HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum 2023 a pensionƤri tulumaks...
 
Autor Sõnum
2023 a pensionƤri tulumaksuvaba - 19.01.2023 14:31 Tere,

Palun selgitage mulle.
2023 aastast on tulumaksuvaba miinimumi osas erisus pensionƤridele.
Kas see erisus kehtib neil pensionile?
VƵi on neil tƵesti sellest aastast topelt vabastus, et pension on maksuvaba ja summa 704 kehtib tƶƶtavatele pensionƤridele tƶƶtasu arvestusel?

Me oleme neid seaduseid ja Maksuameti juhiseid lugenud. Raamatupidaja saab aru, et pensionƤr saab valida, kus oma 704 euri maksuvabastust kasutab. Aga pensionƤr vaidleb, et pension on maksuvaba ja maksuvabastust vƵib tema kasutada tƶƶtasuarvestusel.
Re:2023 a pensionƤri tulumaksuvaba - 19.01.2023 22:05 Ei ole topelt vabastust. PensionƤri maksuvaba tulu on kindel summa 704 eurot kuus, olenemata sissetuleku suurusest. Kui pension on vƤiksem, siis jƤƤb osa maksuvabastusest kasutamata ja seda osa vƵib arvestada tƶƶandja pensionƤrist tƶƶtaja avalduse alusel.
Re:2023 a pensionƤri tulumaksuvaba - 21.01.2023 16:24 KƤesoleval aastal ei saa pensionƤr enam valida, kus oma maksuvabastust kasutada. ElkƵige kasutab selle Ƥra pensioniamet ja kui sellest midagi Ć¼le jƤƤb, siis saab tƶƶandja kasutada. Selle kohta peab tƶƶtaja ise avalduse tegema, kui palju saab tƶƶandja kasutada, kuna tƶƶandja tƶƶtaja pensionit ju ei nƤe. Aga kui tƶƶtaja tƵesti teeb avalduse kogu 7o4 peale, siis saab ta lihtsalt liigselt kasutatud maksuvabastuse aasta lƵppedes tagasi maksta, nii et las teeb proovi. Aga vƵtke kindlasti temalt avaldus, et ta pƤrast teid ei sĆ¼Ć¼distaks.
Re:2023 a pensionƤri tulumaksuvaba - 21.01.2023 16:26 ja laske tal soovitavalt veel allkirjastada, et talle on maksuvabastuse teemat selgitatud ja maksuvabastust sellises summas kasutatakse tƶƶtaja kindlal nƵudmisel.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata