HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
E-arved - 20.05.2019 09:55 Lugesin vanameid e- arve teemasi, on mõned küsimused millele ei ole vastust saanud:
1. kas e- arveldajasse saab arvega koos ka lisadokumendi ( digitaalselt allkirjastatud akti) või pdf-s saatedokumendid lisada. Meil on kõik arved lisadega.

2. E-arveldaja kasutamiseks tuleb sisestada ettevõtte bilanss. Kui sisestan sealt ainult e- arved, siis bilanss jääb ju lombakaks, kuna juurde tekib ainult arvete esitamise pool.


3. Kas süsteem, äriregister võrdleb ettevõtte aastaaruannet ja e- arveldaja bilanssi aasta lõpu seisuga.

4. Või on mingi muu võimalus e- arvete saatmiseks, e- arveid kuus 25-35 koos lisa dokumentidega, e- arveid vastu võtta ei soovi kuna ettevõtte juhtkond on e- arvete vaenulik ja riigi ettevõtted ja omavalitsused 01. juulist pdf arveid enam vastu ei võta.
Re:E-arved - 21.05.2019 14:20 E-arveldajat ei tunne, aga minule teaolevalt ei saa eesti e-arvele midagi kaasa panna, v a selle arve pdf vorm, et saaja saaks kujundatud arve. e-arve on ju üks xml-tüüpi fail ja edastataksegi see fail. Fail sisu on pandud pandud eesti e-arve formaadiga.
On olemas ka rahvusvaheline e-arve, kus selline võimalus peaks olema, aga meie arvekeskused vist seda ei aktsepteeri.
Kui e-arveldaja ei soovi jamada (bilansi täitmine jne), siis saab kasutada ka arvekeskusi (Omniva, Fitek, Telema), aga niisugust hulka tasuta ei saa saata. Fitekis kuni 5 arvet kuus tasuta.
Re:E-arved - 15.05.2020 09:10 Lihtsalt huvitab, kui paljud väiksematest eraettevõtetest kasutavad arvete saatmist e-arvena ja millist vahendajat te kasutate?
Ise tegin mingil ajal analüüsi, kus me sajast peamisest ostjast oli e-arvete vastuvõtmise võimekus vaid neljal ja neistki kaks (minifirmad) olid oma raamatupidamisega täienisti e-arveldajas, kuid e-arvetega ei tegelenud. Äriregistris on näha kes millise operaatoriga lepingu on sõlminud e-arvete vahendamiseks.
Kuna e-arvete järgi nii müügi kui ka ostu puhul senini on vajadus puudunud, siis ei ole e-arvete vahendajatega lepinguid sõlminud. Vaadates Omniva hinnakirja, kus e-arve saatmise vahendamine maksab 0,08 € + km ja e-arve vastuvõtmine 0,19 + km, siis nagu ei teki tahtmistki igasuguseid vahendajaid kasutada.
Hiljuti oli vaja esitada väikse summaga e-arve ühele riigiasutusele ja tegin selle tasuta e-arveldajas. Täiesti sürr, et seal oli vaja kõigepealt ettevõtte bilanss sisestada, kusjuures õnneks piisas vaid kahest reast, D-pank 100 ja K- eelm.aastate kasum 100, selline bilanss sobis sinna. Aega e-arve vormistamiseks (õigemini topeltvormistamiseks) kulus oluliselt enam, kui sama arve endistviisi pdf-ina saatmine, kuid vähemalt oli võimalus riigiasutusele see e-arve saata. Ökonoomsem oleks väiksemahulisi teenuseid riigiasutustele mitte osutada

Re:E-arved - 15.05.2020 13:14 isiklikult arvan, et kasulik ongi see ainuilt selle jama väljamõtlejale + e-arve vahendamise teenust osutavale firmale. Tõesti oleks kasulikum mitte enam riigiasutustega suhelda (arveid esitada) kuna see on arve esitajale oluliselt töömahukam (just nimelt topelttöö), kui varasem süsteem. Aga paraku näiteks paljud KÜ-d on sundseisus, kui majas kuuluvad mõned korterid KOV-le ja arveid nõutakse e-arvena. Tavalist PDF-i enam vastu ei võeta.
Re:E-arved - 15.05.2020 16:58 KÜ puhul kasutan www.korto.ee programmi, mida ei jõua ära kiita. Sellel programmil on leping sõlmitud e-arvete vahendajaks oleva Omnivaga ja lisaks peab olema e-arvena laekumiste puhul leping ka pankadega, siis üüriarvete valmissaamisel on vaid hiirekliki vajutus ja kõik, kes on soovinud e-arveid, siis ainult neile lähevad need läbi Omniva sinna kuhu vaja ja kõik korraga. Omniva kodulehelt saad ise üle vaadata kas ikka läksid, müügiarvete menüüs. Lisaks e-arvele saab sama arve saata kliendile ka pdf-ina või ka väljatrükituna, ka kõik kolm varianti korraga, nagu klient soovib.
Meil on veel see asi, et paar erilist e-arvet tuleb igal kuul väljaspool programmi teha ja kuna leping Omnivaga juba on olemas, siis kas 5 kuni 10 müügiarvet kuus saab seal käsitsi sisse toksida ja tasuta e-arvena saata. Praegu ei oska öeldagi kummas programmis mõne üksiku tasuta e-arve tegemine lihtsam ja kiirem on. Võimalik, et e-arveldajas, kuna seal saab eelmise kuu arve ette võtta, selle kopeerida ning kõik müügiarved jäävad ka füüsilisel kujul kergemini nähtavale kui Omnivas.
Re:E-arved - 15.05.2020 20:22 8-) kirjutas:
isiklikult arvan, et kasulik ongi see ainuilt selle jama väljamõtlejale + e-arve vahendamise teenust osutavale firmale. Tõesti oleks kasulikum mitte enam riigiasutustega suhelda (arveid esitada) kuna see on arve esitajale oluliselt töömahukam (just nimelt topelttöö), kui varasem süsteem. Aga paraku näiteks paljud KÜ-d on sundseisus, kui majas kuuluvad mõned korterid KOV-le ja arveid nõutakse e-arvena. Tavalist PDF-i enam vastu ei võeta.


Jama on sellele, kes ei taha käia ajaga kaasa. Arvatavasti pole need õppimisvõimelised.
Kasulik ja aja kokkuhoidlik on e-arvete väljastamine mõne klikiga.
Re:E-arved - 17.05.2020 11:18 imari kirjutas:

Jama on sellele, kes ei taha käia ajaga kaasa. Arvatavasti pole need õppimisvõimelised.
Kasulik ja aja kokkuhoidlik on e-arvete väljastamine mõne klikiga.

Selgitad ehk, kuidas on KASULIK, kui e-arve saatmise eest tuleb lisaks maksta? Muidugi on see vahendajale äärmiselt kasulik. Aga kuidas see arve saatajale kasulik on, kui arve saatmise eest lisaks maksta tuleb? Ehk selgitad. Ilmselt ei ole sina õppimisvõimeline, kui väidad, et kasutajale kallim ja oluliselt rohkem aeganõudev lahendus on talle kasulik.
Re:E-arved - 18.05.2020 18:39 to no:
mismoodi ta rohkem aega võtab?
Pigem on paljudele 5 või 10 € kuus üüratult suur lisakulu.
Re:E-arved - 19.05.2020 12:09 E-arvete saatmine on programmis tasuta, aga vastuvõtmine juba väikese tasu eest.
Asja mõte oli ju siililegi selge - riigiametnikke vähem ja töö efektiivsem, suurtele äriühingutele lihtsam raamatupidamine ja seega ka kasulik.
Re:E-arved - 19.05.2020 13:21 rotiplika kirjutas:
to no:
mismoodi ta rohkem aega võtab?
Pigem on paljudele 5 või 10 € kuus üüratult suur lisakulu.


rohkem aega võtab, sest teen ühes programmis arved valmis, ja siis pean teises kohas topelt hakkama tegema seda arvet, mida e-arvena on vaja saata.

Jah väikesele firmale (KÜ-le) on lisatasu e-arvete saatmise eest tõesti märkimisväärne lisakulu
Re:E-arved - 19.05.2020 13:22 mis programmis see tasuta on? Ei tea ühtegi operaatorit, kes seda tasuta võimaldaks teha.
Re:E-arved - 19.05.2020 17:13 to no:
arvuta kokku, mida su topelttöö maksab ajaliselt. Kas tuleb odavam kui mõnele operaatorile maksta?
Re:E-arved - 19.05.2020 20:43 Näiteks:
Tasuta saab E-arveid välja saata programmis smartaccounts kui kasutajal on kindel kuu või aastatasu kohustus. Vahendaja on OMNIVA.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata