HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Deklarite parandus - 29.11.2021 17:32 Kas keegi teab mitu aastat tagasiulatuvalt saab TSD parandada ? Vaja parandada ainult sotsiaalmaksu summa.
Re:Deklarite parandus - 01.12.2021 11:27 mis on sellise parandamise eesmärk või mõte?
äriühingus on aasta arveldus suletud ja majandusaasta aruanne kinnitatud
Re:Deklarite parandus - 02.12.2021 15:35 Sain juba oma küsimusele vastuse. Kolm aastat tagasiulatuvalt sain parandada deklaritel sotsiaalmaksu, kuna olin deklareerinud valesti selle summa, mille pealt Töötukassa maksab sots maksu vähenenud töövõimega töötaja korral. See ei puuduta füüsiliste isikute makse ja parandusi võib ka eelmiste aastate kohta teha vaatamata sellele, et maj aasta aruanne on kinnitatud. Firma ettemaksukontole Maksuametis laekus märkimisväärne summa, see, mis oli ekslikult rohkem riigile tasutud. Vot selles oligi mõte ! Loodan, et Imari sai vastuse.
Re:Deklarite parandus - 02.12.2021 17:50 Ettevõte võib sotsmaksu vähendada vaid juhul, kui ta on esitanud Töötukassale vastava avalduse ja Töötukassa on teinud sotsmaksu tasumise kohta otsuse. Kas tõesti raamatupidaja ei teadnud 3+ aastat sellisest avaldusest ega otsusest midagi?
Re:Deklarite parandus - 02.12.2021 18:57 Jah, nii võib juhtuda, et raamatupidaja ei tea, kui talle ei anta infot.
Re:Deklarite parandus - 02.12.2021 20:29 Eriti rumal ettevõtja siis, kui teeb töötukassale avalduse, et saada sotsmaksu soodustust ja siis unustab sellest raamatupidajat teavitada.
Re:Deklarite parandus - 03.12.2021 10:00 ettevõtja ei ole rumal!
ettevõtjal on hoopis muud teha kui maksudega jännata, aga arabelle oli tubli et hakkas tagantjärgi sotsmaksu vähendamisega tegelema peale info saamist
Re:Deklarite parandus - 03.12.2021 10:37 Kui ettevõtjal oli nii palju taipu, et esitada töötukassale taotlus sotsmaksu soodustuse saamiseks, kuid jättis töötukassa otsuse raamatupidajale edastamata, siis mina ei oska seda küll nimetada muuks kui puhtaks rumaluseks.

Kordan, ettevõte võib sotsmaksu vähendada vaid siis, kui ta on esitanud töötukassale vastavasisulise taotluse ja saanud sealt tagasi otsuse selle kohta, et töötukassa maksab vähenenud töövõimega töötaja eest sotsmaksu. Sotsmaksu vähendamise õigus töötukassa poolt makstava sotsmaksu ulatuses tekib ettevõtja taotluse esitamise kuupäevast. Sotsmaksu soodustust ei saa rakendada tagantjärele!

See tähendab, et kui alles nüüd selgus, et ettevõtte töötajal on osaline töövõime ja mingit töötukassa otsust sotsmaksu riigipoolse tasumise kohta ei ole, siis olid need deklarite parandused kõik ilma asjata. Varem või hiljem tuleb deklarid tagasi parandada ja saadud raha tagasi maksta.
Re:Deklarite parandus - 03.12.2021 12:33 Rahu, rahu... Töötukassa otsus on täiesti olemas ja ilmus välja. On olemas ka kinnitus Töötukassast, et nemad on sotsiaalmaksu selle töötaja eest nendel aastatel maksnud. Maksuamet on kontrollinud ja aktsepteerinud parandatud deklarid. Kõik on korras.
Re:Deklarite parandus - 02.01.2022 10:28 aga meil oli hoopis vastupidi. juhatus ei teinud avaldust, aga raamatupidaja märkis järjepidevalt sotsiaalmaksu soodustust. ühtäkki tuli see välja ... veel rohkem kui 3 aasta pärast. ja nüüd peab kahjuks juhatus hakkama deklareid parandama vastupidi. ehk siis tekib maksuvõlg. raamatupidajale öeldi et kõik on korras. samamoodi toimetas ka järgmine raamatupidaja. ka talle öeldi et on korras või siis ei taibanud ka teine raamatupidaja selle kohta uurida. nii et juhtub ka selliseid lugusid
Re:Deklarite parandus - 02.01.2022 10:50 Raamatupidamises tehakse kandeid vastavalt toimunud tehingutele. Raamatupidaja ei saa deklareerida vähem sotsmaksu ilma töötukassa otsuseta!
Kus oli siis juhatus kui oli vaja deklareid kontrollida/kinnitada peale raamatupidaja poolt sisestatud andmeid? Vastutus on ettevõtte juhatusel ja tekkinud maksuvõlg on karistus juhatusele tegemata jäetu eest. Juhatus omakorda peaks nõudma raamatupidajalt kahju hüvitamist selle eest et ta on teinud arveldust ilma alusdokumendita - lohakas töö!
Re:Deklarite parandus - 02.01.2022 17:40 töötan raamatupidajana nõuka ajast saadik, aga mitte kordagi ei ole ühegi ettevõtte juhatuse liige soovinud midagi kontrollida või jumal hoidke, ise kinnitada deklareid. neid olen teinud mina ainuisikuliselt. kust te küll võtate selliseid firmasid, kelle juhatus kinnitab deklarid ise? ausalt. mulle küll selliseid juhtunud ei ole. no oleks paarisajast siis mõnigi. mitte üks. tundub et üks asi on reeglid ja raamid, teine asi nende täitmine ja reaalne elu.
Re:Deklarite parandus - 03.01.2022 09:47 Merksss kirjutas:
töötan raamatupidajana nõuka ajast saadik, aga mitte kordagi ei ole ühegi ettevõtte juhatuse liige soovinud midagi kontrollida või jumal hoidke, ise kinnitada deklareid. neid olen teinud mina ainuisikuliselt. kust te küll võtate selliseid firmasid, kelle juhatus kinnitab deklarid ise? ausalt. mulle küll selliseid juhtunud ei ole. no oleks paarisajast siis mõnigi. mitte üks. tundub et üks asi on reeglid ja raamid, teine asi nende täitmine ja reaalne elu.


Sa teed valesti! iga deklaratsiooni peab kontrollima juhatuse liige kui sa pole ettevõttes oma raamatupidaja. Sa oled ise sellise fopaa korraldanud. Tee nüüd kõikidele selgeks et deklaratsioonid on eelkõige äriühingute juhatuse või finantsjuhi kontrolida ja kinnitada.
Re:Deklarite parandus - 03.01.2022 12:08 Lõpetage juba ükskord selle lolli jama ajamine, et juhatuse liige peab iga deklaratsiooni kontrollima! Kuidas te seda kontrollimise protsessi ette kujutate? Kas te peate juhatuse liikmeid sellisteks üliinimesteks, kes suudavad paljalt deklarile peale vaadates öelda, kas seal näidatud numbrid on õiged või mitte või arvate tõemeeli, et juhatus hakkab iga raamatupidamiskannet üle kontrollima, sest äkki on mõnelt ostuarvelt jäänud sisendkäibemaks arvestamata või mõne osalise töövõimega töötaja sotsmaks vähendamata jne. Tulge mõistusele!

Samuti pole üldse oluline, kes deklari kinnitab. Ega raamatupidaja sellega vastutusest enda tehtud vigade eest ei vabane, kui deklari kinnitamisnupule vajutab tema asemel keegi teine.
Re:Deklarite parandus - 03.01.2022 12:55 On väga oluline kes kinnitab/esitab maksudeklaratsioone.
Äriühingu juhatus peab olema kursis kõige sellega mida raamatupidaja teeb või jätab tegemata, loomulikult kontrollima rmp arveldust jms.
Nõuka-aja raamatupidajad peavad oma mõttelaadi muutma.
Re:Deklarite parandus - 03.01.2022 14:48 Tõesti, imari? Selgita, mismoodi see siis nii väga oluline on, kes deklari kinnitab ja maksuametile esitab? Kas see mõjutab kuidagi kellegi vastutust või kohustust? Too kasvõi üks näide, mis vahe on sellel, kas deklari kinnitab raamatupidaja või juhatuse liige.

Ja kas sinu kliendid kontrollivad tõesti iga sinu sisestatud raamatupidamiskande ükshaaval üle või istuvad nad kõik 8 tundi päevas sinu kõrval reas, et olla kursis kõigega, mida sa teed või tegemata jätad? Mul on siis küll vedanud, et pole selliste paranoiliste klientidega kokku sattunud.
Re:Deklarite parandus - 04.01.2022 08:14 Teenuse osutaja on arvepidaja teisest firmast ja seepärast pole normaalne et tal on õigust maksude deklareerimist teha. Iga normaalne äriühingu juht oskab kontrollida teenuse osutaja tööd, tänapäeval on neil võimalik näha kõike sisenedes pilveprogrammi. Ma ei soovita anda teenuse osutajale õigust esitada maksudeklareid või kui siis erandolukorras (juhatus puhkusel, välislähetuses,haiglas).
Re:Deklarite parandus - 04.01.2022 08:49 Seda enam, kui kliendil on piiramatu ligipääs pilveprogrammi ja ta saab soovi korral kontrollida kogu raamatupidamist, siis miks ei võiks deklareid kinnitada teenuse osutaja? Põhjendage ka omi seisukohti, muidu jäävad need vaid teie isiklikeks arvamusteks.
Re:Deklarite parandus - 04.01.2022 14:22 tõepoolest, sooviks selgitust, kuidas see juhatuse poolne põhjalik kontroll enne deklari kinnitamise nupu vajutamist küll välja näeb? Võtab ja kontrollib kõik kanded igakuiselt üle? Sel juhul, milleks üldse on vajalik raamatupidaja, kui juhatus tema iga liigutuse üle peab kontrollima, ehk siis raamatupidamise sisuliselt teist korda üle tegema? Mis mõte siis üldse on raamatupidamisteenust osta? Arvamus, et deklari kinnitamise nuppu tohib vajutada ainult juhatus, on naerukoht. Kui juhatus ei ole kõiki kandeid põhalikult üle arvutanud, ei ole tal mingit kontrolli, kas numbrid deklaril on õiged või mitte. Kinnitagu seda deklarit kes tahes, keda juhatus on volitanud seda tegema.
Mul on mitukümmend klienti ja no mitte üks ka ei ole soovinud ise mingeid deklareid hakata kinnitama. Jumal tänatud, et mulle ühtki sellist paranoiku pole sattunud, nagu siin esinevad imari , asko ja veel mõned. Raamatupidaja vastutab oma töö eest. Deklari kinnitamine on siin täiesti ebaoluline asi.
Re:Deklarite parandus - 04.01.2022 15:17 mis pilvesse minekust te siin unistate? mõni ettevõtte juht otsib siiani taga eelmiste perioodide jaotamata kasumi jääki ja ei suuda seda leida ühegi laoriiuli pealt.
teine kuuleb esimest korda, et sotsiaalmaksu riigipoolseks hüvitamiseks saab asi alguse töötukassale esitatavast avaldusest
kolmas vannub kuradeid kui kasum miljon, aga raha pole ei kassas ei pangas
neljas lubab kohtusse anda kuna raha on lademes, aga ettevõte on suures kahjumis.

