HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Töötaja/juh.li registreer...
 
Autor Sõnum
Töötaja/juh.li registreerimine töötamise registris - 10.05.2019 11:41 Kui tasu makstakse ainult juhatuseliikme tasu eest, siis kas töötamise registris peab olema kirjas ainult VÕS lepingu alusel? Kas maksuamet on aktsepteerib, et juhatuse liikmel on ainult VÕS leping?
Re:Töötaja/juh.li registreerimine töötamise regist - 10.05.2019 12:01 Kõik, mis ei ole töölepingud, on võlaõiguslikud (VÕS) lepingud. Juhatuse liikme leping on samuti VÕS.
Re:Töötaja/juh.li registreerimine töötamise regist - 10.05.2019 13:51 küsimus oli, kas maksuamet on nõus kui juhatuse liikmel on töötamiseregistris kirjas ainult võlaõiguleping, mitte tööleping
Re:Töötaja/juh.li registreerimine töötamise regist - 10.05.2019 14:02 Ega maksuametnikud hakka teie firma juhatuse korraldusi ümber tegema.
Teie äritegevus ei ole teiste asi otsustada.
Maksuametnik on riigi esindaja ja teda huvitab ainult maksud.
Re:Töötaja/juh.li registreerimine töötamise regist - 11.05.2019 11:50 maria kirjutas:
küsimus oli, kas maksuamet on nõus kui juhatuse liikmel on töötamiseregistris kirjas ainult võlaõiguleping, mitte tööleping


Juhatuse liikmel ei saagi töölepingut olla, kui ta ei tee mingit töölepingulist tööd. Juhatuse liikme ülesannete täitmine ei ole töölepinguline töö vaid selleks sõlmitaksegi juhatuse liikme leping, mis on VÕS leping.
Re:Töötaja/juh.li registreerimine töötamise regist - 12.05.2019 11:19 Juhatuse liige teeb väikefirmades kõiki töid sõltumata lepingutest.
Juhatuse liige saab ööpäevaringse vastutusega käsunduslepingu, kui firma omanikud seda soovivad.
Juhatuse liige võib samaaegselt sõlmida iseendaga ka töölepingu kus tal on töölepinguline suhe ja vastutus teatud tööülesannete täitmise eest.
Töötamise registrisse saab kanda mõlemad lepingud: käsundusleping (juhatuse liikme leping) ja tööleping.
On ka selline võimalus, et töötamise registrisse ei kanda midagi. TSD -le kantud väljamaksed saab kinnitada sellegipoolest. Maksuametnikke huvitavad vaid maksud mis on seotud väljamaksetega füüsilisele isikule.
Re:Töötaja/juh.li registreerimine töötamise regist - 12.05.2019 19:56 kui ikka isikule järjekindlalt väljamakseid deklareeritakse, siis hakkab see üsna pea maksuametnikke vägagi huvitama, miks isik ei ole TÖR-is registreeritud. Nii et milleks küsijale vale nõu anda, mille eest liiatigi võib lausa trahvi saada. Kui inimene teeb tööd ja saab selle eest pidevalt tasu, siis tuleb ta ka TÖR-s registreerida.
Juhatuse liikmele makstavad tasud - 12.08.2019 14:15 Tere!
Niisugused küsimused teadjatele:

- Kas juhatuse liikmele makstakse haiguslehe esitamisel ka haigustasud

- kas juhatuse liikmele saab maksta ka isapuhkuse tasu ( kui laps sünnib)

Tänan kõiki,kes vastavad !!!
Re:Juhatuse liikmele makstavad tasud - 13.08.2019 08:04 1) Võlaõigusliku lepinguga töötajale makstakse Haigekassa poolt haigusraha, kui ta eest on iga kuu makstud sotsiaalmaksu vähemalt miinimumi ulatuses. Tööandjal haigusraha maksmise kohustust ei ole.
2) Igasuguse puhkusetasu hüvitamiseks peab olema töötajaga sõlmitud tööleping. Kuna juhatuse liikmega sõlmitakse võlaõiguslik leping, ei hüvitata Sotsiaalkindlustusameti poolt juhatuse liikme puhusetasu.
Re:Juhatuse liikmele makstavad tasud - 13.08.2019 08:06 Kopeerisin viimase lause Sotsiaalkindlustusameti lehelt, kus see oli grammatiliselt vigane, viimane sõna peaks olema: puhkusetasu.
Re:Juhatuse liikmele makstavad tasud - 16.08.2019 10:23 Loomulikult saab lapse sünni puhul juhatuse liikmele maksta isapuhkuse tasu. Kes keelab?

Hoopis teine case on tööandja poolne hüvitise taotlemine riigieelarvest.
Sotsiaalkindlustusamet ei hüvita tööandjale isapuhkuse tasu kui isal pole töösuhet.
Re:Juhatuse liikmele makstavad tasud - 16.08.2019 10:48 imari kirjutas:
Loomulikult saab lapse sünni puhul juhatuse liikmele maksta isapuhkuse tasu. Kes keelab?

Muidugi võib maksta igasuguseid lisatasusid nagu palka, kuid isapuhkuse tasu all mõeldakse ikkagi seda tasu, mis sotsiaalkindlustusameti poolt hüvitatakse ja selleks peab see isa TÖR-is kirjas olema töölepinguga.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 253 külalist