HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum erisoodustustulumaks ja-sot...
 
Autor Sõnum
erisoodustustulumaks ja-sots.maks. mis kulu alla a - 21.03.2019 11:29 Õelge palun, mis kulu alla te aastaaruandes sõiduautodelt arvestatud erisood.sots,maksu ja -tulumaksu panete.Ka kingitustelt arvestatud samad maksud. Kas tõesti sinna palkadelt arvestatud sotsiaalmaksudega kokku? Kuidagi imelik tundub?
Re:erisoodustustulumaks ja-sots.maks. mis kulu alla a - 21.03.2019 16:46 Erisoodustuse maksud loetakse tööjõukuludeks, ettevõtte tulumaks on tegevuskulu
Re:erisoodustustulumaks ja-sots.maks. mis kulu alla a - 23.03.2019 11:40 Erisoodustuse tulu- ja sotsiaalmaks ei ole tööjõukulud.
Arvan et selleks on eraldi konto tegevuskuludes, minul programmis on küll niiviisi.
Re:erisoodustustulumaks ja-sots.maks. mis kulu alla a - 23.03.2019 13:50 imari, aeg-ajalt tasub mälu värskendada ja rtj-d üle lugeda

RTJ 2
Tööjõukulud - Aruandeperioodi eest arvestatud palgad, preemiad, puhkusetasud, pensionihüvitised ja muud rahalised ja mitterahalised kompensatsioonid töövõtjatele (sõltumata sellest, kas need on välja makstud või mitte) ning neilt arvestatud tööandja poolt tasutavad maksud
Re:erisoodustustulumaks ja-sots.maks. mis kulu alla a - 24.03.2019 16:52 Ei ole midagi hullu kui on eraldi konto. Kui kontoplaanis ei ole siis saab juurde teha.
Re:erisoodustustulumaks ja-sots.maks. mis kulu alla a - 25.03.2019 11:03 karuka kirjutas:
Ei ole midagi hullu kui on eraldi konto. Kui kontoplaanis ei ole siis saab juurde teha.


Konto võib ülevaatlikkuse huvides eraldi olla, kuid kuulub ta siiski tööjõukulude gruppi.
Re:erisoodustustulumaks ja-sots.maks. mis kulu alla a - 25.03.2019 12:53 Kas aastaaruandes tööjõukulude lisas arvestate samuti erisoodustused sisse?
Re:erisoodustustulumaks ja-sots.maks. mis kulu alla a - 25.03.2019 13:22 Viimasel ajal peetakse erisoodustuse makse jah tööjõukulude alla kuuluvaiks, kuid mina lasen vanaviisi edasi, mitmesuguste tegevuskulude all eraldi kontodel. Miks? Lähtun iseenesetarkusest. Tegemist on ettevõtte sõidukiga, mis kuulub M1 klassi. Tegemist mikrobussiga ja enamus sõitudest on ettevõtlusega seotud, tegelikult kah. Seadus nõuab must-valget, kas ei ühtki erasõitu või erisoodustusemaksed, seega sõidupäevikust poleks kasu, erasõitude töösõitudest eraldamine oleks mõttetu, lihtsam on erisoodustuse makse maksta. Autokuludest enamus (kütus, remondid, kindlustused jmt) on tegevuskulude all (või on samuti tööjõukulude all?), siis miks peaks suht olematud erisoodustuse maksud olema tööjõukulude all? Seda enam, et autot kasutatakse enamus ajast töösõitudeks, erisoodustuse maksud on vaid nö. maksude pealemaksmiseks, mitte tegeliku kasutamise pealt.
Kui juba erisoodustuse maksud kanda tööjõukulude alla, siis peaks ka kõik muud sõiduautoga seotud muud kulud kandma tööjõukulude alla ja miks mitte sinna samasse ka selle sõiduki amortisatsioonikulud?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 814 külalist