HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum pörödmaks ja käibemaks a...
 
Autor Sõnum
pörödmaks ja käibemaks arvel null - 16.03.2018 13:56 tavaline pöördmaksustamisega ostuarve, ainult et käibemaksu kohta on kirjas et käibemaks on null. kuidas seda programmist läbi kanda? muidu on kirjas ikka nii et arve summa 728.- pöördmaksustatav käibemaks 20% summas 145,60
tasumiseks 728.-

aga sellel arvel pöördmaksustatav käibemaks null. sama tarnija arve muidu. lisatud on kiri et kauba müügiga on seotud teenus KMS paragraf 12 lõige 1.

see mulle uus asi nüüd, ei oska programmi kanda, või kanda samamoodi nagu alati, ainult käibemaksu lahter ja kinnipeetud maksu lahter on nullid ??
Re:pörödmaks ja käibemaks arvel null - 18.03.2018 13:37 Ma ei ole veel kohanud pöördmaksustatavat arvet (v.a. vanaraud) kus käibemaks välja oleks arvutatud. Käibemaksu % ju riigiti erinev, milleks seda arvutada?
Re:pörödmaks ja käibemaks arvel null - 19.03.2018 07:27 ? kirjutas:
Ma ei ole veel kohanud pöördmaksustatavat arvet (v.a. vanaraud) kus käibemaks välja oleks arvutatud. Käibemaksu % ju riigiti erinev, milleks seda arvutada?


Ilmselt ongi tegemist siseriikliku pöördmaksustamisega.
Re:pörödmaks ja käibemaks arvel null - 21.03.2018 14:14 siseriiklik pöördmaksustamine mul jah. ja ei ole osanud siiani deklareerida vist õigesti.
keegi ei vasta ka küsimusele, et saada teada kas on õigesti või valesti
Re:pörödmaks ja käibemaks arvel null - 21.03.2018 15:42 Saan ostuarveid mitmekümnelt kohalikult metalli pöördmaksustajalt ja neist vaid kahel vastavad arved käibemaksuseaduse nõuetele, st. et neil on tehtud tavaline müügiarve (summa, käibemaks, kokku) ja nende ridade all eraldi rida: kuulub tasumisele (summa käibemaksuta). Ning arve peal veel pöördmaksustamise kohta tekst, et KMS § 41.1 lg2 p5 kohaselt arvestab ostja käibemaksusumma enda poolt tasumisele kuuluva käibemaksuna. KMD-l on ostusumma vastavatel ridadel ülal ja all, samamoodi käibemaksusummad, suured summad, lõpptulemus null, pöördmaksustamine.

Ülejäänud tarnijate puhul peab enesel kalkulaator käepärast olema ja muudkui arvesta. Mõnel on arve peal vaid summa käibemaksuta, mõnel on näidatud kusagil ka käibemaksusumma, lõppsummat pole enamusel. Et oma programmis kõik ostuarved saaks õigesti sisestatud ja need KMD INF-is oma eraldi koodidega paika loksuksid, tuleb ise nende arvete koondsumma arvestada ning sealt käibemaks.
Selliseid pöördmaksustamisega müügiarveid lihtsalt ei osata oma programmides teha ja ka programmitootjad on sellised nagu nad on, otsi ise abi ja saa kuidagiviisi hakkama.
Kui see uus kord tehti, siis maksuameti lehel oli metallimüügi pöördmaksustamisest pikk tekst, mida pidevalt muudeti ja täiendati.
Re:pörödmaks ja käibemaks arvel null - 21.03.2018 18:50 Mõned kasutavad välismaiseid/rahvusvahelisi programme ja nende ümberseadistamine on tõesti keeruline, ei ole nagu mõtet iga eesti seadusandjate "geniaalse" mõttevälgatusega kaasa joosta, eriti kui neid arveid harva vaja teha.
Vanasti tuli metsamaterjali pööritada, selle totruse jätkamiseks ei andnud EL õnneks luba.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 209 külalist