HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Statistika EKOMAR - õudukas!
 
Autor Sõnum
Statistika EKOMAR - õudukas! - 01.07.2020 14:01 Kas kellelgi on olnud juba aega süveneda sellesse EKOMARI aruandesse?
Mitte ei saa aru,miks peab selle nii keeruliseks ajama!? Kas tõesti on raske võtta äriregistrile esitatud aastaaruannest andmed ja kanda enda andmetesse?! Olen seda teinud juba 3- 4 päeva ja mõistus lihtsalt ütleb üles! Varem, kui aruandeid sai paberkandjal täita, sai ka see aruanne ilusti tehtud,nüüd aga muud ei näe - kui vead,vead jne. Eriline "ajukääbik" peab ikka olema, et mingid statistilised aruannete täitmine nii keeruliseks ajada!

Kui kellelgi on asjalikku soovitust selle aruande täitmiseks oleks tore!
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 02.07.2020 10:37 Jah, sel aastal on EKOMAR õudakam kui tavaliselt, sest 2019.a. aastaaruande esitamise tähtaeg on 31.10.2020, kuid Stat nõuab selle baasil EKOMARi juba 04.07.2020, 4 kuud enne aastaaruande esitamise tähtaega. Kuna RIK-ile aruannet enne tähtaega ei esita, siis pole Statti ka midagi erilist mujalt üle tuua. Mõni üksik summa oli kusagilt küll tulnud, ilmselt muust aruandlusest.
Tõesti ajab tigedaks, et Stati programm ei oska summasid liita ning annab raskeid veateateid, kui mõni vahesumma on kusagil jäänud käsitsi kokku liitmata.
Ekomari vorme, mida täita tuleb, näeb ekraanil ju vaid osaliselt, muudkui kruti üles-alla, sest enamuse ekraanist võtavad sisutühjad pealdised ülal ja all paremal ilutseb vajaliku osa peal robot.
Ise tegin nii, et lõpuks võtsin paberi ja pliiatsi ning kirjutasin kõik tabelitesse pandud summad üles. Ebanormaalne, kuid nii nägin kõige lihtsamalt kus nende "rasked" vead asusid. Eriti raske viga on, kui jätad kirjutamata mitu tundi ja minutit selle aruande kallal tööd tegid.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 02.07.2020 11:11 Veel niipalju, et kui kõiki vorme peab kruttima üles-alla, siis materiaalse põhivara vormi ka paremale-vasemale. Sama tabeli allosas investeeringute rea all on olemas see tabeli kruttimise võimalus, et kirjutada käsitsi summad ka ridade kokkuvõtete veergu, sest Stati programm summasid liita ei oska.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 02.07.2020 12:57 Täiesti nõus. Riigiasutuses nagu Stat.amet võiks IT tase olla tõesti kõrgem, väga ebamugav on seda aruannet täita.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 02.07.2020 13:39 Tegin protestikirja statametile tähtaja edasilükkamise nõudega, kuna ettevõtte aastaaruanne pole osnike poolt veel kinnitatud - tähtaeg 1.oktoober
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 02.07.2020 19:48 no sain ka vastuse: statistikud peavad tegema oma statistikat nii nagu enne, sõltumata eriolukorrast riigis, PALUTI esitada aruanne nii kiiresti kui võimalik
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 04.07.2020 09:41 Igatahes minu otsus niisugune: esiteks proovin veel viimast korda seda täita ja kui ei õnnestu,saadan nii nagu on ja statistikale kirja, et tehku ise nende andmetega mida (ja kuhu tahavad) näis, mis vastus siis tuleb!? Kõikide kirjade lõpus neil alati lisatud kanged ähvardused ja trahvi suurused! Annan siis teada, kui nendelt vastuse saan ! Seniks aga teistele jõudu ja pealehakkamist selle aruande tegemisel!
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 04.07.2020 14:51 Miks sadistika jõleduste täitmisel alati stopperiga aega peab mõõtma
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 05.07.2020 15:43 täidetuks loetakse, lõpus mingit: esita või kinnita ei tulegi? Jääb nimekirja Pooleli, kerged vead. See kerge viga on täitmise aeg 10 tundi ja 10 minutit. Pidavat panema täisarvud.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 05.07.2020 21:09 kuidas seda kirjutas:
täidetuks loetakse, lõpus mingit: esita või kinnita ei tulegi?

