HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum arve eelmise kuu kƤibesse
 
Autor Sõnum
arve eelmise kuu kƤibesse - 10.11.2017 09:58 Pean esitama linnavalitsusele arve. Akt on allkirjastatud tƤnase 10. kuupƤevaga, tehtud tƶƶd on oktoobri tƶƶd. Linavalitsus soovib saada arvet tƤnase s.o. 10 novembri kuupƤevaga. Kas pean siis tƶƶd nƤitama novembri kƤibesse, tegelikult on tƶƶd tehtud oktoobris. Arve summa on kuue kohaline number.
Programm vƵimaldab teha arve kuni 7 pƤeva tagasi, arve kuupƤev on november, aga oktoobri kƤive. TƤna 10 kuupƤeval ei saa eelmise kuu kƤibeks enam panna.

Kuidas toimida.
Re:arve eelmise kuu kƤibesse - 10.11.2017 10:07 KƤive on ikka oktoobris, sƵltumata arve kuupƤevast.
Kuigi nt ehituses on levinud maksuameti linnalegend, et kƤive tekib allkirja panemise kuupƤeval.
Kuidas seda programmis teha, seda pead programmi spetsialistidelt kĆ¼sima.
Re:arve eelmise kuu kƤibesse - 10.11.2017 12:33 Riigiasutustes, vallad linnad on raamatupidamine kassapƵhine ja neil on arve saamise( allakirjutamise jƤrgi) varem ei saa arvet esitada kui on akt allkirjastatud. Neil on kƤive november.
Vabalt vƵid omale ka panna novembri kƤibeks.
Re:arve eelmise kuu kƤibesse - 10.11.2017 13:21 Kui akt on allkirjastatud, ehk tƶƶd on vastu vƵetud novembris, siis ongi see novembri kƤive.

KMS Ā§ 11 (4) Teenus, mille osutamine kestab kauem kui maksustamisperiood, loetakse osutatuks ja saaduks maksustamisperioodil, mil selle teenuse osutamine lƵpeb.

Tƶƶ loetakse lƵppenuks selle vastuvƵtmisega.
Re:arve eelmise kuu kƤibesse - 23.11.2017 09:04 Mina paneks ka ikka novembrisse - ja just ehituse puhul ongi see levinud just seetƵttu, et enne aktile allkirja saamist ei ole ka kindel kas need tƶƶd ka vastu vƵetakse vƵi peab veel midagi muutma ja edasi tegema. Teine teema on see, et pikemate objektide puhul tehakse enamasti igakuiselt ka vaheaktid.
Re:arve eelmise kuu kƤibesse - 23.11.2017 09:07 KMS Ā§11 (4)
Samale ostjale teenuste osutamisel vƵi kaupade regulaarsel vƵƵrandamisel loetakse kauba ostjale lƤhetamise vƵi kƤttesaadavaks tegemise vƵi teenuse osutamise vƵi saamise ajaks maksustamisperiood, mil lƵpeb ajavahemik, mille kohta arve esitatakse vƵi mille kestel saadud kaupade vƵi teenuste eest tasumine on kokku lepitud, kuid mitte hiljem kui 12 kalendrikuu mƶƶdumisel.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 170 külalist