HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂŒsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse ĂŒldfoorum eelmise kuu teenuśte a...
 
Autor Sőnum
eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 09:51 Kas peab esitama 7-daks kuupĂ€evaks? Millisest seadusest see nĂ”ue tuleneb?
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 10:02 KMS
§11 (4) Teenus, mille osutamine kestab kauem kui maksustamisperiood, loetakse osutatuks ja saaduks maksustamisperioodil, mil selle teenuse osutamine lĂ”peb. Samale ostjale teenuste osutamisel vĂ”i kaupade regulaarsel vÔÔrandamisel loetakse kauba ostjale lĂ€hetamise vĂ”i kĂ€ttesaadavaks tegemise vĂ”i teenuse osutamise vĂ”i saamise ajaks maksustamisperiood, mil lĂ”peb ajavahemik, mille kohta arve esitatakse vĂ”i mille kestel saadud kaupade vĂ”i teenuste eest tasumine on kokku lepitud, kuid mitte hiljem kui 12 kalendrikuu möödumisel. Teenuse, mille puhul maksukohustus tekib teenuse saajal, regulaarsel osutamisel pikema ajavahemiku jooksul kui ĂŒks aasta, loetakse kĂ€ive tekkinuks teenuse osutamise algusest arvates jĂ€rgmise kalendriaasta 31. detsembril, kui selle perioodi jooksul ei ole teenuste eest tasutud ning teenuste osutamist ei ole lĂ”petatud.

§ 37. Arved

(1) Maksukohustuslane on kohustatud vÀljastama kauba vÔÔrandamise vÔi teenuse osutamise korral arve seitsme kalendripÀeva jooksul, arvates kauba ostjale lÀhetamise vÔi kÀttesaadavaks tegemise vÔi teenuse osutamise pÀevast vÔi kÀesoleva seaduse § 11 lÔikes 4 nimetatud maksustamisperioodi viimasest pÀevast, vÔi tagama, et selle vÀljastaks sama tÀhtaja jooksul maksukohustuslase nimel ja arvel tegutsev isik vÔi kauba soetaja vÔi teenuse saaja, vÀlja arvatud kÀesoleva paragrahvi lÔikes 3 sÀtestatud juhul.
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 10:06 Kas juuli arve esitamine tĂ€na 08.08 on Ă”ige vĂ”i oleks pidanud 05.08 Ă€ra esitama?
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 10:13 On muidugi Ă”ige aga teenuse osutamise kuuks on ikka juuli, mĂŒĂŒjal tekib kĂ€ive juulis ja ka ostajal sisendkĂ€ibemaksu tagasi kĂŒsimine samuti juulis.
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 11:09 Et oma kĂ€ibemaksu arvestust mitte keeruliseks ajada on sul mĂ”ttekas mĂ€rkida arvele kuupĂ€ev 31.07. KliendisĂ”bralik on mĂ€rkida arve tasumiseks tĂ€htaeg, mis arvestab arve vĂ€ljastamise kuupĂ€eva.
Üsna sagedased on juhtumid, kus 24ndal tunnil enne kĂ€ibedeklarit, nt 19ndal kuupĂ€eval saad arve, mille kuupĂ€ev on eelmise kuu viimane, aga maksetĂ€htaeg 7 pĂ€eva - seega juba oled maksmisega kaks nĂ€dalat hiljaks jÀÀnud.
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 17:43 Ok, olen siiani ka kasutanud seda, et teen teenuse osutamise kuu viimase pĂ€evaga arve ja tĂ€htaeg ikka mĂ”istlik. Tavaliselt postitan arved hiljemalt 12-daks.
Aga ĂŒks raamatupidaja pistis kisama, et tema peab arve kĂ€tte saama 7-daks ja kui ei saa siis tema ei pea seda aktsepteerima - sellepĂ€rast kĂŒsingi
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 18:00 to: Liisike

Kas siis arvete vĂ€ljastamise töö (loe: raha kĂŒsimine) on siis see kĂ”ige raskem töö, mis nii kaua aega vĂ”tab (12 pĂ€eva)? Siis tuleb töö hulka vĂ€hendada, kui ei suuda arveid vĂ€ljastada ja vĂ€ljastatavatele arvetele Ă”igeid kuupĂ€evi kirjutada (teenuse lĂ”ppemise, kauba lĂ€hetamise kalendrikuu).

