HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum kuidas deklareerida ostuarved
 
Autor Sõnum
kuidas deklareerida ostuarved - 17.02.2018 15:56 ostuarve EL-st Rootsist . arve peal on kirjas. pƶƶrdkƤibemaksustamine KMS paragraf 41 (1) ostja tasub KM 20% maksuametile summas 408,96
arve enda summa on 2044,80


kas see ostuarve tuleb deklareerida samamoodi kui siis, kui ostame kaupa EL-st, mis ei kuulu pƶƶrdmaksustamise alla.

ja kolmas ostuarve on veel. see on ostetud eestist, kirjad peal et, pƶƶrdkƤibemaksustamine KMS paragrai 41 (1) . arve summa 1478,90 ja pƶƶrdkƤibemaks 295,78

mind ajab segadusse just see, et kord on mĆ¼Ć¼ja EL -st Rootsist ja pƶƶrdmaksustatakse ja teine kord eestist ja pƶƶrdmaksustatakse.

et mis vahe seal on, kui ostetakse El-st aga ei ole peal et pƶƶrdmaksustatakse.

et mis juhul on peal ja mis juhul siis mitte.
ja kas neil on deklareerimises ka mingi vahe sees?
Re:kuidas deklareerida ostuarved - 20.02.2018 07:45 KMS 41/1 kƤib juhtude kohta, kui tegemist on siseriikliku pƶƶrdkƤibemaksuga. PƵhimƵte on sama, mis soetamisel EL-st - mĆ¼Ć¼ja saab kƤibemaksuta summa ja ostja arvestab kƤibemaksu ja kĆ¼sib samal ajal sisendkƤibemaksuna tagasi.
Seda kasutatakse nt kinnisvara, metalltoodete jms korral.

Deklareerimisel on erinevus - soetused EL-st nƤidatakse lahtrites 6 ja 6.1, siseriiklikud lahtrites 7 ja 7.1 (vajadusel lisatakse ka INF 1 vastav kood)

See, et EL-st saadud arvetel ei ole peale kirjutatud, et tuleb pƶƶrdmaksustada, on sealse riigi regulatsioon. Kui arvel on kƤibemaks 0%, siis tuleb pƶƶritada sƵltumata sellest, kas mƤrge selle kohta on vƵi ei ole.
Kui tahta teha nii nagu maksuamet Ć¼tleb, siis tuleb pƶƶritada igasugune soetus teiselt poolt piiri, sƵltumata mƤrgetest vƵi asjaolust, kas teises riigis on juba kƤibemaks tasutud vƵi mitte.
Re:kuidas deklareerida ostuarved - 21.02.2018 11:01 aitƤh rotiplika. selgemini ei oleks saanud vastagi. sain koheselt aru. Vist

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 362 külalist