HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum ruumide rent ja kƤibemaks
 
Autor Sõnum
ruumide rent ja kƤibemaks - 14.06.2019 11:47 Tere

KĆ¼sin teoreetiliselt. Esitan Ć¼Ć¼riarve koos kƤibemaksuga (eelnevalt on maksuametit teavitatud, et edaspidi lisatakse Ć¼Ć¼rile kƤibemaks). KƤibemaksu mĆ¼Ć¼gile lisamise kohustus on siduv 2-aastaks. Kui juhtub nĆ¼Ć¼d nii, et poole aasta pealt Ć¼tleb Ć¼Ć¼rnik lepingu Ć¼les, siis kas edaspidi kuni uue Ć¼Ć¼rniku leidmiseni vƵib kuludelt ostukƤibemaksu tagasi kĆ¼sida ? Aga kui ei leia Ć¼Ć¼rnikku jƤrgneva aasta jooksul? Kas maksuametile saadetud teatis on siduv ja eeldus, et ma vƵin ikka ostudelt kƤibemaksu tagasi kĆ¼sida, isegi kui mul sellel perioodi maksustatavat kƤivet ei ole.
Re:ruumide rent ja kƤibemaks - 14.06.2019 15:16 KƤibemaksuseadus https://www.riigiteataja.ee/akt/129112018009
Ā§ 22. Maksukohustuslasena registrist kustutamine
(3) Maksuhalduril on Ƶigus kustutada registrist maksukohustuslane, kes ei ole esitanud kƤibedeklaratsiooni kuue viimase jƤrjestikuse maksustamisperioodi kohta.

(3.1) Maksuhalduril on Ƶigus kustutada registrist maksukohustuslane, kes ei tegele Eestis ettevƵtlusega. Kui maksukohustuslase ettevƵtlusega tegelemine ei ole piisavalt tƵendatud, on maksuhalduril Ƶigus nƵuda maksukohustuslaselt lisatƵendeid vƵi koguda neid omal algatusel. Maksuhaldur teatab maksukohustuslasele registrist kustutamise kavatsusest kirjalikult ning annab tƤhtaja ettevƵtlusega tegelemise tƵendamiseks. Kui ettevƵtlusega tegelemine ei ole ettenƤhtud tƤhtaja jooksul tƵendatud, kustutab maksuhaldur maksukohustuslase registrist.


Kui mĆ¼Ć¼gikƤivet ei ole ja ei suuda maksuametnikku veenda, et kohe-kohe kƤive suureneb, siis maksuamet lihtsalt kustutab KMKR registrist. Ostuarvete puhul ise teate kuivƵrd need konkreetse ettevƵtlusega seotud on, kas nende sisendkƤibemaks vƵib maksuametniku hambuisse jƤƤda vƵi mitte.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 430 külalist