HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum Dividendide tulumaks aastaa...
 
Autor Sõnum
Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 13.02.2019 13:40 Aastaaruandes on selline lisa nagu "Tingimuslikud kohustised ja varad", kus tuleb kajastada vƵimalikd dividendid ja tulumaksukohustus vƵimalikelt dividendidelt.
siiani oli lihtne: liitsid bilansis kokku eelmiste per.jaotamata kasumi ja aruandeaasta kasumi = kokku tingimuslikud kohustised. Siis jagasid kokku summa 1,25-ga - said vƵimalikud dividendid ja selle summa korrutasid 20/80 ga - said tulumaksukohustuse.
Siis kuidas tuleks sel aastal seda lisa tƤita - kas tuleb tulumaksukohustuses arvestada juba siin tulumaksu 14/86, 20/80 ja 7%? VƤga keeruline, kui osanikeks on nii eraisikud kui ka juriidilised isikud ja 2018. aastal maksti dividende?
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 14.02.2019 09:48 Kas selline lisa on siis kohustuslik tƤita?
Arvan et omanikud ei tea ka ise kasumieraldistest 2019 aastal. VƵi teavad juba?
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 14.02.2019 15:20 imari kirjutas:
Kas selline lisa on siis kohustuslik tƤita?
Arvan et omanikud ei tea ka ise kasumieraldistest 2019 aastal. VƵi teavad juba?

Kas sina tƤidad siis ainult 3 kohustuslikku lisa? Aastaaruandes tuleb avalikustada kogu oluline informatsioon ja seda otsustab juhatus, mida ta oluliseks peab.

Lisas "Tingimuslikud kohustised ja varad" avaldatakse summa, mida ettevƵte vƵiks dividendidena vƤlja maksta ja tulumaksukohustus sellelt. Kas ja kui palju omanikud tegelikult jƤrgmisel aastal dividende maksavad, ei oma tƤhtsust.

Teemaalgatajale:
Eks tulumaks arvutatakse tƤpselt nii nagu oleks dividendiotsus juba tehtud.
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 14.02.2019 16:17 PƤris hulluks ka ei maksa avalikustamisega minna.
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 14.02.2019 22:23 See lisa pole kohustuslik ja milleks hakata aruandesse kirjutama mingit utoopilist ja ennustamatut asjaolu? eriti sel aastal dividendide tulumaksu segapudruga
Aastaaruandesse kirjutatakse minimaalselt kui tegemist on erafirma konfidentsiaalse infoga. Keda huvitab ƤriĆ¼hingu TINGIMUSLIKUD kohustised? veel hullem - tingimuslikud varad?
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 15.02.2019 09:34 Ɯkski info, mis kuulub aastaaruandes vastavalt raamatupidamise seadusele ja toimkonna juhenditele avalikustamisele, ei ole konfidentsiaalne. Seda, mida ja kui palju avalikustada, ei otsusta kindlasti mitte raamatupidaja ega raamatupidamisteenuse osutaja.
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 15.02.2019 10:18 RTJ 8:
49. Tingimuslikke kohustisi ei kajastata ettevƵtte bilansis, kuid informatsioon oluliste tingimuslike kohustiste kohta avalikustatakse aruande lisades. Lisades ei ole vaja avalikustada selliseid tingimuslikke kohustisi, mille realiseerumine on ƤƤrmiselt ebatƵenƤoline.


Juba ammu ei ole kohustust nƤidata lisades potentsiaalselt vƵimalikku maksimaalse suurusega tulumaksu, mis vƵiks tekkida ainult juhul, kui kogu olemasolev kasum jaotataks dividendidena vƤlja. Kui omanikud ei tea palju nad dividende maksta-vƵtta saavad ja kas Ć¼leĆ¼ldse vƵtavad, siis pole sellist mƵttetut tulumaksuarvestust ka aastaaruande lisasse vaja. See lisa ei ole kohustuslik, kui ei anna edasi olulist teavet, vaid pudru-mudru, millega kellelgi midagi peale pole hakata.
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 15.02.2019 11:14 RTJ 8:
45. Vastavalt Eesti maksuseadustele ei ole ettevƵtetel vƵimalik tƤiendavate kulutusteta vƤlja maksta kogu nende vaba omakapitali, vaid osa omakapitalist lƤheb dividendi tulumaksu katteks. Tulevase dividendi tulumaksu suhtes ei moodustata eraldist enne dividendi vƤljakuulutamist, kuid informatsioon selle kohta avaldatakse lisades.

KƵnealuses lisas on olemas read "VƵimalikud dividendid" ja "Tulumaksukohustus vƵimalikelt dividendidelt". Seega, ma ei tea, millel pƵhineb Sirle vƤide, et tulevast tulumaksukohustust juba ammu enam avalikustama ei pea.

See tulumaksuinfo vƵib olla vƤgagi oluline, kuna annab teada, kui palju jooksva aasta kasumist on juba n-ƶ reserveeritud, kui omanikud soovivad kogu jaotamata kasumi dividendidena vƤlja vƵtta, mida mƵistlikud omanikud muidugi ei tee. Aga nagu ƶeldud, seda ei otsusta raamatupidaja, milline info avalikustamiseks oluline on, vaid juhatus.
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 15.02.2019 12:49 kodanik K kirjutab:
"See tulumaksuinfo vƵib olla vƤgagi oluline, kuna annab teada, kui palju jooksva aasta kasumist on juba n-ƶ reserveeritud."

Kellele oluline? kelle asi see on?
see on ainult omanike asi ja ei kuulu vƵƵrastele kandikul ette kanda!
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 15.02.2019 13:57 Kodanik imari on vist Ƥra unustanud, mis on aastaaruande eesmƤrk, kes selle koostama peab ja kellele see esmajƤrjekorras esitatakse. Pole hullu, seda juhtub ikka, kui raamatupidamist tehakse vaid Ć¼hemehefirmadele. Selliste ettevƵtete puhul aga, kus omanikud on tƵesti ainult finantseerijad ja ei osale aktiivselt ettevƵtte tegevuses, vƵib info vƵimalike dividendide ja tulumaksukohustuse kohta neile vƤgagi kasulik ja isegi vajalik olla.
Re:Dividendide tulumaks aastaaruande lisas - 15.02.2019 15:56 Infot vƵimalike dividendide ja ennustamine maksukohustuste suhtes saab anda ettevƵtte siseselt, selleks ei pea kirjutama aastaaruandesse avalikuks lugemiseks.

Mina olen paarkĆ¼mmend aastat olnud arvamusel, et mida vƤhem infot aastaaruandes seda parem - riik ei pea teadma erafirmade kohta. Kui on vajalik anda lisainfot riigihangete vƵi tellijatele, siis annab seda juhatus.
Riigifirmad ja bƶrsifirmad on aga kohustatud avalikuks tegema KƕIK

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 462 külalist ja 1 liige
marijaeelumonn