HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Töötasu hüvitise aluseks...
 
Autor Sõnum
Töötasu hüvitise aluseks olev periood - 24.04.2020 08:57 Taotleme töötasu hüvitist aprilli eest ja esitame taotluse 6.mail. Millised on need 3 viimast töötamise kuud, mis jäävad keskmise hüvitise suuruse arvestusest välja? Kas välja jäävad aprilli, märtsi ja veebruari TSD summad (ja arvesse lähevad 9 kuud enne seda)?
Re:Töötasu hüvitise aluseks olev periood - 24.04.2020 10:45 Jah, minu arvates küll, sest seadus ütleb:
(2) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud hüvitise suurus arvutatakse töötaja või ametniku üheksa kuu keskmisest ühe kalendripäeva töötasust või palgast töötuskindlustuse andmekogu andmete alusel. Töötaja või ametniku keskmine ühe kalendripäeva töötasu või palk leitakse viimasele kolmele töötamise kuule eelnenud üheksal töötamise kuul selle tööandja poolt töötajale või ametnikule makstud tasude summa jagamisel arvuga 270. Seejuures ei võeta arvesse käesoleva seaduse § 40 lõikes 2 nimetatud tasusid. Töötaja või ametniku puhul, kellele on viimasele kolmele töötamise kuule eelnenud perioodil makstud töötasu või palka lühemal kui üheksakuulisel perioodil, võetakse aluseks tegelikult makstud tasude summa, mis jagatakse töötatud kuude arvu ja 30 korrutisega. Töötamise kuudena võetakse arvesse kuud, mil töötuskindlustuse andmekogu andmete kohaselt on töötajale või ametnikule välja makstud tasusid.
Re:Töötasu hüvitise aluseks olev periood - 21.05.2020 12:28 Arvestasin ka ise välja summad, mida peab inimene saama töötukassast, samuti võtsin aluseks TSD mai2019- jaanuar 2020 esitatud, aga paraku ei olnud ühtegi summat, mis oleks ühtinud töötukassa poolt arvestatud summaga. Korjasin veel ekstra maksuametist esitatud TSD pealt need summad. Vahed polnud küll suured,kõige suurem, vahe oli 75 eurot, aga ikkagi, kuidas see võimalik on? Vaatasin veel korralikult üle , et olid summad, millega seotud TK makse.
Re:Töötasu hüvitise aluseks olev periood - 22.05.2020 15:19 Mina arvutasin ka summad välja ja kõik peale 1 osalise tööajaga töötaja summad klappisid sendipealt. Arvutamise aluseks võtsin ja võttis Töötukassa mai 2019 kuni jaan 2020 eest esitatud TSD-d.

Selle osalise tööajaga töötaja kohta ei saanud alguses aru, miks erinevus tekkis, aga tuli välja, et kompenseeritakse tema keskmise töötasu miinus tööandja 150.-. Minu ootus oli, et makstaksegi kogu see 70%, aga ei, hüvitatav summa oli veidi üle 30 euro väiksem.

Kokkuvõttes minu arvates päris arusaadav arvutusloogika.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata