HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum puhkusekompensatsioon ja kv...
 
Autor Sõnum
puhkusekompensatsioon ja kvartali preemia - 06.06.2018 17:06 Tere!

Töötaja viimane tööpäev on 15. juuni. Palgapäev oleks meil olnud 5. juulil.
Töötajal on ettenähtud kvartali preemia, mis muutub sissenõutavaks palgapäeval. Nüüd, seoses töölt lahkumisega, arvestatakse talle aprilli ja mai eest preemiat, mis lõputasuga välja makstakse.
Kas puhkusekompensatsiooni arvestuses ma peaksin selle aprilli-mai preemiaga arvestama või ma ei pea seda puhkusetasu arvestus arvestama, kuna palgapäev oleks olnud 5. juuli, mil oleks see preemia sissenõutavaks muutunud?

Nats keeruline see sõnastus sai, aga ehk oskab keegi aidata
Re:puhkusekompensatsioon ja kvartali preemia - 06.06.2018 17:47 TL lõppemisega muutuvad kõik tasud sissenõudvaks TL lõpu kuupäeval.
Re:puhkusekompensatsioon ja kvartali preemia - 07.06.2018 08:50 Kasutan palgaarvestusel MeritPalka ning olen usaldanud nende puhkusearvestust. Kas tegemist oleks tavalise puhkusearvestuse või puhkusekompensatasiooniga juunikuu keskel, siis põhimõte on sama, arvestus käib kuni puhkusekuule eelnevate kalendrikuude tasude alusel, kuni maikuuni kaasa arvatud.
Aprilli, mai ja poole juuni eest saanuks ta preemia 05.07, seega läinuks kvartalipreemia juunikuu palgaarvestusse, kuid puhkusekompensatsiooni arvestusse juuni palk ei lähe (ei hakka ju ometigi programmiväliselt hakkama arvestama inimesele soodsamat puhkusekompensatsiooni ja seda kusagile lisatasude hulka genereerima).
Re:puhkusekompensatsioon ja kvartali preemia - 07.06.2018 09:48 Ma ise loen ka "Keskmise töötasu maksmise tingimused ja kord" määrusest välja, et Keskmise töötasu arvutamiseks tuleb arvestuse aluseks võtta töötasu, mis on töötajale muutunud sissenõutavaks. Sissenõutavaks muutub töötasu palgapäeval.

Et kuidagi nii selgelt on kirjas, et sissenõutavaks muutub palgapäevaks.
Saan aru küll, et TL lõpetamise puhul makstakse välja kõikvõimalikud tasud, kaasa arvatud ju juunikuu töötasu, aga keskmise arvestamise aluseks võetakse ikkagi need tasud, mis oleks sissenõuatavaks muutunud palgapäeval.
Ja kvartali preemia oleks sissenõuatavaks muutunud palgapäeval.

Sirle, kas ma sain õigesti aru Sinust, et Sina (või siis MeritPalk) ei arvestaks puhkusekompensatsiooni arvutamisel aprilli-mai preemiaga?
Re:puhkusekompensatsioon ja kvartali preemia - 07.06.2018 12:11 Keskmise töötasu arvestamisel võetakse aluseks kuus eelnevat kuud, mis on sissenõutavaks muutunud. Töölepingu lõppemisel muutuvad kõik töötasunõuded sissenõutavaks töösuhte viimasel päeval. seega, kui töötaja lahkub 15.06, ja palgapäev on 5-ndal kuupäeval, siis võetakse aluseks detsember-mai.
Kui töötajale otsustati aprilli ja mai preemia töölepingu lõppemisel välja maksta, siis tuleb see puhkusehüvitise arvestamisel sisse võtta, sest need on arvestuse aluseks võetavate kuude eest ja muutunud sissenõutavaks. Kui kvartali preemia suurus selgub ja makstakse välja alles peale töölepingu lõppemist 05.07, siis ei pea puhkusehüvitist ümber arvestama.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 236 külalist