HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Haigushüvitise arvestamine
 
Autor Sõnum
Haigushüvitise arvestamine - 29.11.2018 09:25 Võttes aluseks töötaja eelmise aasta tasud ei saa aru kuidas Haigekassast nii vähe raha on tulnud. Kas töövõimetushüvitise saaja haigushüvitis arvestatakse ainult tööandja makstud sotsiaalmaksu alusel? Riigi poolt makstud miinimum sotsiaalmaks ei lähe arvesse?
Re:Haigushüvitise arvestamine - 29.11.2018 09:30 https://www.haigekassa.ee/inimesele/haigekassa-huvitised/toovoimetushuvitised#tab-hvitise-arvutamine
Re:Haigushüvitise arvestamine - 29.11.2018 09:34 Vastuse saamiseks pöördu otse haigekassa poole isikliku küsimusega. Saad väga hästi lahtiseletatult vastused küsimusele.
Võibolla on tehtud mingi viga.
Nii naljakas on lugeda selliseid postitusi... ikka vähe saadud ja ikka vähe raha...
Ja milleks pöörduda siia foorumisse?
Re:Haigushüvitise arvestamine - 29.11.2018 09:44 Foorumisse pöördud ikka selle pärast, et targematelt kiire ja ammendav vastus saada oma rumaluse kohta No seekord tõesti - arvutan nii ja naa ja aru ei saa.
Re:Haigushüvitise arvestamine - 29.11.2018 10:07 Foorumist pole mingit abi, kui algandmed on puudulikud. Mis põhjustel maksti eelmisel aastal sotsmaksu riigi poolt? Kui suur oli eelmise aasta tulu? Me ei tea kas sel aastal töötab inimene täiskohaga või osalise tööajaga. Näiteks alla miinimumpalgaga töötajal arvestakse haigusraha vastavalt praeguse väikese palga suurusele, mis sest, et ta eest sotsmaksu on makstud rohkem ja eelneval aastal võis palk olla hiigelsuur. Haigekassa kompenseerib haigestumise korral sel aastal saamata jäänud tulu ja sedagi osaliselt.
Alati on kõige õigem küsida otse algallikast, sellelt, kes väljamakse tegi.
Liis, kui Haigekassalt vastuse saad, anna siiagi teada mis põhjustas teie arvestustest väiksema laekumise.
Re:Haigushüvitise arvestamine - 29.11.2018 12:21 Sirle kirjutas:
Näiteks alla miinimumpalgaga töötajal arvestakse haigusraha vastavalt praeguse väikese palga suurusele, mis sest, et ta eest sotsmaksu on makstud rohkem ja eelneval aastal võis palk olla hiigelsuur. Haigekassa kompenseerib haigestumise korral sel aastal saamata jäänud tulu ja sedagi osaliselt.


Millele see väide tugineb?
Re:Haigushüvitise arvestamine - 29.11.2018 13:34 Väide on correct!
Töövõimetuslehele märgib tööandja kehtiva töötasu määra ja arvestus haigekassas on selle alusel.
Re:Haigushüvitise arvestamine - 29.11.2018 13:40 Mu väide tugineb reaalsele elule. Enne töövõimetuslehe kinnitamist peab tööandja märkima sinna töötaja kuupalga. Kui palk on üle alampalga, siis kirjuta sinna mida iganes, see summa ei huvita kedagi, kuid kui on osalise tööajaga ja alla alampalga, siis seealampalgast väiksem summa huvitab Haigekassat väga. Haigekassa hüvitab saamata jäänud tulu ehk praegusel alla alampalgalisel mitte rohkem kui praegune alampalgaalune palk on. Ei saa töötades alampalka, ei saa seda ka Haigekassalt.
Haigekassa https://www.haigekassa.ee/inimesele/haigekassa-huvitised/toovoimetushuvitised/haigushuvitis
Re:Haigushüvitise arvestamine - 29.11.2018 15:15 "Töötasu andmeid kasutab haigekassa ainult juhtudel, kui kindlustatud inimene ei saanud töövabastuse alguse päevale eelnenud kalendriaastal tulu või kindlustatu töötasu ja arvu 30 jagatis on suurem isiku eelmise kalendriaasta ühe kalendripäeva keskmisest tulust, kuid ei ületa Vabariigi Valitsuse kehtestatud kuu alammäära ja arvu 30 jagatist."

https://www.haigekassa.ee/tooandjale/ajutise-toovoimetuse-huvitis/kokkulepitud-tootasu-markimine

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 470 külalist ja 1 liige
marijaeelumonn