HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Hoiu-laenuühistud? - 04.08.2019 18:41 Kas soovitate hoiustada HLÜ-des, vähemalt neis, kes on Eesti Hoiu-laenuühistu liikmed. Töötaja soovis infot eraisikuna. Või kus oleks parem selle kohta uurida?
Re:Hoiu-laenuühistud? - 04.08.2019 19:06 Kindlasti Tartu Hoiu-laenuühistu. Täna just 117.a. tagasi avati tollase Tartu hoiu laenu ühisuse Eesti oma rahvuslik pank - ühistupank J.Tõnnisoni algatusel. Praegune Taru HLÜ on tolle järglane ja heade mõttedga tegus juhatus toimetab puhtalt residentidest liikmed.
Re:Hoiu-laenuühistud? - 04.08.2019 19:17 no tööandja ei saa küll sellist nõu anda, töötajad oskavad ju alati iga võimalikul moel süüdistada tööandjat valetamises, kasu saamises, jne
kas see töötaja on siis ise kirjaoskamatu?võrrelgu netis pakutavaid ühistuid
Re:Hoiu-laenuühistud? - 04.08.2019 20:39 Lihtne inimene küsis minult ja uurisin ise ka esimest korda, osad tunduvad ikka suht kahtlased..Erial oma 12%-ga... aga töötajad ja tööandjad suhtlevad omavahel tõepoolest ka kui võrdne võrdsega...olenemata positsioonist.
Re:Hoiu-laenuühistud? - 05.08.2019 09:11 Leidsin ühe vana artikli, mis vahe on pangal ja hoiuühistul:
https://minuraha.ee/mis-vahet-on-hoiustamisel-pangas-voi-hoiu-laenuuhistus/
Pank on krediidiasutus, mille peamine tegevus on avalikkuselt hoiuseid vastu võtta ja oma arvel laene anda. Krediidiasutuse asutamiseks kehtivad ranged nõuded ning tegutsemiseks tuleb saada Finantsinspektsioonilt tegevusluba. Eraisikute pangas olev raha – nii arvelduskontodel kui hoiustel – on panga pankroti korral riigi poolt tagatud.
Hoiu-laenuühistu on ühistuline rahaasutus, mille peamine tegevus on oma liikmetele hoiuseid ja laene pakkuda. Tegevusluba hoiu-laenuühistu asutamiseks vaja ei ole, samuti puudub riiklik tagatisskeem hoiustajatele raha tagasi maksmiseks hoiu-laenuühistu pankroti korral.

EV algul oli meil üle 40 panga, palju neist nüüdseks alles on? Paljude nimegi ei mäleta. Hoiu-laenuühistuid on samaviisi olnud ja kadunud koos hoiustajate rahadega. Raamatupidaja ei tohiks ühtki konkreetset hoiustamiskohta soovitada, sest mitte miski siin ilmas ei ole kindel. Andes raha võõrastesse kätesse, pead arvestama riskiga, et seda ealeski enam ei näe. Mida suuremat intressi lubatakse, seda riskantsem on.
Re:Hoiu-laenuühistud? - 05.08.2019 11:59 Ehk tead ka seda,et head asja ei reklaamita,
Tartu HLÜ -l on panga litsents olemas, testitakse PIN1 ja PIN 2 kasutust,sõlmitud Leedu Keskpangaga koostööleping, käes on ka koodipulgad.

ca 1000 liiget on energiahoiustajad e tulevastele põlvedele n.õ ausammas püstitatud;
Ühistu liikmetele on oma meediaväljund; ehitatakse liginullenergia säästlikke elamuid, plaanis vanadekodu ja veel ja veel.
Ühesõnaga kõik kes teavad eestiaegsetest ühistulisest tegevusest on vaimustunud ka liikmed on palju selleaegseid kes veel elus nt-kõrged riigitegelased

https://www.tartuhly.ee/521/qttp:
//www.nommeraadio.ee/meediapank.phpfnK1faupo

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata