HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum töötamise registris kanne...
 
Autor Sõnum
töötamise registris kanne tegemata - 19.01.2019 08:54 Töötamise tuvastamise menetlusele kohaldatakse maksumenetlust reguleerivaid sätteid maksukorralduse seaduses. Aga mis hakkab toimuma peale menetlustoimingute tegemist e. vaatlust objektil juhul, kui ehitustööline pole registrisse kantud puhtpraktilisel põhjusel - inimene ei tea veel,kas tahab tööle asuda või mitte.
Millise karistuse võib rakendada maksuhaldur, kui maksumaksja keeldub töötajat töötamise registrisse kandmisest (pooled ei ole veel sõlminud töölepingut)?

Sellise küsimusega pöörduti minu poole. Hakkasin otsima vastust, aga mitte kuskilt ei leidnud. Kas peaks otsima vastust hoopis Väärteomenetluse seadustikust?

Võibolla on kellelgi selline case läbi elatud?
Re:töötamise registris kanne tegemata - 19.01.2019 10:18
Kas peaks otsima vastust hoopis Väärteomenetluse seadustikust?

jah
Re:töötamise registris kanne tegemata - 19.01.2019 11:42 Töösuhe tekib momendist, kui töötaja on tööle lubatud, mitte siis kui lõpuks töölepingu vormistamiseni jõutakse. See "puhtpraktiline põhjus" on väljamõeldud seega olematu, sest teada saamiseks, kas töö või töötaja sobib, on seadusandjad välja mõelnud sellise imelise asja nagu katseaeg. Tegelikult on ju üldteada, et need ehitustöölised ei tea pahatihti mitmeid kuid, kas nad ikka tahavad ametlikult tööle asuda või mitte.

TÖR andmete esitamata jätmise eest võib maksuamet määrata sunniraha maksukorralduse seaduse §-s 25'8 alusel.
Re:töötamise registris kanne tegemata - 19.01.2019 13:38 Firma juht keeldub kategooriliselt töötamise registrisse kandmisest enne, kui töösuhe on kokku lepitud (tema mängima ei hakka).

Sunniraha määramisest on ta teadlik, aga küsimus oli kogu menetluse käigu kohta.
Eelkõige teeb maksuhaldur ikka haldusakti (korralduse?) Haldusmenetluse seaduse kohaselt tuues ära rikkumise asjaolud ja hoiatused. Tahakski teada, milline on see haldusakt.
Kas tegemist on siis väärteoga või mitte? Kas sunniraha hoiatust haldusaktis saab vaidlustada - esitada vaie Maksuametile või kaebus halduskohtule?
Firma juht ongi valmis oma seisukohta kaitsma ja maksuhalduri ettekirjutusi/korraldusi vaidlustama.
Re:töötamise registris kanne tegemata - 19.01.2019 18:18 See menetluskäik on ju kõik MKS § 25'8-s kirjas. Kõigepealt määratakse haldusaktiga andmete esitamiseks tähtaeg ja tehakse sunniraha hoiatus. Kui akti ei täideta, siis määratakse sunniraha. Kui sunniraha ei maksta, siis see sundtäidetakse.

Iga maksuameti otsust, akti, korraldust jms võib vaidlustada kas vaide esitamisega maksuametile (MKS § 137 ja 138) või kaebusega kohtusse (HKMS § 40 ja 46).

Aga see firma juht on juba ette kaotanud. Soovitaksin talle selle asemel mõned seadusepunktid selgeks teha. Nagu näiteks need:

TLS § 4 (2) Tööleping sõlmitakse kirjalikult. Tööleping loetakse sõlmituks ka juhul, kui töötaja asub tegema tööd, mille tegemist võib vastavalt asjaoludele eeldada üksnes tasu eest.

MKS § 25'2 (2) Tööd võimaldav isik on kohustatud töötamise registris registreerima käesoleva seaduse § 25'1 lõigetes 4, 5 ja 5'1 nimetatud isikute töötamise alustamise, peatumise, lõpetamise ja selle liigi ning muud töö tegemisega seotud andmed.

(3) Töötamise alustamine registreeritakse hiljemalt tööd tegeva isiku tööle asumise hetkeks.

MKS § 25'1 (4) Töötamise registrisse kantakse andmed järgmiste töötamise liikide ja füüsiliste isikute kohta, kelle töötamisel tekib maksukohustus Eestis:
1) töölepingu alusel töötav isik;

(5) Töötamise registrisse kantakse andmed äriühingus ja füüsilisest isikust ettevõtja juures ettevõtja majandushuvides töötavate tasu mittesaavate isikute kohta.

Edu vaidlemisel!
Re:töötamise registris kanne tegemata - 20.01.2019 10:44 Tänan pika jutu eest! see kõik on teoreetiline ja hüpoteetiline...
ettevõtjad tegutsevad alati ratsionaalselt vastavalt tegevusvaldkonnale
Re:töötamise registris kanne tegemata - 20.01.2019 15:23 TÖR loodigi selliste ratsionaalsete ettevõtjate pärast, kes ümbrikupalga kontrollijatele alati väitsid, et pooled töölised objektil on tööl esimest päeva ja töölepingut pole veel jõutud vormistada. Aga eks see ettevõtja saab omal nahal tunda kui hüpoteetiline sunniraha sissenõudmine on ning hea kui asi vaid sellega piirdub.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 589 külalist