HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum TL lõpetamine tervislikel ...
 
Autor Sõnum
TL lõpetamine tervislikel põhjustel - 20.11.2020 13:25 Ettevõte soovib lõpetada TL-i töötajaga TLS § 88 lg 1 p 1 alusel (s.t. tervise tõttu).
See töötaja on olnud 11 kuud järjest haiguslehel ning hiljuti tõi Töötukassast dokumendi temale töövõimetoetuse määramise kohta, kuhu on märgitud töövõime ulatuseks "puuduv töövõime" (viieks aastaks).

Kas antud juhul rakenduks samuti nagu koondamisegi korral etteteatamise aeg s.t. tema puhul 60 kalendripäeva, kuna on töötanud ettevõttes 9 aastat + hüvitiseks ühe kuu keskmine töötasu?
Re:TL lõpetamine tervislikel põhjustel - 20.11.2020 13:33 jah töölepingu erakorraline üles ütlemine
Re:TL lõpetamine tervislikel põhjustel - 20.11.2020 14:20 Tänan.

Küsiksin veel seda, et seadus räägib hüvitisest ühe kuu keskmise töötasu ulatuses (§ 100 lg 1) ainult koondamise kontekstis, kui õigesti aru saan.
Et kuidas see paragrahv sobitub tervisliku seisundi tõttu TL-i lõpetamise korral hüvitise maksmisel? Või on mingi muu paragrahv?
Re:TL lõpetamine tervislikel põhjustel - 20.11.2020 15:26 Tähtajatu lepingu korral peab tööandja töötaja koondamisel maksma talle hüvitist 1 kuu keskmise töötasu ulatuses. Muudel tööandja poolt töölepingu ülesütlemise juhtudel ei tulene seadusest tööandjale kohustust maksta töötajale hüvitist lepingu lõpetamise tõttu
Re:TL lõpetamine tervislikel põhjustel - 20.11.2020 15:52 Töölepingu erakorralisest ülesütlemisest ei pea ette teatama, kui kõiki asjaolusid ja mõlemapoolset huvi arvestades ei või mõistlikult nõuda lepingu jätkamist etteteatamistähtaja lõppemiseni. Enne töölepingu ülesütlemist töötaja töövõime vähenemise tõttu, tuleb talle võimalusel pakkuda teist tööd või muuta töötingimusi töötajale sobivaks, kui see ei tekita tööandjale ülemäära suuri kulutusi. Hüvitise maksmist seadusega ette nähtud ei ole.
Re:TL lõpetamine tervislikel põhjustel - 20.11.2020 16:07 Tänan.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 386 külalist