ma tõesti ei tea, mida seal tänapäeval koolis õpetatakse, kuid isegi raamatupidajate kursustel on sellised jaburad teemad ja ülesanded, mis isegi tegevraamatupidajal ajud krussi keeravad ja reaalse eluga ei ole seal üldse mingit pistmist

deklarid esitab ja kinnitab see, kes selle töö tegemiseks on võetud. kas tõesti polikliiniku juhataja peab iga arst haigusloo üle vaatama, enne kui asutakse patsiendile retsepte välja kirjutama`??

tulge ise alla sealt pilvest (olekust)
Re:Deklarite parandus - 05.01.2022 09:26 Minu meelest on suur erinevus, kas raamatupidaja on teenuse osutaja või on äriühingus oma poiss. Esimesel juhul on vajalik kontrollida mida too maksudeklaritele märgib. Kes tahab see kontrollib!
Kas mäletate aega mil deklaratsioone tehti paberil? igale deklarile andis allkirja 2 isikut - raamatupidaja ja ettevõtte juht. Mõnikord ootas paber juhataja laual mitu päeva sest juhataja tahtis selgitusi. Mõnikord ei andnudki allkirja ja deklar jäigi viimata maksuameti kasti. Eriti hull oli 2008 aasta kriisiaegne ärimaailm kus kõik oli kõigile võlgu ja maksuraha firmadel polnudki.
Erakapital kontrollib ka tänasel päeval väga pingsalt kulusid, k.a. maksusid deklareeritakse minimaalselt võimalikul moel ????????????
Re:Deklarite parandus - 05.01.2022 09:56 Tahaksin nüüd jällegi selgitust. Mis vahe on sellel, kas raamatupidaja on palgaline töötaja või teenuse osutaja? Kas isiku teadmised ja kogemused on mingil moel erinevad sõltuvalt sellest, mis lepingu alusel ta oma tööd teeb? Et kui töötab töölepinguga, siis deklareerib maksusid "minimaalsel võimalikul moel", aga kui osutab teenust, siis tuleb iga tema sammu üle kontrollida? Või muutuvad raamatupidaja isikuomadused kuidagi vastavalt temaga sõlmitud lepingule? Töötajana on kohusetundlik ja lojaalne, teenuse osutajana muutub äkitselt ebausaldusväärseks?

Mis puutub nõuka-aega ja erakapitali, siis minul on natuke teistsugused kogemused. Ettevõtte juht allkirjastas deklari sellele tavaliselt pilkugi heitmata. Erakapital aga näib huvituvat ainult maksu- ja tööjõukuludest. Isiklike kulude ettevõtte kuludeks kandmisega ei ole mingit probleemi.
Re:Deklarite parandus - 05.01.2022 15:42 Selles küsimuses ongi erinevad arvamused ja äriühingutel erinevad toimingud riigile maksukohustuste määramises.
Re:Deklarite parandus - 06.01.2022 11:55 no ilma firma juhataja kinnituseta ei ole raamatupidamisteenust tegeval isikul õiguslikku alust maksusid deklareerida, rääkige mida tahes .....
Re:Deklarite parandus - 06.01.2022 20:21 jahhahh kirjutas:
no ilma firma juhataja kinnituseta ei ole raamatupidamisteenust tegeval isikul õiguslikku alust maksusid deklareerida, rääkige mida tahes .....


nii, ja sina suur ja õhkutäis firma juht, selgita nüüd, mis moel sina seal deklaril nende numbrite paikapidavust kontrollid? Teed kogu raamatupidamise algusest lõpuni uuesti üle? Teisiti ei ole mitte kuidagi võimalik selgeks saada, kas numbrid on õiged või mitte. nii et milleks sulle siis üldse raamatupidaja (vahet pole, mis lepinguga)?
Re:Deklarite parandus - 06.01.2022 20:23 ???? kirjutas:
Selles küsimuses ongi erinevad arvamused ja äriühingutel erinevad toimingud riigile maksukohustuste määramises.


Ikka veel on neid jahupäid, kes arvavad, et maksukohustus tekib deklari kinnitamisel ja kui jätta deklar esitamata, siis maksukohustust polegi.... Teadmiseks, et maksukohustus tekib siis, kui tehakse tehinguid, makstakse töötasusid jms. Deklar on lihtsalt dokument, kus kõik tehingud, mis on juba maksukohustuse ammu enne tekitanud, kokkuvõtvalt kirjas on.
Re:Deklarite parandus - 07.01.2022 08:58 Eks raamatupidajadki on lõige ühiskonnast. Loodetavasti enamus teeb oma tööd pühendumusega, kuid et teatud osa on pätid ja vargad, siis küllap neilegi saabub kunagi mihklipäev. Tihtipeale just äpule juhile satub äpu raamatupidaja, sest igale potile leidub ju kaaneke
Ükskõik kui palju ei pingutaks, siis ei meenu ühtki tuttavat juhti, kes poleks lasknud raamatupidajal deklareid kinnitada ja esitada. Juht ise on ju andnud raamatupidajale volituse, siis milleks veel topelt teha? Tahad kontrollida, siis võta erapooletu audiitor, kes kontrollib just seda töölõiku mis juhti huvitab.
Kontrollifriigid võiksid nüüd toolist kõvemini kinni hoida. Uue vabariigi algul kui juht pidi ohtralt allkirju andma, digiallkirja veel ei tuntud, pangaülekanneteks polnud veel vastavat modemitki loodud, siis suur juht laskis teha oma allkirjaga templi, mida sekretäri juures šeifis hoiti. Kõik maksudeklarid ja ka mõned pangaülekanded said tembeldatud, ilus sinise tindiga allkiri, kui juhti ennast kohal polnud.
Praegugi tuleb suurematest firmadest nö. automaatarveid, kus asutuse juhi allkiri peal. Kas te arvate, et see isik ise igale arvele allkirja annab?
Raamatupidaja, kes täidab deklareid, peaks suutma ka nende õigsuse eest vastutada ja need deklarid ise kinnitada, sest deklaritesse õigete andmete sisestamine on ju tema otsene töökohustus.
Re:Deklarite parandus - 07.01.2022 11:05 Selles ongi point - üks äriühingu juht annab teenuseosutajale volitused maksudeklaratsioonide kinnitamiseks ja teise ettevõtte juht võtab vastutuse enda kanda. Aluseks on teenuse osutamise lepingu tingimused.
Näiteks maksude ajatamise taotluse peab esitama ettevõtte seaduslik esindaja sest see isik on VASTUTAV pikaajaliste maksukohustuste täitmise eest.
Re:Deklarite parandus - 07.01.2022 12:26 Üks eriti tark ja rahaahne raamatupidaja kandis maksuametis tagastamisele kuuluva käibemaksu oma isiklikule pangakontole (oli meedias paar aastat tagasi) kuna ettevõtte juht oli andnud isikule kõik maksudeklaratsioonidega seonduvad volitused. Ettevõtte juhtkond hakkas uurima aga rong oli juba läinud ja ettevõtte raha urruauku pistetud.

USALDA AGA KONTROLLI st ole asjaga kursis ja õpi E-maksuameti andmeid käsitlema ja analüüsima.

Sirle stoori on küll uskumatu aga ma arvan et tegemist oli mingisuguse ametiasutusega kuna erafirmas pole selline asi võimalik.
Re:Deklarite parandus - 07.01.2022 14:42 Kuidas see ühe sulist raamatupidaja juhtum kõnesolevasse teemasse puutub? Selle pettuse puhul ei olnud asi mitte selles, et raamatupidajal oli õigus deklareid esitada, vaid selles, et raamatupidajale oli antud ka ülekannete tegemise õigus. Maksudeklarid ise olid õiged, kuid raamatupidaja kandis ettevõtete kontodelt maksuametile üle suuremaid summasid kui deklari järgi oleks pidanud. Rohkem tasutud summad lasi aga tagasi kanda enda ettevõttele. Enamik 20-st petta saanud firma juhist ei tundnud 4 aasta jooksul huvigi, miks maksuametile rohkem raha kantakse kui peab või kas see raha ikka ettemaksu kontol seisab nagu raamatupidaja kinnitas. Nii et maksudeklaratsioonide esitamisega ei olnud sel petuskeemil otseselt mingit seost. Raamatupidaja oleks saanud oma vargatööd edukalt läbi viia ka juhul, kui deklareid oleks esitanud tema asemel juhatuse liikmed.

