HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum käibemaksukohustuslase pii...
 
Autor Sõnum
käibemaksukohustuslase piirnormi arvutamine - 06.11.2020 16:08 kui ettevõttel on mitu tegevusala. põhilised tegevusalad on eestis , kauba ost ja müük. ja lisategevusala on seline, kus osutame teenust riigile, mis ei ole eesti ega ka EL , vaid hoopis mingi muu. osutame neile digitaalseid teenuseid läbi interneti.

millal peame hakkama käibemaksukohustuslaseks? kas siis kui ...
1. kauba ost ja müük on aasta algusest saadik üle 40 tuhande
2. kauba ost ja müük + digitaalsed teenused mitte euroopa liidu riiki on summaarselt 40 tuhat täis
3. muu variant?

tänud kes viitsivad puust ja punaseks teha. soovitavalt mitte lingina seadusele, vaid lihtsas eesti keeles. et oleks üheselt arusaadav. mul on nüüd koos 1. enda raamatupidamislik arvamus 2. sõbranna-raamatupidaja arvamus 3. maksuamet arvamus ... ja kõik on erinevad.

selleks otsid tõde ja õigust et mis siis on see õigeim variant.
Re:käibemaksukohustuslase piirnormi arvutamine - 07.11.2020 12:25 auuuu , kus te targad kõik olete? teiste teemades vastate, aga minu jätate siia kuivale? umbes nii et mõtle ise? või arvate et ma hakkan teie vastusega maksuametile midagi tõestama? ei ole nii. tahaks ise leida veendumuse kuidas on õige ja kuidas peab olema. enne kui omadega päris puntras oleme.
Re:käibemaksukohustuslase piirnormi arvutamine - 07.11.2020 17:29 Vahet pole mida keegi arvab, seadus on kõikide jaoks üks ja sama ning jälgida tuleb seadust, meeldib selle lugemine või mitte:
Käibemaksuseadus
https://www.riigiteataja.ee/akt/121042020017
§ 19. Maksukohustuslasena registreerimise kohustus
(1) Kui isiku tehtavate käesoleva seaduse § 1 lõike 1 punktides 1 ja 3 nimetatud tehingute, välja arvatud põhivara võõrandamine ning Eesti isikule teostatav kaugmüük, maksustatav käive ületab kalendriaasta algusest arvates 40 000 eurot, tekib tal nimetatud suuruses käibe tekkimise päevast kohustus end maksukohustuslasena registreerida (edaspidi registreerimiskohustus). Registreerimiskohustust ei teki, kui isiku kogu maksustatava käibe moodustab nullprotsendise käibemaksumääraga maksustatav käive, välja arvatud kauba ühendusesisene käive ja käesoleva seaduse § 10 lõike 4 punktis 9 nimetatud teenuse käive, kui teenust osutatakse teise liikmesriigi maksukohustuslasele või piiratud maksukohustuslasele.
[RT I, 08.11.2016, 1 - jõust. 01.01.2018]

===========
§ 1. Maksu objekt
(1) Käibemaksu objekt on:
1) käive, välja arvatud maksuvaba käive, mille tekkimise koht on Eesti;
3) teenuse osutamine, mille käibe tekkimise koht ei ole Eesti (§ 10 lõiked 4 ja 5 ning § 101 lõige 4), välja arvatud maksuvaba käive;

===========
On oluline vahe, kas tegemist on maksuvaba käibe või 0% käivega. Teil on see arvatavasti tegemist 0% käibega välismaale.
Selleks, et millestki üleüldse aru saada, tuleks käibemaksuseadusest läbi lugeda paragrahvid, kus on kirjas mis on maksuvaba käive ja mis 0%-ga. 0%-ga tähendab seda, et seda 0%-ti võib kunagi ka suurendada, kuid mis maksuvaba, see seda on ja enamasti selleks ka jääb, näiteks sotsiaalset laadi ja tervishoiuteenused.
Re:käibemaksukohustuslase piirnormi arvutamine - 08.11.2020 20:12 liina kirjutas:
auuuu , kus te targad kõik olete? teiste teemades vastate, aga minu jätate siia kuivale? umbes nii et mõtle ise? või arvate et ma hakkan teie vastusega maksuametile midagi tõestama? ei ole nii. tahaks ise leida veendumuse kuidas on õige ja kuidas peab olema. enne kui omadega päris puntras oleme.


Valdavalt me laupäeva öösel vastu pühapäeva ei tööta...
Re:käibemaksukohustuslase piirnormi arvutamine - 09.11.2020 08:40
soovitavalt mitte lingina seadusele, vaid lihtsas eesti keeles. et oleks üheselt arusaadav

3. muu variant

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata