HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum tellimuse kinnitused, ettem...
 
Autor Sõnum
tellimuse kinnitused, ettemaksuarved jne - 30.10.2020 08:09 Tellimuse kinnitus nƤiteks 21.september kuupƤevaga. Ɯlekanne tehakse 22.sept. Tehke mulle selgeks miks saadetakse arve 10.okt kuupƤevaga?
Re:tellimuse kinnitused, ettemaksuarved jne - 30.10.2020 10:03 sina tee ise arve vƤljastajale selgeks KMS Ā§11 ja nƵua arve vƤljastamise kuupƤevaks 22 sept
Re:tellimuse kinnitused, ettemaksuarved jne - 30.10.2020 10:54 Aga milles probleem? Ettemaksu puhul tuleb kĆ¼ll ETTEMAKSUarve vƤljastada 7 pƤeva jooksul ettemaksu laekumisest, kuid arve on saadud ju enne septembrikuu kƤibedeklari esitamise tƤhtaega. Mitte miski ei takista kummalgi kƤivet Ƶiges kuus deklareerida. Kas tegemist on Ƥkki lƵpliku arvega, mis saadetakse peale tellimuse tƤitmist?
Re:tellimuse kinnitused, ettemaksuarved jne - 30.10.2020 15:32 Ƅkki sellepƤrast et tellimus tƤideti 10.10.?
Re:tellimuse kinnitused, ettemaksuarved jne - 02.11.2020 07:49 Tihtipeale arvel ei viidata kuidagi kƤibe tegeliku toimumise ajale. Ja raamatupidaja siis arvestab selle lihtsuse mƵttes ikka arve kuupƤevaga. Ei saa lihtsalt aru, et miks ei vƵiks kuu kƤibe (just kaup) arveid esitada kuu viimase pƤevaga? Teenuste arvetega on teisiti - nendele on tavapƤraselt ikka peal ka teenuse periood. Aga just kaup. Mingi imelik kƤekiri on tekkinud. NƤiteks vƤike ehituspood esitab iga kuu arve jƤrgmise kuu alguses. Kuskil viidet ei ole millal kaup on vƵetud - lihtsalt ise tean, et see kaup on vƵetusd eelmisel kuul. Kuidas selline praktika on nii ulatuslikuks saanud? Seda ei tea. Kas selle kohta mingit mƤrget ei peaks arvel olema?
Re:tellimuse kinnitused, ettemaksuarved jne - 02.11.2020 09:57 Liis kirjutas:
Kuidas selline praktika on nii ulatuslikuks saanud? Seda ei tea. Kas selle kohta mingit mƤrget ei peaks arvel olema?

Kui pikad on maksetƤhtajad? Need mĆ¼Ć¼gifirmad on rahahƤdas ja lĆ¼kkavad kƤibe deklareerimise aega ja maksmist poolteist kuud edasi.
Re:tellimuse kinnitused, ettemaksuarved jne - 05.11.2020 12:22 Sama probleemiga hƤdas. VƤidetakse, et programm on selline, mis ei lase arvet eelmise kuu kuupƤevaga teha, vaid siis kui arve reaalselt koostatakse. Olen nƵudnud arve koostajal lisama arvele viide, mis perioodi kohta see arve on koostatud. TƵepoolest kui terve sept. kuu vƵtad poest kontoritarbeid ja siis arve koostatakse okt. kuupƤevaga, mis kuus ma siis sisendkƤivet deklareerin, pole teada millal mĆ¼Ć¼ja deklareerib kƤivet?
Re:tellimuse kinnitused, ettemaksuarved jne - 10.11.2020 09:28 Tegelikult on kƤibemaksuseaduses ilusti kirjas Ā§ 37. (6)
7) kauba vƤljastamise vƵi teenuse osutamise kuupƤev vƵi kauba vƵi teenuse eest osalise vƵi tƤieliku makse laekumise kuupƤev, kui see on kindlaksmƤƤratav ja erinev arve vƤljastamise kuupƤevast;

Mina igatahes hakkan sellega tegelema Loodan, et keegi veel keda probleem hƤirib.
Re:tellimuse kinnitused, ettemaksuarved jne - 11.11.2020 16:00 Enamus firmasid suudavad vƵi siis nende programmid suudavad arvele trĆ¼kkida nƤiteks oktoobrikuu teenuste eest esitatud arvele kuupƤeva 31.10, Ć¼ks vƤheseid kes ei suuda seda juba aastaid on Elisa.

Ka meie vƤljastame arveid eelmise kuu eest jƤrgmise kuu esimestel pƤevadel, kuid eelmise kuu viimase kuupƤeva saame kĆ¼ll panna.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 238 külalist