HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum dividendide arvutamise kalk...
 
Autor Sõnum
dividendide arvutamise kalkulaator - 09.02.2021 09:37 Ei leia Internetist dividendide arvutamise kalkulaatorit. Need paar mis seal on ei anna õiget tulemust.

Ei taha EMTA-sse veidraid summasid ka sisestada. Kord on vaja summat, mida üldse saab dividendidena välja maksta. Kord pean arvutama tulumaksu mingilt konkreetselt summalt.
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 09.02.2021 20:16 Maksuameti kalkulaator on ikka see kõige kindlam kalkulaator ja ise kasutan ainult seda, pole oma peaga vaja mõeldagi. Nagunii tuleb maksud maksta nagu emta-kalkulaator käsib.
Kui jaanuari TSD juba esitatud, siis võid luua uue, näiteks veebruari TSD ning hakata oma "veidrate" summadega katsetama.
Kõigepealt lisa 7, kuhu paned nö. brutodividendide summa kirja. Salvestad ära ja koheselt on ekraanilt näha palju madala määraga dividende ja palju endise korra alusel maksustatavaid ja palju ettevõtte tulumaks tuleb.
Edasi vormistad INF 1, kas nii madala määraga või nii ühe kui teisega maksustatavad dividendid. Kõik sõltub sellest palju eelnevatel aastatel makstud. Madala määraga div. arvestab programm 7% eraisiku tulumaksu, nii et enne eraisikule väljamakset tuleb see summa kinni pidada.
Pärast katse-eksituse meetodi läbimist ja rahuldava tulemuse saavutamist lähed selle proovi-TSD koondlehele, ei kinnita seda ja lõpuks lihtsalt kustutad kogu selle TSD nagu poleks teist olnudki.
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 10.02.2021 12:13 Jah,see sobib õigete maksude kalkuleerimiseks väga hästi.

Aga ma mõtlesin, et kui aasta lõpuks on mingi summa jaotamata kasumit, siis kuidas arvutada, kui palju sellest on võimalik maksimaalne dividendide summa ja palju tulumaks. Seal peab ju arvestama, et dividendid ja tulumaks kokku ei ületaks jaotuskõlbulikku kasumit. See tuleb, vähemalt meil, aastaaruandesse sisse kirjutada.
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 10.02.2021 12:45 Kui ettevõtte majandustegevus kannatab välja, siis võid kogu kasumi välja maksta. Peaasi et tulumaksukulu ei aja omakapitali reeglitest välja.
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 10.02.2021 13:59 Dividendi tulumaks on kulu ja ei vähenda jaotamata kasumit.
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 11.02.2021 09:36 Mai kirjutas:
....Seal peab ju arvestama, et dividendid ja tulumaks kokku ei ületaks jaotuskõlbulikku kasumit. See tuleb, vähemalt meil, aastaaruandesse sisse kirjutada.

Minu teada ei pea sellist "jama" juba kümmekond aastat aastaaruande lisadesse kirjutama. Vaatasin, et ise olin viimati teinud lisa Tingimuslikud kohustused ..., kus kirjas maksimaalne tulumaksukohustus dividendidelt järgmisel aastal oletatavalt maksmiseks 2010.a. aastaaruandes.
Kui Sult tõesti omanikud nõuavad sellist lisa, siis võid ju arvestada, et kõik kasumid kokku on 100%, neist dividendide osa oleks 86/14 ja järgneva aasta tulumaksu peaks maksma 14/86 osa.
Nagu eespool öeldud, keegi ei keela ka kogu 31.12. seisuga kasumit dividendideks jaotada ja jätta tulumaks järgmise aasta kuluks (kui järgm. aastal on ette näha kasumi tekkimist).
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 12.02.2021 16:09 Ei nõua omanikud, audiitorid nõuavad.

Kõik tulumaks ei ole 14/86, osa on 20/80.
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 12.02.2021 21:47 Audiitor ei nõua midagi, tema võib vaid soovitada. Seadused ja RTJ-id on kõikide jaoks ühed ja samad:
RTJ 8 ERALDISED, TINGIMUSLIKUD KOHUSTISED JA
TINGIMUSLIKUD VARAD

45. Vastavalt Eesti maksuseadustele ei ole ettevõtetel võimalik täiendavate kulutusteta välja maksta kogu nende vaba omakapitali, vaid osa omakapitalist läheb jaotatud kasumilt arvestatud tulumaksu katteks. Tulevase dividendi tulumaksu suhtes ei moodustata eraldist enne dividendi väljakuulutamist, kuid informatsioon selle kohta avaldatakse lisades.


TINGIMUSLIKUD KOHUSTISED
49. Tingimuslikke kohustisi ei kajastata ettevõtte bilansis, kuid informatsioon oluliste tingimuslike kohustiste kohta avalikustatakse aruande lisades. Lisades ei ole vaja avalikustada selliseid tingimuslikke kohustisi, mille realiseerumine on äärmiselt ebatõenäoline.
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 12.02.2021 21:51 to Sirle:
Turg on täis kinnikiilunud arusaamadega audiitoreid, siin pole imestada midagi. Ja iga raamatupidaja ei riski audiitoriga vaielda, äkki paneb märkuse.
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 12.02.2021 22:09 Kinnikiilunud on olnud ka maailma suurimate büroode audiitorid. Aastakümneid tagasi, kui juhatuse liikmetel polnud õigust ei ravikindlustusele ega loomulikult mitte ka töötuskindlustusele, imestas üks juhtiv audiitor, et kuidas me ikka julgeme juhatuse liikme tasult töötuskindlustusi mitte arvestada ega maksta. Aga miks mitte, kui riik võtaks raha hea meelega vastu, kuid vastutasuks ei anna mitte midagi sõna otseses mõttes. Tutkit, ei maksnud juhatuse liikme tasudelt sentigi töötukassale ja nii jäigi, senini.
Veelkord, seadused on kõikide jaoks ühesugused. Tõlgendamine on iseasi ja kui audiitor midagi nõuab, siis paluge tal seaduse alusel oma nõudmist põhjendada, las näitab konkreetse koha seadusest või määrusest või juhendist ette.
Re:dividendide arvutamise kalkulaator - 12.02.2021 22:22 Mille järgi raamatupidaja seda hindab, et dividendide väljamaksmine on äärmiselt ebatõenäoline, kui ettevõttel on piisavalt kasumit?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata