HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum VÕS leping ja haigushüvitis.
 
Autor Sõnum
VÕS leping ja haigushüvitis. - 06.02.2018 09:27 Töötaja töösuhte algus 20.01 VÕS alusel. 22.01 jäi haigeks. Kas ta ei saa üldse haigushüvitist? Tegemist pensionäriga ja aeg ajalt töötab VÕS alusel.
Re:VÕS leping ja haigushüvitis. - 06.02.2018 10:39 K:
Kas töötaval pensionäril on õigus ravikindlustusele tööandja kaudu?
V:
Tööandja peab registreerima kõikide töötajate andmed töötamise registris.

Ravikindlustusele on õigus töötajatel, kellega on sõlmitud üle ühekuulise tähtajaga tööleping või võlaõiguslik leping, millelt makstakse iga kuu sotsiaalmaksu vähemalt sotsiaalmaksuseaduses kehtestatud kuumääralt (2018. aastal on kuumäär 470 eurot ja minimaalne sotsiaalmaksu kohustus 155,10 eurot).

https://www.haigekassa.ee/kkk/ravikindlustus-tootajale
Re:VÕS leping ja haigushüvitis. - 06.02.2018 13:11 Töötaja on registreeritud nõuetekohaselt, aga haigekassast öeldi, et kuna tema eest ei ole meie firma maksnud veel sotsiaalmaksu, siis tema ei saa haigushüvitist ka haigekassast mitte. Firmapoolset haigushüvitist ta nagunii ei saaks, kuna tegemist ei ole töölepinguga. Ma ise arvasin, et kui tal on ehk enne meid olnud VÕS leping mingi teise firmaga, siis ta ikka saaks.
Re:VÕS leping ja haigushüvitis. - 06.02.2018 15:27 Kalle!
Võlaõiguslik suhe ei ole töösuhe. Töövõimetushüvitist makstakse selle eest, et töötaja on keeldunud tööd tegemast ettenähtud tööpäevadel, aga töövõtuleping ei eelda määratud tööpäevi ega töötunde, vaid töövõtja teeb tellitud töö/teenuse omal vabal valikul vastavalt kokkulepitud tähtajaks.
Re:VÕS leping ja haigushüvitis. - 06.02.2018 16:36 Ka VÕS lepingu alusel saab inimene haigushüvitist, kui tema eest on makstud min, sots maks.
Re:VÕS leping ja haigushüvitis. - 07.02.2018 00:10 Kalle kirjutas:
Ka VÕS lepingu alusel saab inimene haigushüvitist, kui tema eest on makstud min, sots maks.


Kui ravikindlustus on tekkinud, siis saab.
[/url]https://www.haigekassa.ee/tooandjale/ravikindlustus-oma-tootajale
target="_blank">

https://www.haigekassa.ee/inimesele/rahalised-huvitised/toovoimetushuvitised/haigushuvitis[url]
Re:VÕS leping ja haigushüvitis. - 07.02.2018 00:14 https://www.haigekassa.ee/inimesele/rahalised-huvitised/toovoimetushuvitised/haigushuvitis



https://www.haigekassa.ee/tooandjale/ravikindlustus-oma-tootajale

Proovin uuesti linke õigesti saata.
Re:VÕS leping ja haigushüvitis. - 07.02.2018 13:17 Igasugune kindlustus tekib siis, kui kindlustusmaksed on tasutud. Ravikindlustuse tekkimiseks töölepingulisel töötajal peab kindlustuse sõlmija olema tööandja.
Võlaõiguslike suhete puhul on kaks võimalust:
1) kui kindlustuse võtjaks on tööandja, siis temale langeb kohustus maksta kindlustusmakset ja deklareerida TSD-le järgneva kuu 10.kuupäevaks ning kui järgmisel kuul väljamakset ei toimu, siis pole kohustust maksta kindlustusmakset ja kindlustus katkeb jälle
2) kui kindlustuse võtjaks on töövõtja ise, siis kindlustusmakse kohustus on tal endal (nn vabatahtlik haigekassa kindlustus)

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 184 külalist