HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Õiend - 17.05.2013 09:50 Otsisin Interneti avarustest raamatupidamise õiendi näidist, kuid ei leidnud
(rup.ee lehel küll oli, aga pole nende ajakirja tellija ja ei saanud sealt ilma paroolita kätte)

Kas keegi oleks nõus jagama lihtsat näidist selle kohta?
Re:Õiend - 17.05.2013 10:17 Mis rmp õiend?Sisu?
Re:Õiend - 17.05.2013 10:33 Mõtlesin üldiselt, et milline peaks välja nägema vormiliselt?
Olen aru saanud, et õiendit kasutatakse näiteks paranduskannete jaoks.
Sai ekslikult arvestatud ja makstud töötasu ühele töötajale vähem. Tegin ära juurdemaksu talle, kuid selle peaks vist olema ka õiend.
Re:Õiend - 17.05.2013 10:52 Kui tegid juurdemaksu siis pole sul ju miskit eelnevat kannet parandada vaid lisanduvad uued kanded.....aga mingi alus dokument selle juurdemakse kohta peaks juhatuselt tulema.

RPS §10. Parandused dokumentides ja registrites
(1) Raamatupidamise alg- ja koonddokumentidel olevat informatsiooni ning raamatupidamiskirjendeid ei ole lubatud kustutada ega teha neis õienditeta parandusi. Ebakorrektne raamatupidamiskirjend parandatakse paranduskirjenditega, mis peab sisaldama viidet parandatava raamatupidamiskirjendi järjekorranumbrile. Kui parandus ei põhine algdokumendil, tuleb koostada parandust selgitav raamatupidamisõiend (parandusdokument).
(2) Parandusdokument peab lisaks käesoleva seaduse § 7 lõigetes 1 ja 3 sätestatud rekvisiitidele, mis peavad olema raamatupidamisõiendis, sisaldama paranduse sisu. Varasemat algdokumenti ja raamatupidamiskirjendit tuleb täiendada viitega hilisemale parandusdokumendile ja -kirjendile.
Re:Õiend - 17.05.2013 10:59 nö üldist "õiendit"pole olemas,kui kasutad rmp.programmi,saad ekslikult vähem arvestatud summa, programmis parandada,vastavalt parandatud palgaarvestusele.
Re:Õiend - 17.05.2013 11:13 mina pole küll kunagi teinud õiendit, kui mul raamatupidamisprogrammis vaja mõni kanne ära muuta.
parandan kande lihtsalt õigeks ja vajadusel muudan deklareid
Re:Õiend - 17.05.2013 14:18 jah,Ainoga nõus,teen ka nii.
kuigi H/soovitab muud,eks vali
Re:Õiend - 17.05.2013 14:39 Küsimus H/ soovituse kohta, et dokument juurdemakse kohta peaks juhatuselt tulema.
Tegu oli puhtalt raamatupidaja "näpukaga", miks juhatus peab dokumendi tegema....
Re:Õiend - 17.05.2013 15:34 Õiendi vorm on igaühe vaba fantaasia vili. Vastavalt H poolt viidatud § lg 2 saab sinna vajaliku info omale sobivalt kokku joonistada.

Teoorias on õiend vajalik selleks, et iga kande aluseks oleks mingi paber. Ma kaldun sarnaselt eelkõnelejatega arvama, et selle § lõigetest kinni pidamine on pigem suurfirmade rida. Mulle isiklikult meenutab selline toimimisskeem eelmise sajandi suuri raamatuid, kus parandati punase pastakaga, maha tõmbamised polnud lubatud jms jne. Tänapäeval on programmi valikul üks peamiseid kriteeriume võimalikult lihtne parandamine (ehk sisuliselt ülekirjutamine)
Re:Õiend - 31.07.2019 16:43 Teen mikroettevõttele majandusaasta aruannet ning soov oleks pangateenustasud kõik ühe kandena kokku võtta.. Kas selle kande jaoks oleks õiendit vaja ja kui on, siis milline see peaks olema?
Re:Õiend - 31.07.2019 19:04 Kui juhatus sellega nõus on, siis teedki iga kuu kohta ühe kande.
Õiend kui niisugune on sisuliselt hoopis mingi suure vea parandamiseks (ka juhatuse kinnitusega), arvestusmeetodi muutmisel jms

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata