HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Töötukassa - 12.02.2019 09:32 See pole otseselt raamatupidamisega seotud, aga selle ameti inimesed puutuvad kokku ka töötukassa teemadega. Kas keegi oskab öelda, mida tähendab tegelikult selline väljend - töötukassale töötaja üle andmine? Mul tuttav inimene muudkui räägib sellest, et peaks töölt ära tulema, aga mitte niisama, kuna tervis on kehvaks läinud, siis et peaks tööandjaga kokkuleppe tegema, et ei lähe niisama minema, ega ei pea koondma, et las tööandja annab mind töötukassale üle.
Ma ei oska selles mitte midagi kaasa rääkida, otsisin netist infot, selliseid väljendeid pole, äkki ta mõtleb midagi muuda hoopis, aga mis see on?
Re:Töötukassa - 12.02.2019 10:02 Tohohh! jälle uus turujutt vist!
Loomulikult niimoodi need asjad ei toimi. Tööleping tuleb enne lõpetada ja seejärel hakkab inimene suhtlema töötukassaga.
Töötuna võetakse arvele kõik tööl mittekäivad kodanikud v.a. vanaduspensionärid.
Tööandja ei saa registreerida töötajat töötuna arvele - see on inimese enda tahe.
Kui töötuna on arvele võetud (saab teha E-tootukassa veebis) siis saab töötu ka taotleda töötuskindlustushüvitist vastavalt tingimustel.
Loe tootukassa.ee veebist millistel tingimustel peab olema lõpetatud tööleping.

Tööandja suhtleb töötukassaga hoopis muudel aladel.
Re:Töötukassa - 12.02.2019 12:39 Sain ise teada. St, et tööandja vabastaks ise omapoolse lepingu lõpetamisega töötaja §88 lg1 p 1 alusel, siis töötaja saaks kohe ka seda töötukassapoolset kindlustushüvitist.
Re:Töötukassa - 12.02.2019 16:20 No oleks pidanud siis kohe rääkima töölepingu erakorralisest ülesütlemisest tööandja poolt. Ega töötajat anta ÜLE TÖÖTUKASSASSE... uskumatu pläma!

Aga töötaja peab ise end töötuna registrisse võtma ja sealt edasi esitama taotluse töötuskindlustushüvitise saamiseks. Seda saab teha E-tootukassa veebis ID kaardiga sisse logides.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 506 külalist