Sel aastal oli selle Ekomari täitmine ja esitamine eriskummaline. Ei tulnud lõpus ei "esita" ega "kinnita", kuigi "kontroll" ei näidanud enam ühtegi viga. Minnes avalehele, siis seal näitas endiselt "pooleli". Läksin jälle selle "pooleli" Ekomari peale ning hakkasin lehekülg lehe haaval uuesti üle salvestama ja üle kontrollima. Lasksin programmil mitu korda "kontrollida" täiesti õigeid vorme, kui lõpuks tuli ekraanile "kinnita" ja "esita". See tõesti ei ole normaalne.
Mäletan, et kunagi täitsin üht stat-vormi, kus olid kõik õiged summad sees, kuid ikka näitas paari kerget viga, kuid siis oli võimalik ka kergete vigadega aruanne ära esitada ja esitasingi, nüüd vist enam ei saa vigadega esitada, kusjuures need "vead" on üldjuhul stat.ameti tegemata töö, liitku ise summad kokku. Kunagi ammu olid neil sellised vormid, kus programm ise liitis kokku ja kui miski millegagi kokku ei läinud, siis see konkreetne lahter läks punaseks ja tekst juures milles viga. Nad seal võiks selle väga vana süsteemi peale tagasi minna.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 05.07.2020 22:16 Suutsin saavutada seisu kus vigu enam ei leitud (kuigi see otsing korduvalt keeldus otsimast), aga lõpus ikka esita/kinnita ei ilmunud. Miks see õudne põhivara tabel mõnes kohas liidab ja mõnes mitte
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 07.07.2020 02:09 võiks teha lahkumisavalduse. mission failed.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 07.07.2020 09:25 Miks te ei võta ühendust statistikutega? Küsige kus olete vea teinud või
sõimake ja ähvardage ja sülitage...

Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 08.07.2020 09:55 Väga keeruline täita EKOMAR aruannet. Tohutu aeg kulub vigade otsimiseks.
Statistikud vastasid mulle:

Hea andmeesitaja

Nõustume Teiega, et eSTATi disain ei soosi Ekomari täitmist, kuid seda koheselt muuta ei saa.
Soovitame brauseri aken panna täismõõtu tagasi ja natuke vähendada tähemärgi suurust.


no ja kui aega saan, siis süvenen uuesti, aga loomulikult mitte enne kui raamatupidaja tööst aega üle jääb, st. mind ei koti tähtajad.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 08.07.2020 13:58 Aruande täitmise aega pange 160 tundi ja nii kõikidele aruannetele, varsti olete aruande esitamisest vabad,
Kunagi täideti EKOMAR aastaaruande alusel, registrile esitatud arunade põhjal.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 08.07.2020 15:35 No ma ei tea. Mul kulus keskmise suurusega ettevõtte EKOMARi täitmiseks koos 36 "raske" vea parandamisega 1 tund ja 10 minutit. Mina küll ei viitsiks veel aega raisata statistikatädidega kirjavahetuse pidamise peale.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 09.07.2020 08:39 Just esitasin KDM ja VD, failidega Meritist saadetuna. VD-l lõin pilgu üle, kinnitasin ja hetkeks jäi silme ette pilt nullide reast ekraani allosas. Võtsin esitatud VD uuesti lahti ja nägin allosas paremal:
aega kulus 00:00:00.00 sekundit.
Statistikaamet võiks võtta eeskuju Maksuametist, kel programm loeb ise kokku sekundid, minutid ja tunnid kaua nende vormide täitmine aega võtab.
Mul kulus Ekomarile aega kokku umbes 30-40 minutit, kuid kuna ühe tööpäeva algul alustasin, mõne aja pärast jätsin "raskete" vigade pärast pooleli, et tööpäeva kiiret algust mitte lörtsida ja teise tööpäeva lõpul tegin nö. käsitsi mustandiga valmis, siis panin kulutatud ajaks kirja 16 tundi ehk kaks tööpäeva.
Saan aru küll, et Stat on kellegi tööriist andmete kogumiseks, ise nad neid "andmete tahtmisi" välja ei mõtle, kuid keegi ei keela neil tegemast oma programme kasutajasõbralikumaks, eriti põhivaratabelit, mis isegi ridu ei oska kokku liita, ridade kokkuvõtterida on põhivara tabelis kusagil kaugel paremal kaadri taga ja sinna summat käsitsi mitte kirjutades näitab seetõttu kamaluga "raskeid" vigu, muust rääkimata.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 10.07.2020 07:17 Sõltumata statistikaaruannete pealkirjast on nende täitmiseks kulunud aeg alati 999 tundi ja 59 minutit (suuremat numbrit pole võimalik sinna sisestada)

Sirlele:
Statistikaamet tahab teada kui palju aega kulus sul (ja teistel) üleüldse kokku, et see aruanne kokku arvutada.
"Andmeesitaja halduskoormuse hindamiseks küsib Statistikaamet elektroonilise andmeesituskanali eSTATi kaudu laekuvate küsimustike esitajatelt küsimustiku täitmisele kulunud aega. Küsimustiku täitmiseks kulunud aja märkimine on kohustuslik iga küsimustiku ühe perioodi kohta. Ühe perioodi vastused esindavad ka sama küsimustiku ülejäänud perioode. Puuduvad või ebatõenäolised väärtused imputeeritakse."
"Ettevõtete aruannete eeltäitmine majandusaasta aruannete andmetega vähendas aruannete täitmiseks kulunud aega perioodi viimasel aastal sellele eelnenud aastaga võrreldes keskmiselt kaks korda. Tänu sellele vähenes tunduvalt ka halduskoormus."
/Naer saalis/
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 10.07.2020 09:43 rotiplika kirjutas:

Statistikaamet tahab teada kui palju aega kulus sul (ja teistel) üleüldse kokku, et see aruanne kokku arvutada.[/i]

Kunagi oli mul probleem ühe eriskummalise stat.aruandega, kus oli vaja esitada nii numbrilisi näitajaid kui ka panna kirja igasugust teksti. Midagi seal ei klappinud, näitas vigu ja helistasin statti. Muu hulgas küsisin et kuidas seda aruandele kuluvat aega arvestada, et kas vaid vormistamise aeg või kogu see aeg mis üleüldse on terve aasta jooksul kulunud, et neid andmed kokku saada. Näitsik arvas, et ikka kogu aeg mis kulunud andmete saamiseks. Nii et 999 tundi võib nii mõnelgi juhul olla päris reaalne
Statistika on vajalik, kuid aruannete täitmine peaks olema kordades kliendisõbralikum ja et ka kliendid saaksid aru milleks üht või teist "mõttetust" vaja on ja kas üleüldse just selliseid andmeid on vaja sellisel viisil koguda. Esitatavad aastaaruande vormid peaksid olema sellised, et mingeid Ekomare poleks vajagi.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 10.07.2020 11:18 Minu arvates näitab kulunud aja küsimine täielikku võhiklikkust. Enamusel aruannetel on kümneid sisendeid ja mitte keegi ei arvuta mitte kunagi kõiki pisiliigutuste jaoks vajalikku aega kokku.
Aga deklareerida, et halduskoormus vähenes, seda ikka saab
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 15.07.2020 15:19 Aga meil juhtus ime - peale 25 aastat EKOMARi esitamist meilt 2019 aasta kohta seda aruannet enam ei küsitud. Mõtlesin juba, et vist mingi eksitus.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 16.07.2020 13:09 Statistikaamet tänab ettevõtteid, kes on jõudnud majandusaasta näitajate (EKOMARi) küsimustiku juba täita.
https://www.stat.ee/artikkel-2020-07-10-uleskutse-esita-andmeid-ja-panusta-teadmispohistesse-juhtimi sotsustesse
Statistikaameti peadirektori Mart Mägi sõnul on andmed veel esitamata kolmveerandil ettevõtetest...........
Seoses eriolukorraga peatasime sunniraha kohaldamise kuni 1. augustini, mistõttu soovitame oma andmed esitada enne seda.


EKOMAR-i täitmist nõutakse üldjuhul vaid suurematelt firmadelt. 1.augustist hakatakse siis sunniraha kasseerima. Kui tervelt 75% on senini jätnud EKOMARi täitmata, siis võiks Stat pigem neilt küsida MIKS nad seda aruannet täitnud pole. Üldse ei imestaks, kui vastusteks tuleks, et selle aruande ülesehitus ja täitmine on ebaloogilised ja lihtsate andmete tabelisse panek võtab ebamõistlikult palju aega, lisaks arvelaual klõbistamine vahesummade kokkusaamiseks, mis kohe kuidagi ei sobi me e-riigile.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 22.07.2020 11:32 Lubasin, et kui ära täidan ja saadan, siis teatan. Nüüd siis asi lõpuks tehtud..ja tänu ainult statistika töötajale,kes osutus seekord hästi sõbralikuks ja koos saime siis selle aruande tehtud. telefoni "otsas" istusime siis koos umbes tund aega!
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 04.08.2020 13:17 Hea andmeesitaja!
Suur tänu, et kasutasite eSTATi teenuseid.
Soovime teada, kuidas Te jäite rahule meie e-teenuse ja EKOMAR B-E küsimustikuga. Oleme tänulikud, kui leiate mõne minuti tagasiside andmiseks siin: Link


Täitsin EKOMARi ammu, kuid alles täna tuli teade, et kiida seda. Kogu küsimustikus valikus olevateks vastusteks olid vaid kiidulugude joru ja et võid ka kaks kiitvat vastust panna. Nad Statis nagu ei tahagi teada mida võiks paremini teha?! Kui EKOMAR-i polnud võimalik vigadega (nendepoolsete kokkuliitmis-"vigadega") esitada, siis see küsimustik läks läbi ilma kiitvaid vastuseid klikkimata.
Re:Statistika EKOMAR - õudukas! - 26.08.2020 12:21 Kas EKOMAR-i saab paberkandjal saata?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 284 külalist