Tule eile meile!
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 18:14 to unetu:
paraku on tegevusvaldkondi, kus arveid tÔesti ei ole vÔimalik vÀljastada esimesele vÔi teisel kuupÀeval

to Liisike:
Selle raamatupidaja vÀide on saunaraamatupidamise valdkonnast. KÔvemates firmades lÀhevad jah kuu esimestel pÀevadel arvepidamised lukku, aga see ei takista neid sinu arvet arvestamast jÀrgmises kuus.
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 18:32 Liisike, proovi sellele firmale 7p jooksul arve Ă€ra saata ja tegelikult pole see raamatupidaja kĂŒll otsustaja mida aktsepteerida vĂ”i mitte ja tĂ”esti sisendkbm saab ta ju ka veel kuni 20-da kuupĂ€evani arvestada vĂ”i jĂ€rgnevas kuus kui antud kuu KMD varem esitatud.

KMS §31.(9) Soetatud kauba vÔi saadud teenuse ja selle kohta vÀljastatud arve saamisel eri maksustamisperioodidel arvatakse sisendkÀibemaks maha maksustamisperioodil, mil kauba vÔÔrandajal vÔi teenuse osutajal tekkis kÀive kÀesoleva seaduse § 11 kohaselt. Kui maksustamisperioodi kÀibedeklaratsiooni esitamise ajaks ei ole sisendkÀibemaksu mahaarvamise aluseks olevat arvet saadud, arvatakse sisendkÀibemaks maha maksustamisperioodil, mil arve saadakse.
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 08.08.2011 18:56 selle raamatupidaja kisa vĂ”ib olla saunanaiste maailmast kĂŒll, aga kohati olen ise samas olukorras, mitte kisamise poolest :p , aga kurjaks teeb kĂŒll.
.
EmaettevĂ”ttele raporteerimise pĂ€ev on 10nes kuupĂ€ev- selleks ajaks siis vastavad excelid jne koostada, mis tĂ€hendab, et "asi see ĂŒks arve juurde panna" ei tule kĂ”ne alla.
saan ĂŒhe teenusepakkuja kĂ€est arvet vahest 15, vahest 5 kuupĂ€eval - ja antud teenuse maksumus mĂ”jutab kuu tulemit ning teenuse kasumlikkust. Ei ole hea superkasumit raporteerida seetĂ”ttu, et "me paneme kulud teise kuusse".
Teine kuu siis tee eraldi raport selle kohta, miks kasum kuust kuusse nii muutub. analĂŒĂŒsiks suht mĂ”ttetud raportid tulevad.

aksepteerima muidugi jah ma pean, mis teha onju. Aga oleme ka ainult selle pÔhjuse pÀrast teenusepakkujat vahetanud kord, ja tuleb teine kord ka, kui ei parane asjad. Sest lisaks heale pÔhitegevusele tahavad omanikud ka adekvaatset aruandlust, mida ei saa neile kuidagi pahaks panna.
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 09.01.2020 13:00 Kirjastaja mure.

Rahva Raamat esitab realisatsiooniaruande jÀrgmise kuu 6. kp. , kuid meie esitatud arve tasub 45 pÀeva pÀrast; selline klausel on ka Lepingus.
Apollo esitab realisatsiooniaruande alles kvartali kohta ja maksab siis cir. 7.pÀeva pÀrast.

Kas sellised tÀhtajad on OK?
Kirjastaja peab trĂŒkikoja arve tasuma 30.pĂ€eva sees; meie oleme kĂŒll tasunud varem vĂ”i Ă”igeaegselt !

Kuidas selles olukorras tuleb kirjastajal KMD tÀita ja saadud KM tasuda, kui tegelik raha laekub alles vÀga pika aja pÀrast ?
Re:eelmise kuu teenuśte arved - 09.01.2020 14:42 Jah, sellised tĂ€htajad on ok.
KMD on tekkepĂ”hine, kust tasumiseks raha leida, on igaĂŒhe oma mure

Postita uus teema: "Finantsarvestuse ĂŒldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kőik tagid
Sőnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata