HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum raamatupimisteenuse osutaja...
 
Autor Sõnum
raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 30.12.2023 18:11 olen teinud raamatupidamist ühele ettevõttele. seni olen suhelnud ainult ühe juhatuse liikmega. samuti on äriregistris see üks liige andnud aastaaruandele oma allkirja. Nüüd aga soovin teine juhatuse liige minu käest andmeid, kogu kupatust. Nimetas oma nime ja saatis e-maili aadressi. kuidas ma saan teda identifitseerida, et tõesti võin talle kõik andmed saata? ma võin ju oletada et tegu on igati õige isikuga. aga kas mul on sellist õigust talle niiviisi e-maili peale kõik andmed saata? või mõtlen üle. siin vana -aasta lõpus.
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 01.01.2024 11:08 Mis andmetest on jutt?

kas äriühingu juhatuse liikmetel polegi siis juurdepääsu programmile? kuidas siis see teine juhatuse liige sinu tehtud raamatupidamist üleüldse kontrollis?
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 01.01.2024 14:31 @ kirjutas:
kas äriühingu juhatuse liikmetel polegi siis juurdepääsu programmile? kuidas siis see teine juhatuse liige sinu tehtud raamatupidamist üleüldse kontrollis?


Juhatus kontrollib raamatupidaja tööd? Nalja teed või? Kuidas sa seda üleüldse ette kujutad? Et juhatuse liige kontrollib iga dokumendi sissekandmist ja õigesti konteerimist? Milleks siis üldse raamatupidajat vaja oleks, kui juhatusel oleks vastavaid teadmisi ja aega seda kõike teha?


to reelika:
Muidugi ei tohi ühelegi tundmatule isikule, kes väidab end olevat juhatuse liige, tema isikliku meili peale midagi saata. Igal ettevõttel on ametlik e-posti aadress ja kui juhatuse liikmel ei ole sellele ligipääsu, siis on midagi valesti. Kindlasti tuleb kõigepealt veenduda, et isik on see, kes ta väidab end olevat.
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 02.01.2024 10:10 Tänapäeval on sellised äritarkvarad kus juurdepääs on mitmel tegelasel. Raamatupidaja töö on juhatusele selgelt näha ja kontrollimise võimalus täiesti olemas.
Raamatupidamist ei tehta kuskil nurga taga mingi nurgataguse programmiga. Sellistel juhtudel ongi ilmseks tulnud raamatupidaja poolt vassimist firma finantsidega ja äri rahade varastamist isiklikeks vajadusteks.
reelika küsimus viitab selgelt et juhatus ei pääse programmi ja ei jälgi raamatupidaja tööd ega saa võtta äriühingu finantsaruandeid. Ta ainult SUHTLEB mingil moel ühe juhatuse liikmega.
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 02.01.2024 10:21 see teine ei toppinud oma nina aastaid üldse asjasse, nüüd aga avastas et numbrid talle ei meeldigi
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 02.01.2024 10:24 otse loomulikult ei lase ma oma programmi mitte kedagi peale minu enda. mis siis saab, kui kõik kellele raamatupidamist teostan, hakkavad käima ja vaatama ja jumal hoidku mingeid linnukesi panema või eest ära nokkima. kui neil on midagi vaja, siis küsivad, aga üldjuhul ei ole aastakümneid mõni firma üldse tahtnud mitte mingeid andmeid ega numbreid vaadata. aastaaruandele panevad allkirja ja muu neid ei huvita. ja ega mina neile ise ka mingeid aruandeid ei saada, kui ei küsita ja huvi ei tunta. allkiri aastaaruandel näitab, et ta on numbritega rahul ja nii ongi
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 02.01.2024 15:28 uskumatu! reelika elab oma mullis... ja firmade juhatused lasevad nii olla...
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 02.01.2024 15:42 Mis mõttes omas mullis? Mis sind imestama paneb -kas see, et juhatus ei tunne aruannete vastu huvi või see, et Reelika ei lase oma raamatupidamisprogrammi teisi ligi?
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 02.01.2024 19:18 Imelik on see, et raamatupidajat peetakse vaid aastaaruande pärast.
Firma juhatus valib raamatupidaja või raamatupidamisfirma. Paljud raamatupidajad edastavad firmade juhtidele aruandeid mida küsitakse. Kui teine juhatuse liige tahab kogu kupatust, siis saadatki talle oma programmist seda mida ta tahab, kasvõi aasta pearaamatu, käibeandmiku vmt, bilansist ja kasumiaruandest rääkimata. See õigus on firma juhil, kuna ta vastutab ettevõtte raamatupidamise eest, niiöelda annab allkirja aastaaruandele (raamatupidaja ju ei allkirjasta aastaaruannet ega vastuta). Teoreetiliselt peaks igas programmis olema võimalus, et vasraspool vaid näeb kõike, ei muud.
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 02.01.2024 19:55 Kogemused näitavad, et isegi kui juhatuse liikmetele on antud programmis andmete vaatamisõigus (andmete muutmise ja kustutamise õigust ei tohiks kohe kindlasti kellelgi peale admini olla), siis küsivad nad ikka kõike raamatupidaja käest, sest nii on neile mugavam kui ise programmist soovitud info välja otsida. See on ka mõistetav, sest kuna nad ise programmiga igapäevaselt ei toimeta, siis võtaks neil andmete leidmine tunduvalt rohkem aega. Samuti ei ole minu praktika jooksul ette tulnud, et juhatus kontrolliks raamatupidaja tööd. Küsimusi on muidugi esitatud ja siis on ka põhjalikumalt aru antud, kuid et juhatus hakkaks üle arvutama, kas maksud on ikka õigesti arvutatud ja andmed õigesti sisestatud, siis sellise juhatusega ei ole minul olnud "õnne" kokku puutuda.
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 04.01.2024 13:56 on see ikka ÕNN
kui raamatupidaja toimetab oma keldris pusides oma programmiga, kasutades kliendi andmeid oma #hoone# ülesehitamiseks ...
raamatupidaja kohustuseks ongi juhendada kuidas pilveprogrammis saab juhatuse liige ise toimetada ja ma näen seda iga jumala päev nüüd aasta lõpul

firma andmed on firmale kuuluv vara, mitte raamatupidajale kuuluv vara... reelika põhimõtted on kuidagi väärad... ta suleb ukse persoonile kes talle toitu toob...
Re:raamatupimisteenuse osutaja õigused ja kohustused - 04.01.2024 14:49 "raamatupidaja kohustuseks ongi juhendada kuidas pilveprogrammis saab juhatuse liige ise toimetada"

Tõesti? Kus selline kohustus kirjas on? Ja kas on mingid sanktsioonid ka ette nähtud, kui juhatus ei soovi sellisest kohustuslikust juhendamisest osa võtta?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata