HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum liisingu auto erasõite ei tee
 
Autor Sőnum
liisingu auto erasõite ei tee - 06.10.2017 19:53 Kas uuel aastal tuleb ka liisingus olev auto registreerida maanteeametis, et 100% firma kasutuses?
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 07.10.2017 12:57 http://www.rmp.ee/maksud/maksud_yldiselt/tooandja-soiduauto-registreerimine-uksnes-tooulesanneteks-2 017-10-06
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 07.10.2017 13:48 Toodud link oli juba läbi loetud. Sealt ma ei loe kuskilt välja, kuidas kasutusrendi korral käituda.
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 07.10.2017 14:40 Loomulikult tuleb. Miks liisingus olev erand peaks olema?
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 09.10.2017 11:00 autole saab märke panna omanik ehk liisingfirma või vastutav kasutaja (ettevõte) aga kord on alles arutusel, ehk novembris on juba midagi täpsemalt teada.
esialgsete andmete järgi peab jah. aga arvestama peab sellega, et seda märget niisama enam maha võtta ei saa. tähendab protsess ise käib lihtsalt aga tagajärjed on kaugeleulatuvad. 2 aasta piirides sisendkäibemaksuga seotud
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 09.10.2017 11:33 https://www.mnt.ee/et/soiduk/kkk-tulumaksuseaduse-muudatuse-kohta
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 09.10.2017 12:48 Oluline on teada, et märkega autot käsitletakse käibemaksuseaduse ja tulumaksuseaduse mõttes erinevalt - tulumaksuseaduse tähenduses võib kasutus olla pidevalt muutuv, KMS tähenduses tuleb juhul kui kahe aasta jooksul alates soetamisest kasutusotstarve muutub 50/50-ks kasutusotstarbe muutumise perioodil tagasi maksta see pool käibemaksust, mis on varem 100% tagasi küsitud.
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 09.10.2017 13:31 Maanteeameti kodulehel avaldatud selgitused sõiduautode maksearvestuse korra muutmise kohta.
https://www.mnt.ee/et/soiduk/kkk-tulumaksuseaduse-muudatuse-kohta

Noppeid kĂĽsimustest ja vastustest:

K: Kas Maanteeametit peab teavitama ka juhul, kui sõiduautot kasutatakse erasõitudeks?

V: Ei, Maanteeametit peab teavitama üksnes juhul, kui sõiduautot ei lubata kasutada tööülesannete või ettevõtlusega mitteseotud tegevuseks


K: Kes omab ligipääsu liiklusregistris olevatele teavituste andmetele?

V: Tegemist on avaliku teabega, st igaüks võib sisestada konkreetse sõiduauto registreerimisnumbri sõiduki avalikku taustakontrolli ning vastusena kuvatakse muuhulgas info selle kohta, kas Maanteeametit on teavitatud sellest, et sõiduautot ei lubata kasutada tööülesannete või ettevõtlusega mitteseotud tegevuseks. Maanteeameti poole võib kõnealuste andmete saamiseks pöörduda ka kirjaliku taotlusega, kuid sellisel juhul on tegemist tasulise päringuga, mis maksab 4 eurot päringu kohta.
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 11.10.2017 08:21 rotiplika kirjutas:
Oluline on teada, et märkega autot käsitletakse käibemaksuseaduse ja tulumaksuseaduse mõttes erinevalt - tulumaksuseaduse tähenduses võib kasutus olla pidevalt muutuv, KMS tähenduses tuleb juhul kui kahe aasta jooksul alates soetamisest kasutusotstarve muutub 50/50-ks kasutusotstarbe muutumise perioodil tagasi maksta see pool käibemaksust, mis on varem 100% tagasi küsitud.


See osa on nüüd kavalalt sisse kirjutatud uude seadusesse? Enne seda ju polnud, võis mõni kuu olla 100% ja mõni kuu 50%?
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 11.10.2017 09:16 Veel sellest tagasimaksmisest, kui vanas seaduses oli kirjas, et kui kasutusotstarve muutub, siis "tuleb mahaarvatud sisendkäibemaksu korrigeerida sõiduauto kasutusotstarbe muutumise maksustamisperioodil proportsionaalselt sõiduauto käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 2–5 nimetatud otstarbel kasutamise osatähtsusele kahe aasta jooksul."
Aga uues seaduses on:
(7) Käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 2–5 nimetatud juhtudel ei kohaldata sõiduauto soetamisel käesoleva paragrahvi lõikes 3 nimetatud piirangut juhul, kui sõiduautot kasutatakse käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 2–5 nimetatud otstarbel järjest vähemalt kahe aasta jooksul selle soetamisest arvates või müügiks soetatud sõiduauto käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 2–5 nimetatud otstarbel kasutusele võtmisest arvates. Kui kahe aasta jooksul sõiduauto kasutusotstarve muutub ja seda hakatakse kasutama käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 2–5 nimetamata otstarbel ning maksukohustuslane on nimetatud kahe aasta jooksul arvestanud käibemaksu käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 3 ja 4 nimetatud juhtudel kasutatava sõiduauto omatarbena kasutamiselt, vähendatakse tekkinud maksukohustust nimetatud kahe aasta jooksul sellise sõiduauto omatarbena kasutamiselt arvestatud käibemaksusumma võrra. Sätet ei kohaldata, kui sõiduauto võõrandatakse kahe aasta jooksul selle käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 2–5 nimetatud otstarbel kasutusele võtmisest arvates.
[RT I, 07.07.2017, 3 - jõust. 01.01.2018]
(8) Käesoleva paragrahvi lõike 4 rakendamise aluse äralangemise korral rakendatakse käesoleva paragrahvi lõikes 3 nimetatud sisendkäibemaksu mahaarvamise piirangut vähemalt ühe aasta jooksul aluse äralangemise maksustamisperioodi esimesest päevast arvates."

