul ning kliendid oleks ka rahul.
Aga on ka teistsuguseid arusaamu elust - kellele on oluline, et saaks eputada võimalikult suure firmade arvuga, kes ei raatsi koormust jagada (tööd korraldada) nii et ise ka saaks hinge tõmmata, kes rabab odava hinna eest end lõhki jms jne.
Absoluutse tõe pead ise enda jaoks selgeks mõtlema.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 180 külalist