HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum lühidalt ja eesti keeles a...
 
Autor Sõnum
lühidalt ja eesti keeles andmekaitseseadus - 06.06.2018 10:24 põhitöökohal tahetakse mulle teatud tasu eest panna andmekaitseseaduse spetsialisti kohustused. millega üldse tegu on? kui nii üldiselt võtta ja vaadata? kursused kõik Tln aga ma pole sealt. eks peaks vist siis kursustele ennast panema kirja aga enne tahaks teada, mille sisse mind toppida tahetakse üldse
Re:lühidalt ja eesti keeles andmekaitseseadus - 06.06.2018 11:22 No aga guugelda ometi, neid seletusi on nett täis, igast aspektist.

Või nt kuula:
http://mi.ee/uus-andmekaitseseadus-gdpr
Re:lühidalt ja eesti keeles andmekaitseseadus - 07.06.2018 11:36 Meiliga reklaame ei või saata ja helistades inimesi häirida võib? Helistamine on 1000x häirivam. Mis idioot selle seaduse teinud on?
Re:lühidalt ja eesti keeles andmekaitseseadus - 09.06.2018 15:17 Kui tööandja tahab panna kohustuse, siis on tööandja asi töötaja koolitusele saata. Väga hea vastutulek, kui töötaja saab ise valida kursuse toimumiskohta ja aega.
Re:lühidalt ja eesti keeles andmekaitseseadus - 11.06.2018 09:17 Kui andmebaasides peaks olema isikuandmeid, siis on firma andmekaitse üldmääruse mõistes volitatud töötleja ning Sina vastutav töötleja.
Andmekaitsespetsialisti määramisest tuleb teavitada Andmekaitse Inspektsiooni, äriregistri ettevõtjaportaalis olevat see võimalus olemas.
25.05.2018 on kohustus üldmäärust rakendada, kuid üldmääruse juurde käib ka riigisisene isikuandmete kaitse seadus ja rakenduste pakett. Seadus on aga alles Riigikogus lugemisel ja paketid alles ootavad oma järge.
Senised koolitused olevat olnud üldsõnalised jutuajamised, kust oma ettevõttele konkreetseid juhendeid ei saa, vaid aja- ja rahakulu. Nii et, kiirusta aeglaselt!
Midagi kindlat teada pole, kuidas ja mille eest vastutad, kuid trahvimäärad on Andmekaitse Inspektsioonil paigas. Kui senini oli maksimaalne trahvimäär 32000 eurot, siis nüüd tõuseb see 20 miljoni euroni või 4% ettevõtte aastakäibest. Suure ettevõtte puhul päris lahe oleks nõuda enesele lisatasu 4% ettevõtte müügikäibest, et vastutada täiega selle andmekaitse eest. Lisaks on andmete vastutaval töötlejal kohustus teavitada Andmekaitse Inspektsiooni mistahes juhul rikkumistest, mis kujutavad ohtu isiku õigustele ja vabadustele.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 668 külalist