HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum andmed krediidiraportist
 
Autor Sõnum
andmed krediidiraportist - 28.05.2019 11:59 Selgitage mulle palun, kuidas on võimalik tegutseda nii, et Riiklikud maksud on 6000, tööjõumaksud 2500, käibe kogusumma 115 000.-, töötajate arv 9. Andmed 1 kvartali kohta. Minu firmal poole vähem töötajaid ja tööjõumaksud poole suuremad ja käive poole väiksem ja oh üllatust Maksuamet kukil, miks nii vähe palka maksame töötajatele. Ja selliseid firmasid küll ja küll, kes makse ei maksa, käive on ulme ja tegutsevad rahulikult.
Re:andmed krediidiraportist - 28.05.2019 12:16 enamus käibest võib olla ekspordist, siis makse ei lisandu. tööjõumaksud on muidugi väiksed, aga need 9 on äkki 0,25 kohaga? või käsunduslepingutega, kus raha makstakse reaalselt mitme kuu pärast. võimalik, et TÖR-i on jäänud vanad VÕS lepingud üles.

mul ka üks klient kasutab ajutist tööjõudu VÕS lepingu alusel ja mõned tudengid töötavad ainult 10 tundi kuus ja mõnes kuus üldse mitte, aga lepingud on ikka kehtivad.

aga tõsi see on, et maksuametil on käes väga palju infot, mida nad ära ei kasuta. ja kukil istuvad nendel, kes korralikult vastavad ja kättesaadavad on.
Re:andmed krediidiraportist - 28.05.2019 13:53 Riiklikud maksud ja tööjõumaksud osaliselt kattuvad, täpsem jaotus on näha
https://www.emta.ee/et/kontaktid-ja-ametist/maksulaekumine-statistika/tasutud-maksud
Kogu maksuameti poolt avaldatud info võib liigitada sarja "Mardil on 10 õuna ja 7 pirni. Mis värvi on Mardi püksid?"
Käibe kogusumma all näiteks mõistetakse KMD-l lahtris 1 näidatud summasid. Nagu enamus raamatupidajaid teavad, sisaldub lahtris 1 ka muud infot peale käibe, nagu ostud EL-st jne.
Töötajate arv on TSD-l näidatud isikute arv, arvestamata nende töökoormust.
Ning need andmed, millega ettevõtele kukile tullakse, et palk on alla poole keskmist, saadakse müstilisest analüütika osakonnast, kes oma tabeleid ja arvutuskäike ei avalda, kuid lahkesti jagatakse tabeli tulemuste print-screen'e ettevõtjatele, et näidata, kust andmed saadi. Need keskmised on oluliselt kõrgemad kui need keskmised, mis ettevõttele on saadaval maksuameti lehel (eelpool toodud lingi allosas olevad exceli failid)
Re:andmed krediidiraportist - 28.05.2019 13:59 Keskmiseid palku saab võrrelda
https://www.emta.ee/et/kontaktid-ja-ametist/maksulaekumine-statistika/ettevotluse-statistika-kohalik e-omavalitsuste-kaupa
Re:andmed krediidiraportist - 28.05.2019 15:10 reet kirjutas:
Selgitage mulle palun, kuidas on võimalik tegutseda nii, et Riiklikud maksud on 6000, tööjõumaksud 2500, käibe kogusumma 115 000.-, töötajate arv 9. Andmed 1 kvartali kohta. Minu firmal poole vähem töötajaid ja tööjõumaksud poole suuremad ja käive poole väiksem ja oh üllatust Maksuamet kukil, miks nii vähe palka maksame töötajatele. Ja selliseid firmasid küll ja küll, kes makse ei maksa, käive on ulme ja tegutsevad rahulikult.


Millest selline närveldamine?
Palka makstakse täpselt nii palju kui makstakse - lihtne ju.
👺
Kas keegi kollitab vä?
Pole vajalik reageerida rämpspostitusele.
Re:andmed krediidiraportist - 29.05.2019 15:12
Palka makstakse täpselt nii palju kui makstakse - lihtne ju.

Kõik siin elus on suhteline. Mine räägi seda Maalile Maksuametist nii et ta seda uskuma ka jääb ja pane youtube'i õppevideo uskmatute tarbeks.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 467 külalist