HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum sõiduki eraisikult ost ja ...
 
Autor Sõnum
sõiduki eraisikult ost ja müük - 18.09.2023 18:27 Tere,

Km. kohustlane ostab sõiduku ilma km.ta ning seal on viide vastavale paragraafile vist olu 41 kui peast õigesti mäletan. Selles osas on kõik õige.
Minu küsimus on pigem see. Kui firma selle sõiduki maha müüb ilma kasumit saamata, kas peab lisama km. kuna tema on kohustlane või võib samuti edasi müüa ilma käibemaksuta ning viidata sellele samale paragraafile millega ostus?
Aitähh!
Re:sõiduki eraisikult ost ja müük - 19.09.2023 18:20 Mis viide, eraisikult ostes ei ole üldse mingit juttu kmb-st.
Re:sõiduki eraisikult ost ja müük - 20.09.2023 08:25 Ost-müük ilma käibemaksuta on sisuliselt komisjonikaubandus. Automüügiettevõte ostab eraisikult vana auto, müüb selle edasi ja käibemaksu lisab vaid vahendusteenusele. Tavaline ettevõte peab selle ostetud auto edasi müüma täiega koos käibemaksuga.
KÄIBEMAKSUSEADUS
§ 41. Kasutatud kauba, originaalkunstiteose ning kollektsiooni- ja antiikeseme edasimüügi käibemaksuga maksustamise erikord
(1) Maksukohustuslane, kes soetab kasutatud kauba, originaalkunstiteose või kollektsiooni- ja antiikeseme edasimüügi tarbeks ning ei kasuta nimetatud kaupa, võib edasimüügil järgida käesoleva paragrahvi lõikes 3 sätestatud maksustatava väärtuse arvestamise korda, kui ta on soetanud selle kauba:
1) Eesti või teise liikmesriigi isikult, kes ei ole maksukohustuslane;
2) Eesti või teise liikmesriigi maksukohustuslaselt, kes ei lisanud kauba võõrandamisel kauba hinnale käibemaksu ning kes ei saanud selle kauba soetamisel tasutud sisendkäibemaksu maha arvata;
3) Eesti või teise liikmesriigi maksukohustuslaselt, kes järgib kasutatud kaupa, originaalkunstiteost ning kollektsiooni- ja antiikeset edasi müües käesolevas paragrahvis sätestatud käibemaksuga maksustamise erikorda.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 763 külalist