HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Töövõtuleping ja sotsmaks
 
Autor Sõnum
Töövõtuleping ja sotsmaks - 13.01.2022 09:43 Palun natuke selgitust. Kas töövõtulepinguga tuleb sotsmaksu või haigekassa saamiseks maksta sotsmaksu kogu brutopalga pealt või võib maksta selle miinimum kohustuse, mis 192.- kuus?
Re:Töövõtuleping ja sotsmaks - 13.01.2022 10:27 alati makstakse sotsmaks kogu brutopalgalt. Aga töövõtulepinguga peab haigekassa olemasoluks olema töötasu vähemalt niisuur, et sellepealt tuleks vähemalt miinimumsotsmaks välja.
Re:Töövõtuleping ja sotsmaks - 13.01.2022 13:07 Aitäh vastuse eest. Meil oli tuttavatega lihtsalt jutuks, ja üks teadis rääkida, et tööandja ei pea maksma töövõtulepinguga bruto töötasult sotsmaksu, vaid et selle lepingu puhul võib maksta ka selle miinimumi, et haigekassa oleks olemas.
Re:Töövõtuleping ja sotsmaks - 16.01.2022 17:09 y kirjutas:
Aitäh vastuse eest. Meil oli tuttavatega lihtsalt jutuks, ja üks teadis rääkida, et tööandja ei pea maksma töövõtulepinguga bruto töötasult sotsmaksu, vaid et selle lepingu puhul võib maksta ka selle miinimumi, et haigekassa oleks olemas.

No selliste "teadmiste" puhul tuleks alati küsida viidet, millise seaduse alusel ta sellist asja väidab.
Re:Töövõtuleping ja sotsmaks - 03.02.2022 07:29 Selliste teadmiste puhul on tihti tegemist valitud kuulmisega Töövõtulepingu puhul peab olema igal deklaratsioonil sotsmaks vähemalt 192.- muidu katkeb ravikindlustus.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 165 külalist