HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Haigusleht puudub- SM? - 10.09.2021 09:31 Töötaja jäi haigeks ja oli pikalt haiguslehel. Viimase info kohaselt ei ole ta ikka veel võimeline tööle tulema. Viimasest teadaolevast haiguslehest on mööda rohkm kui kuu, ühtegi avatud haiguslehte eesti.ee ei näita. Töötaja endaga kontakt puudub.
Kas mul tuleb selle töötaja eest nüüd maksta sotsiaalmaksu kuumääralt või mitte?
Re:Haigusleht puudub- SM? - 10.09.2021 10:11 Olen mitmeid kordi, lausa mitu aastat, pöördunud Haigekassa poole, et tehku oma süsteem korda, kuid ei midagist. Lausa vihale ajab. Töötaja väidab, et oli 2 nädalat haiguslehel, kuid Haigekassa lehel pole midagi. Seejärel töötaja helistab oma perearstile ja ennäe! ilmubki vanade kuupäevadega haigusleht sinna, järjekorra number veriuus. Puudub vastav seadus, mis kohustaks arste edastama programmi haiguslehe koheselt selle avamisel.
Haigekassa möönab, et nemad on loonud tehnilise võimaluse haiguslehtede edastamiseks programmi koheselt nende avamisel, kuid arstidel puudub kohustus seda teha ja nemad ei saa sinna midagi parata. Arstid võivad haiguslehe nii alagatada kui ka lõpetada ühel ja samal kuupäeval ja lausa nädalaid hiljem haiguslehe lõpetamise kuupäevast, ning mitte midagi ei juhtu!? See lihtsalt ei ole normaalne.
Mul on olnud lausa kaks juhust, kus haiguslehel olnud inimene on haiglas surnud, kuid haigusleht jäänud lõpetamata. Midagi on kusagil väga mäda.
Antud juhul paneksin programmi nagu oleks haiguslehel edasi, st järgleht või lõpetamata haigusleht. Pole mõtet hakata sotsmaksuga edasi-tagasi heegeldama.
Re:Haigusleht puudub- SM? - 10.09.2021 10:21 Sirle kirjutas:
.
Antud juhul paneksin programmi nagu oleks haiguslehel edasi, st järgleht või lõpetamata haigusleht. Pole mõtet hakata sotsmaksuga edasi-tagasi heegeldama.


Ma mõtlesin ka nii teha, aga polnud kindel. Reaaselt ma ju ei tea, mis seis on.
Re:Haigusleht puudub- SM? - 11.09.2021 09:07 Mida ütleb juhatus? Kas töösuhe kehtib või mitte?
Miks sa pead programmis midagi muutma? Miks üleüldse pead rääkima sotsmaksust kui töötaja on haige?
Programm ei tee ise midagi, inimene juhib.
Re:Haigusleht puudub- SM? - 12.09.2021 16:46 5a kirjutas:
Mida ütleb juhatus? Kas töösuhe kehtib või mitte?
Miks sa pead programmis midagi muutma? Miks üleüldse pead rääkima sotsmaksust kui töötaja on haige?
Programm ei tee ise midagi, inimene juhib.



Tööleping kehtib. Asi on selles, et viimase info kohaselt on töötaja saadetud koju taastuma. Hetkel ma ei teagi, kas töötajal on haigusleht. Aga kui tuleb välja, et töötaja kodus taastub, aga haiguslehte pole, kas siis firmal pole mitte kohustust sotsiaalmaksu miinimumilt maksta?
Re:Haigusleht puudub- SM? - 14.09.2021 10:32 Arvatavasti on see töötaja ikka kontaktivõimeline aga teda lihtsalt ei huvita töösuhte normaalne jätkumine.
Kui mina oleks tööandja siis saadaksin töötaja meiliaadressile ja ka elukoha aadressile hoiatuskirja töölepingu erakorralise üles ütlemiseks seoses töökohustuste mittetäitmisega (põhjuseta töölt puudumine). Eks siis ole näha töötaja teovõimelisus ja vastutusest aru saamine.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata