HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum firma panga arvelt raha kan...
 
Autor Sõnum
firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 25.10.2018 11:44 Tere!
pöördun tarkade kolleegide poole küll rumala küsimusega ,kuid:
firma omanik (omab mitut firmat,ühest saab ka töötasu) kandis ühe oma firma arvelt mitu tuhat eurot enda isiklikule panga arvele. pärimise peale milleks ..ei vasta.
Kuidas on õige sellist tehingut kajastada?
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 25.10.2018 14:51 Kas koristaja on kohakaasluse korras nüüd ka raamatupidaja?
Mida sa ise sellise "keerulise" probleemi lahenduseks pakud?
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 25.10.2018 15:09 Kuni ootad juhi vastust, pane aruandva isiku kontole seisma. Kui juhiga saad rääkida, siis otsustate, mis teete. Kõne alla võivad tulla erinevad võimalused, palk, dividendid, mingite kulude katmine.
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 26.10.2018 12:56 Kas tõesti peab siin näitama oma "tarkust" teiste halvustamisel??!!! Arvestades teksti sisu ...tõesti võib arvata, et koristaja selle vastuse kirjutas! Oleks tore,kui saaksite ka oma küsimustele nii sarkastilisi vastuseid!
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 26.10.2018 18:18 69 kirjutas:
Kas koristaja on kohakaasluse korras nüüd ka raamatupidaja?
Mida sa ise sellise "keerulise" probleemi lahenduseks pakud?


Sul on mingit sorti isiksusehäire!
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 26.10.2018 19:16 Mul on lihtsalt kahju ettevõtjatest kellele sellisel tasemel raamatupidamist tehakse ja nad hiljem ringitegemise eest uuesti maksma peavad hakkama.
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 27.10.2018 12:34 Ma pole kuulnud sellist väljendit "kohakaasluse korras".
Kohakaaslus - mis asi see on?
Kas see on raamatupidamise tase või aste?
Kas on võimalik raamatupidamist "ringi teha"? mismoodi ringi ?

kas sa oled väliseestlane, et selliseid arhailisi väljendeid kasutad ja jäänud ajarattas kuskile 80-ndatesse ?
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 27.10.2018 14:22 69 kirjutas:
Mul on lihtsalt kahju ettevõtjatest kellele sellisel tasemel raamatupidamist tehakse ja nad hiljem ringitegemise eest uuesti maksma peavad hakkama.


Minul on hoopis kahju raamatupidajatest, kellele juht mingite tehingute tagamaid ei suvatse selgitada ja raamatupidaja peab tegelema ära arvamisega, mis just toimunud on.
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 27.10.2018 19:55 Milline vaidlus! Küsimus oli ikka väga algeline küll . Mis imekannet sellest teha saaks peale kassasse või aruandelise isiku arvele kandmise
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 28.10.2018 14:08 oi-oi kirjutas:
Milline vaidlus! Küsimus oli ikka väga algeline küll . Mis imekannet sellest teha saaks peale kassasse või aruandelise isiku arvele kandmise


no aga sa mõtle natuke, ehk jõuab kohale, et tegelikult on variante ikka päris mitmeid. Kui sul muidugi raamatupidamisest mingi ettekujutus ikka üldse olemas on.
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 28.10.2018 15:26 Räägi siis teistele ka nendest mitmetest varantidest, olen suur kõrv (ups, silm ikka)
Aga ilmselt üritad niisama kõvatada ja öelda ei ole midagi tarka.
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 28.10.2018 16:18 Ãœlekandel peab ju mingi tekst ka olema, mida ta siis kirjutas?
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 29.10.2018 09:12 kirjutas:
oi-oi kirjutas:
Milline vaidlus! Küsimus oli ikka väga algeline küll . Mis imekannet sellest teha saaks peale kassasse või aruandelise isiku arvele kandmise


no aga sa mõtle natuke, ehk jõuab kohale, et tegelikult on variante ikka päris mitmeid. Kui sul muidugi raamatupidamisest mingi ettekujutus ikka üldse olemas on.


Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 29.10.2018 09:47 Küsijale niipalju, et suur mees ise teab mis oma firma rahaga teeb. Eeldatavasti on omanik ka selle firma juhatuse liige. Raamatupidajana teed aktivasse konto "Aruandvad isikud, mr.X" ja selle konto kaudu käivad kõik selle isiku kuluaruanded ning talle tehtud väljamaksed ja pangakontolt võetud summad. Iga kuu lõppedes lihtsalt teavitad suurt juhti palju ta käes on raha, mille kohta puuduvad kuluaruanded (või sulas palgamaksed, dividendimaksed vmt). Tuleb maksuametnik kontrollima, siis on see suure juhi enda asi millistest püksi- või jakitaskutest ta bilansis oleva rahasumma üles leiab.
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 29.10.2018 11:50 Mina tahan ikka nendest PALJUDEST variantidest teada. Ootan!
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 29.10.2018 14:04 oi-oi kirjutas:
Mina tahan ikka nendest PALJUDEST variantidest teada. Ootan!


Ainus soovitus on sinusugustele, et minge ja õppige vähemalt mingisugused algteadmised raamatupidamisest, siis ei teki teil ka selliseid küsimusi :D.
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 29.10.2018 15:46 kirjutas:
oi-oi kirjutas:
Mina tahan ikka nendest PALJUDEST variantidest teada. Ootan!


Ainus soovitus on sinusugustele, et minge ja õppige vähemalt mingisugused algteadmised raamatupidamisest, siis ei teki teil ka selliseid küsimusi :D.


Selliseid soovitusi ei tohiks küll anda, sest sinu väljendid viitavad nagu oleksid ise mingisugune kõiketeadja. Samal ajal ei anna küsijale mingit adekvaatset vastust.
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 31.10.2018 09:27 No nii!! Ei oleks isegi osanud arvata, et minu väike ,mõnede arvates ebaprofessionaalne küsimus, nii suure poleemika tekitab! Aga see oli täitsa tore! Igatahes tänud nendele,kes midagi konkreetset soovitasid! Olles indu ja otsustamist täis,kirjutasin uuesti firma juhile küsimuse ning....oh-hoo-hoo ,tuligi
vastus: eks ikka vist tuleb dividendid vormistada!
Samas tunnustus ka nendele, kes "panid paika" 69/ külalise sarkastilise postituse. Oi-oi külalisele - vaata siin eespool selle/külalise vastust küsimusele,tema andis kõige õigema! Aga jõudu ja mõistust meile -raamatupidajad !
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 31.10.2018 14:37 dividendid [/b]vormistada[b] https://raamatupidamisteenused.com/maksud/dividendide-maksmise-otsus/
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 31.10.2018 16:02 ebaleja kirjutas:
Oi-oi külalisele - vaata siin eespool selle/külalise vastust küsimusele,tema andis kõige õigema! Aga jõudu ja mõistust meile -raamatupidajad !


Mis mõttes kasutaja "selle" kõige õigema vastuse andis? Mina küll ei pea õigeks dividende või palka läbi aruandva isiku konto maksta. Mis kiiret selle kande tegemisega on, et ei jaksa juhatuselt vastust ära oodata ja peab tingimata väljamakse summa vahepeal kuhugi ootele paigutama? Nagu kirjutas, on võimalusi mitmeid ja kõik need ei käi sugugi läbi aruandva isiku konto.
Re:firma panga arvelt raha kandmine omaniku arvele? - 11.11.2018 12:40 mina teeksin esialgse kande nii nagu pangakontolt vastu vaatab, ehk siis omaniku taskusse läks see raha. omanik on arvatavasti selles ettevõttes aruandev isik.
ja siis vaataks edasi. kui laekub mingi samas summas ostudokument, siis kannaksin selle läbi et aruandev isik selle ostis.
kui dokumenti ei tule, siis jääbki nii kauaks aruandva isiku kontole, kui midagi tekib.
muidugi kui luuletada, siis saab seda kannet igal ajal muuta täpselt nii nagu vaja on - dividendid või hoopis kassasse või hoopis laenuna jne jne. keegi seda ju kontrollima ei tule. juhul kui maksuamet kontrollib, siis luuletamise kohta peab olema vastav vettpidav legend juures. kui on säilitatud algne kanne, siis küsitakse aruandva isiku käest, kuhu raha pani. ja sealt liiguvad asjalood ja kanded oma rada pidi edasi

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 810 külalist