Jah, usalda aga kontrolli, kuid kas seepärast, et raamatupidajate seas leidub üksikuid sulisid, tuleb nüüd kõikides raamatupidajates vargaid ja pätte kahtlustada?
Re:Deklarite parandus - 07.01.2022 16:19 @ kirjutas:
Selles ongi point - üks äriühingu juht annab teenuseosutajale volitused maksudeklaratsioonide kinnitamiseks ja teise ettevõtte juht võtab vastutuse enda kanda. Aluseks on teenuse osutamise lepingu tingimused.
Näiteks maksude ajatamise taotluse peab esitama ettevõtte seaduslik esindaja sest see isik on VASTUTAV pikaajaliste maksukohustuste täitmise eest.


Täpselt nii, ajatamise taotluse esitab ettevõtte juht, aga see on juba hoopis teine teema. Veelkord, maksukohustus ei teki deklari esitamisel või veel hullem, ajatamise taotlust tehes vaid ammu enne seda.
Re:Deklarite parandus - 07.01.2022 22:47
Sirle stoori on küll uskumatu aga ma arvan et tegemist oli mingisuguse ametiasutusega kuna erafirmas pole selline asi võimalik.

Selline skeem oli laialdaselt kasutusel. Peenematel tegelastel oli isegi pastakas/sulepea, mille otsas oli allkirjaga tempel.

Kui juht oma töötajaid ei usalda, siis ta võiks ju üleüldse kõik igaks juhuks üle kontrollida, kõik ametid mis ettevõttes vähegi on. Juhi asi on juhtida, mitte seista kogu aeg kellegi teise selja taga ja kontrollida.
Re:Deklarite parandus - 16.01.2022 17:35 loen ja üllatun. kirjutate siin et ajatamise taotluse esitab ettevõtte juht. mul on ette näidata mituteist ettevõtet, kus mina ainuisikuliselt, kui raamatupidaja, esitan ajatamise taotluse ja lisan sinna ka vastavad aruanded, kui seda on vaja. juhatusele saadan vaid maksegraafiku ja nende asi on lõuad pidada ja edasi teenida.

veel varasemate kommentaaride kohta oskan öelda, et ka mina (kui ma alles veel juhi abina töötasin) tembeldasin arvetele ja kassaorderitele nn. ülemuse allkirja templit. kui hästi otsin, siis nii mõnigi ongi minu kätte jäänud, kuna omal ajal ei tuntud selle vastu piisavalt huvi. Muidugi ma neid ei kasuta,aga tõesti, selline asi oli olemas. Nii riigifirmades kui erafirmades. Ütleks et erafirmades isegi rohkem kasutati, sest riigiettevõtetes oli raamatupidamise osakond, keda omakorda kogu aeg kontrollis siis kõrgemalseisva organi vastav osakond.

