HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum Maja ost kinnisvarainvestee...
 
Autor Sõnum
Maja ost kinnisvarainvesteeringuna - 23.05.2022 19:09 EttevƵte ostis maja plaaniga hoida alle allolev muuseum sĆ¼mboolse renditasuga ning teha Ć¼les Ć¼Ć¼rikorterid. Kuna kinnivarainvesteeringut ei ole mƵistlik kajastada Ƶiglases vƤƤrtuses, siis kajastatakse soetusmaksumuses. Siit kĆ¼simus, kas on Ƶige kajastada kinnisvarainvesteering ilma amordita niikaua kui saavad valmis Ć¼Ć¼rikorterid ja hakkab laekuma Ć¼Ć¼ritulu. Oluliste parenduste korral lisan need ka investeeringule.Kas vƵib probleeme tekitada amordi mittearvestamisel asjaolu, et I korrusel on muuseum avatud (sĆ¼mboolne rent 1ā‚¬ kuus).
Re:Maja ost kinnisvarainvesteeringuna - 05.06.2022 13:33 MƵistlik oleks sellist kinnisvara kajastada just Ƶiglases vƤƤrtuses. Kuna see alles osteti, siis vƵib Ƶiglaseks vƤƤrtuseks pidada ostuhinda ja kord aastas bilansipƤeval vƵtta parendustega lisandunud vƤƤrtused arvele Ć¼mberhindlusaktiga.

Soetusmaksumuse meetodi kasutamise puhul tuleks hakata kohe amorti arvestama, kuna osa majast on vƤlja renditud ja teenib tulu ehk kinnisvara on kasutusvalmis.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata