HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum VÕS leping ja haigusleht
 
Autor Sõnum
VÕS leping ja haigusleht - 31.08.2018 13:16 Leian küll info, et VÕS-d on ka ravikindlustatud kui neil sotsi 155,10 kuus kokku tuleb (ka mitmelt lepingult), aga kas tööandja peab ka neile haigushüvitist maksma?
Iga tööandja maksab siis vastavalt töötasule või kuidas?
Re:VÕS leping ja haigusleht - 31.08.2018 16:05 maksab juhul kui lepingus on nii kokku lepitud, kui kokku lepitud ei ole, siis maksmise kohustust ka ei ole. Küll aga võib uuesti kokku leppida.
Re:VÕS leping ja haigusleht - 31.08.2018 19:47 Kas mina kui tööandja pean selle lehe ära kinnitama/esitama? Lepingus maksmise kohustust ei ole.
Re:VÕS leping ja haigusleht - 01.09.2018 19:21 Tööandja on ettevõte, asutus või üksikisik, kellele töövõtja teeb tasu eest tööd. Õigusleksikoni järgi on tööandja "töölepingu pool, kelle juhtimisel ja korralduste alusel kohustub töötaja tegema tema määratud tööd

Ehk siis VÕS lepingutega ei ole "tööandjat" kui sellist ja pole ka midagi kinnitada, kui lepingus sellist punkti ei ole.
Re:VÕS leping ja haigusleht - 02.09.2018 10:45 Haigekassa https://www.haigekassa.ee/tooandjale/ajutise-toovoimetuse-huvitis
Ajutise töövõimetuse hüvitis on rahaline kompensatsioon, mida haigekassa maksab töövõimetuslehe alusel kindlustatud isikule ( töötaja, teenistuja, võlaõigusliku lepingu alusel töö- või teenustasusid saav isik, juriidilise isiku juhtimis- või kontrollorgani liige, FIE, FIE ettevõtte tegevuses osalev abikaasa), kellel jääb töö- või teenistuskohustustest või majandus- või kutsetegevusest ajutise vabastuse tõttu saamata isikustatud sotsiaalmaksuga maksustatav tulu.

Jah, haigusleht tuleb kinnitada, ettevõttel maksmise kohustust ei ole.
Re:VÕS leping ja haigusleht - 03.09.2018 11:25 ja jaa kirjutas:
Leian küll info, et VÕS-d on ka ravikindlustatud kui neil sotsi 155,10 kuus kokku tuleb (ka mitmelt lepingult), aga kas tööandja peab ka neile haigushüvitist maksma?
Iga tööandja maksab siis vastavalt töötasule või kuidas?


Võlaõigusliku lepingu osapooled on töövõtja või käsundisaaja ja teiselt poolt tellija või käsundiandja. Lepingus lepitakse kokku teenuse osutamise või töö tegemise maht ja puuduvad tööaeg-tööpäev-puhkepäev. Töövõimetushüvitist arvestatakse ainult töökohalt puudumisel töö ajal. Kuna tööpäevi ei ole, siis pole ka mingit alust midagi hüvitada. Teenus osutatakse või töö tehakse ära siis, kui töövõtjal võimalus on aga etteantud tähtajaks.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 105 külalist