ja kogu jutu jätkuks mõtlen, et kas mulle tekib tulevikus probleeme selle pinnal, et mitmed ettevõtete juhid "hoiavad" oma id kaarti minu käes. seda teist, millel pole pilti ja millega ei saa praktiliselt muud teha kui internetitoiminguid. Sest neile on nii mugavam, nemad kasutavad telefoni ja annavad korraldusi, et tee sinna arve ja kui raha laekub, siis kanna sinna ja sinna. Ja palju muudki. Kui minu jaoks need tehinguid tundvad süütud ... ja ühel hetkel enam ei ole ... siis vist mitte keegi ei saa tõestada, et just minu näpud olid need, kes selle id kaardi ja koodidega vastavad ülekanded tegi? üle 10 aasta kindlasti on mul selline süsteem. Nojah. Nüüd kindlasti tuleb ohtralt vastukaja, et ma tegelen üldse kuriteo koosseisus asjadega, rääkimata isikutest kes oma id kaardi mulle usaldasid. Jah, mul on ka osade klientide ettevõtete ja ka isiklke kodude võtmed. Ma ei järelda sellest, et mind nüüd üüber usaldatakse. Minu arust on nii, kui ma olen nende käsutuses ikka üle 20 aasta juba olnud, miks mitte. Ja kui selle eest korralikult makstakse ja vülgu ei olda, siis milles küsimus. Aga teie ohkige, ohkige nüüd. Et kuidas on võimalik et ühel raamatupidajal lubatakse kinnitada ja esitada maksudeklaratsioone. Ilmselt pole te elu näinudki veel.
Re:Deklarite parandus - 17.01.2022 08:53 oimaigaad!!
Merksss on suisa kriminaal!!!! kus kusagil Eesti kolkas selline kammajaa võimalik on??

tegemist on vist väga vana inimesega kes ei tea midagi ID kaardi kasutamisest, riigimaksude kohustustest ja vastutusest
Re:Deklarite parandus - 17.01.2022 08:56 Pigem on ikka raamatupidaja asi lõuad pidada ja edasi teenida, sest ettevõtet juhib ikkagi juhatus mitte raamatupidajal, kel on kõigest teenuse pakkuja ja nõuandja roll.

Ka minul on mitmeid 20-30 staažiga kliente, kuid mulle pole pähegi tulnud nende isiklike kodude või ettevõtete võtmeid enda kätte võtta. Dokumendid, mida ei saa saata muid kanaleid pidi, toovad kliendid ise minu juurde, ma ei pea neid võõrastes kodudes või töökohtades sahtlitest otsimas käima. Ju ma olen mugavam kui mu kliendid.

Ka panga- ja muud internetitoimingud olen lahendanud volituste küsimisega ja seda just minu enda seljataguse kindlustamiseks, et mulle ei saaks kaela määrida võõraid tegusid. Aga eks igaüks teab ise, millega riskib.
Re:Deklarite parandus - 24.01.2022 09:09 imari kirjutas:
oimaigaad!!
Merksss on suisa kriminaal!!!! kus kusagil Eesti kolkas selline kammajaa võimalik on??

tegemist on vist väga vana inimesega kes ei tea midagi ID kaardi kasutamisest, riigimaksude kohustustest ja vastutusest


"kusagil Eesti kolkas" vot see on tase
Re:Deklarite parandus - 14.02.2022 20:19 imari kirjutas:
oimaigaad!!
Merksss on suisa kriminaal!!!! kus kusagil Eesti kolkas selline kammajaa võimalik on??

tegemist on vist väga vana inimesega kes ei tea midagi ID kaardi kasutamisest, riigimaksude kohustustest ja vastutusest