Kui aus olla, siis ma ei saa sellest aru, mitte sõnagi sellest, kuidas seda ümberarvestust tegema peaks?
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 11.10.2017 17:01 ühesõnaga kui pahatahtlik naaber tahab käru keerata, siis istub arvutisse, vaatab kas maja ees seisev naaberkorteri auto on märgitud kui tööauto ja siis annab teada, et tööauto seisab millegipärast õhtuti kogu aeg maja ees.
ongi maksuametil kohe varnast võtta erisoodustus. või maksuamet tuleb spordiklubisse ja küsib adminni käest et kas see auto tihti siin pargib ja ongi jälle olemas põhjus turja hakata. seda see avalik info tähendab. et hakkab üks keelekandmise ajastu meil.
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 11.10.2017 19:36 to kk:
Proovin tõlkida
Käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 2–5 nimetatud juhtudel ei kohaldata sõiduauto soetamisel käesoleva paragrahvi lõikes 3 nimetatud piirangut juhul, kui sõiduautot kasutatakse käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 2–5 nimetatud otstarbel järjest vähemalt kahe aasta jooksul selle soetamisest arvates = Kui sõiduautot ei kasutata eratarbeks, ehk siis kasutatakse ainult ettevõtluse tarbeks, järjest kahe aasta jooksul, siis ei kehti 50% käibemaksust mahaarvamise piirang

Kui kahe aasta jooksul sõiduauto kasutusotstarve muutub ja seda hakatakse kasutama käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 2–5 nimetamata otstarbel ning maksukohustuslane on nimetatud kahe aasta jooksul arvestanud käibemaksu käesoleva paragrahvi lõike 4 punktides 3 ja 4 nimetatud juhtudel kasutatava sõiduauto omatarbena kasutamiselt, vähendatakse tekkinud maksukohustust nimetatud kahe aasta jooksul sellise sõiduauto omatarbena kasutamiselt arvestatud käibemaksusumma võrra. = Kui kahe aasta jooksul kasutusotstarve muutub ja sõidukit hakatakse kasutama ka erasõitudeks ning nende kahe aasta jooksul on eelnevalt tagasi küsitud 100% käibemaksu, siis tehakse käibemaksu tagasiarvestus nende kahe aasta käibemaksuarvestuses. Maksuameti märg unenägu on, et parandatakse tagantjärele selle perioodi käibedeklaratsioonid, mis mõistagi toob kaasa intressid ja tulumaksukohustuse. Kuidas see tegelikkuses teoks saab, näitab aeg.

Käesoleva paragrahvi lõike 4 rakendamise aluse äralangemise korral rakendatakse käesoleva paragrahvi lõikes 3 nimetatud sisendkäibemaksu mahaarvamise piirangut vähemalt ühe aasta jooksul aluse äralangemise maksustamisperioodi esimesest päevast arvates = juhul kui kasutusotstarve muutub 50/50-st ainult ettevõtluses kasutamiseks, siis käibemaksu ei saa ennem 100% maha arvata kui aasta möödudes alates muutumisehetkest
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 11.10.2017 21:46 Ma ei saa aru, kuidas mul nii pikad juhtmed on, aga tõesti, ikka on raske välja lugeda seda, et peab parandama kahe aasta deklaratsioone. Mulle tundub see praegu maailma kõige keerulisem sõnastus. Loen mõne päeva pärast uuesti, ehk olen kuidagi "kinni mõelnud ennast". Aga tänud, rotiplika, puupead lehtimast
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 16.11.2017 15:48 Kuidas selline plaan nüüd välja näeks: majahaldurile võimaldatakse tööandja autoga koju sõita, sest ta peab olema valmis iga hetk välja sõitma. Elab nüüd linnast veidi väljas ning bussiliiklus ei ole nii tihe kui linnaliinidel. Hetkel on auto 100% ettevõtluse tarbeks ja sõidupäevikut peetakse.
Nüüd siin mingisugusel koolitusel räägiti, et kui selline plaan on, et kasutada erandit ja võimaldatakse koju sõit, siis muutub kohe ka "osaliselt ettevõtluses kasutatavaks". Kuna auto on kasutusrendis ning kuludesse igakuiselt arve alusel, sisendkäibemaks hetkel 100%, auto rendile võtmisest möödas ca 1,5.a.
Kui nüüd uuest aastast plaan ellu viia, siis kas saan nüüd õigesti aru, et peab hakkama kõiki 1,5.a jooksul esitatud deklaratsioone ümber arvestama antud autoga seotud kuluarvete, km osas??
Re:liisingu auto erasõite ei tee - 23.11.2017 08:52 Kas mitte ei ole nii, et kui töö juurde ei ole ühistranspordiga võimalik sõita siis võib kodus parkida? Või kui tööle on vaja minna näiteks öösel?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse ĂĽldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kőik tagid
Sőnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĂĽlastajad
Lehel on 561 külalist