20+20 polegi vist nii väga vana , kogenud raamatupidaja (vabandust mõne mõistes kriminaali ) kohta
Re:Deklarite parandus - 04.03.2022 09:11 Teema kujunes põnevaks
Lihtsalt huvi pärast uurin kui paljud teist on käinud näiteks majanduspolitseis ütlusi andmes ettevõtja tegevuse kohta? Kes on käinud see kindlasti tajub väga hästi raamatupidaja vastutuse ulatust. Deklaratsioonide ülekontrollimine juhatuse liikme poolt: isegi siis kui manusena on kaasas kontode väljavõtted - isegi siis ei pruugi sellest mingit kasu olla. Rääkimata veel TSD-st. Raamatupidaja vastutus on talle laekunud info kohaselt koostada deklaratsioonid. Juhatust teavitan eraldi ainult mingite ebakõlade või anomaaliate korral.
Õrn teema on ülekanded - teenuse osutajana kasutan süsteemi sisesta ja juhatuse liige kinnitab. Kui mingil põhjusel on vaja minul kinnitada suurema summa ülekanne siis vaatan, et oleksin sellel teemal juhatuse liikme otsuses kindel. Näiteks telefonikõne+meil. Meil+messengeri vestus jne.
Selles mõttes olen kahel käel nõus, et ettevõtja id raamatupidaja lauaarvutis ei ole ikka ok küll. Või vähemalt raamatupidaja peab siis tajuma kus on see piir milleks ta seda id-d kasutab.
Re:Deklarite parandus - 04.03.2022 15:08 olen jätkuvalt kindel et ettevõtte juhatus peab aegajalt kontrollima raamatupidamisteenust osutava isiku poolt tehtavaid kandeid ja igas kuus käibeandmikku. Mina ise saadan iga kuu lõppedes aruanded ettevõtete juhatusele.
Iga maksudeklaratsiooni lasen neil üle vaadata ja vastan küsimustele. Kui saan kinnituse et võin deklarid antud kujul esitada, siis teen seda, aga mulle jääb meiliteade tõenduseks. Mitte ühtegi pangamakset ettevõtete arvelduskontodelt ma ei tee, sest nii on kirjas teenuse osutamise lepingus ja volitused pangas on piiratud (minu enda huvides)
Re:Deklarite parandus - 04.03.2022 22:36 imarist on tõeliselt kahju, nii ebausaldusväärne.
Ma kuulun ka sellesse "kriminaalide" seltskonda, kinnitan deklareid, teen ülekandeid, igakuiselt kõiki andmikke ja deklareid juhatusele ülearvutamiseks ei saada, enne deklari esitamist luba ei küsi jne. Ja ometi püsivad kliendid mu juures aastakümneid, pankrotti minu tõttu pole keegi läinud. Ja kliendid soovitavad oma tuttavatele minusugust pätti juurde, nii et olen pidanud hakkama ära ütlema liigse töömahu tõttu. Pole muif'dugi kunagi pähe tulnud, et peaksin enda huvides tegema teenuse kliendile võimalikult tülikaks ja määrima talle kaela täiesti mittevajalikke tegevusi. Aga no ju ma olen siis piisavalt usaldusväärne.
Re:Deklarite parandus - 05.03.2022 13:12 unbelievable and fake post from NOO
Re:Deklarite parandus - 05.03.2022 14:49 5+ tubli, noo. nii ongi. ja las need "korralikud" raamatupidajad töötavad täie auruga edasi. kui neil tõesti muud teha pole, kui kogu aeg igale oma käigule põhjendust, tegevust ja kinnitust leida
Re:Deklarite parandus - 05.03.2022 15:50 noo kirjutas:
imarist on tõeliselt kahju, nii ebausaldusväärne.
Ma kuulun ka sellesse "kriminaalide" seltskonda, kinnitan deklareid, teen ülekandeid, igakuiselt kõiki andmikke ja deklareid juhatusele ülearvutamiseks ei saada, enne deklari esitamist luba ei küsi jne. Ja ometi püsivad kliendid mu juures aastakümneid, pankrotti minu tõttu pole keegi läinud. Ja kliendid soovitavad oma tuttavatele minusugust pätti juurde, nii et olen pidanud hakkama ära ütlema liigse töömahu tõttu. Pole muif'dugi kunagi pähe tulnud, et peaksin enda huvides tegema teenuse kliendile võimalikult tülikaks ja määrima talle kaela täiesti mittevajalikke tegevusi. Aga no ju ma olen siis piisavalt usaldusväärne.


kas on tegemist suisa valetamisega?
Re:Deklarite parandus - 05.03.2022 16:30 Täpselt nii nagu noo õige raamatupidaja töötabki. Ei ole selles midagi uskumatud, feiki ega valet.
Re:Deklarite parandus - 06.03.2022 08:46 ????????
????
????
????

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 714 külalist